Tanca
Educació 7 de juny de 2022

L’Escola de Música i Dansa celebra divendres la mostra “Eco Dansa” al Teatre de La Passió

L’exhibició de final de curs està oberta a la ciutadania i reunirà una setantena de ballarins i ballarines dels diferents nivells de l’escola. Paral·lelament, en la disciplina de música, aquest mes també se celebren els concerts del cicle Muda’t, les audicions de final de curs i, els dies 21 i 22 de juny, els concerts dels conjunts instrumentals i vocals de l’EMMD           

Aquest mes de juny l’Escola Municipal de Música i Dansa (EMMD) ha programat diferents actuacions i mostres per a celebrar el final del curs 2021-2022. Aquest divendres 10 de juny a les 6 de la tarda, la sala gran del Teatre La Passió d’Esparreguera acollirà la mostra “Eco Dansa” en la que hi participarà tot l’alumnat d’aquesta disciplina per a mostrar diferents balls i creacions de dansa clàssica, creativa, contemporània i espanyola vinculades al medi ambient i la sostenibilitat. Així mateix, durant tot el mes s’està celebrant el cicle Muda’t, que programa concerts instrumentals gestionats pels alumnes que arriben a final de cicle; i del 14 al 17 de juny es faran diferents audicions per a que els estudiants de música del centre mostrin una part del treball que han fet durant el quadrimestre. Els actes de final de curs finalitzaran els dies 21 i 22 de juny amb els concerts dels diferents conjunts instrumentals i vocals de l’escola, que es faran a la sala petita del Teatre de La Passió.                

El director de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, Pinyu Martí, ha explicat que “en la mostra del departament de dansa hi participaran gairebé 70 ballarins i ballarines de tots els nivells de l’escola, des de sensibilització fins al nivell complementari, que han preparat diferents coreografies de totes les disciplines que treballen al llarg del curs”. L’espectacle, que començarà a les 6 de la tarda i és previst que s’allargui fins les 8 del vespre, és gratuït i està obert a tota la ciutadania. “La mostra, a banda d’exhibir els coneixements adquirits durant el curs, vol utilitzar l’aprenentatge artístic per anar més enllà i fer reflexionar a l’alumnat sobre com són les relacions entre els éssers humans i el medi ambient amb l’objectiu de sensibilitzar, tant als ballarins com al públic assistent, sobre el canvi climàtic, la contaminació, la importància de les energies renovables i, en general, del respecte per la natura”, ha subratllat Pinyu Martí.  

En referència a la disciplina de música, la setmana passada ja van començar els concerts del cicle Muda’t de nivell bàsic de violoncel, piano i violí i de percussió i piano. Dins d’aquest mateix cicle, l’Auditori Josep Borràs de l’Escola Municipal de Música i Dansa acollirà demà a les 7.30 del vespre els concert de nivell mitjà i complementari d’oboè, flauta i piano i el dijous, a la mateixa hora, el de guitarra i trompeta. Així mateix, el dilluns 13 de juny a les 8 del vespre se celebrarà l’últim Muda’t d’aquest curs, amb el concert de l’alumnat de nivell bàsic de guitarra, flauta i piano. D’altra banda, del 14 al 17 de juny, l’auditori Josep Borràs i la sala d’actes de Can Pasqual seran l’escenari de les diferents audicions instrumentals, i també d’algunes formacions, de l’escola.

Les actuacions dels conjunts instrumentals i vocals es faran el dimarts 21 i el dimecres 22 de juny a la sala petita del Teatre de La Passió. A les 5.30 de la tarda s’ha programat, els dos dies, la cantata de la coral dels grups de sensibilització i nivell bàsic 1. El dimarts a les 7 del vespre hi haurà concert de combos i a les 8.30 del vespre, les actuacions de Cante Diem i Som Banda; i dimecres a les 7 del vespre serà el torn de l’orquestra Corda per estona i l’agrupació de vent amb secció rítmica Pitus i flautes, i a les 8.30 del vespre, de les agrupacions de música de cambra i els grups de guitarres. “En total hi participaran més d’un centenar d’alumnes de l’escola”, ha explicar el director de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, qui ha apuntat que “la cantata només està oberta a les famílies de l’escola, per motius d’aforament, però els concerts de les 7.30 i les 8 del vespre, tant de dimarts com de dimecres, sí que estan oberts a tota la ciutadania”.