Tanca
Participació Ciutadana Urbanisme 20 de setembre de 2021

L’escola Mare de Deú de la Muntanya rep el reconeixement per Esparreguera Florida

El projecte va ser el més votat dels Pressupostos Participatius 2020-2021 i s’ha materialitzat en la col·locació de 39 jardineres i diferents actuacions d’ornamentació floral a diversos punts del centre urbà. Del projecte, presentat per l’alumnat de 6è de primària, se n’ha destacat l’oportunitat de generar consciència i cura de l’espai públic

Els alumnes de 6è de primària de l’escola Mare de Déu de la Muntanya han rebut avui el reconeixement de l’Ajuntament d’Esparreguera pel projecte presentat al procés de Pressupostos Participatius 2020-2021 “Esparreguera Florida”. Aquesta iniciativa de l’alumnat de l’escola Mare de Déu de la Muntanya va ser la més votada entre les 48 propostes finalistes de la darrera edició dels Pressupostos Participatius i ha suposat una inversió de 25.000 euros. Durant l’acte de reconeixement d’aquest matí, s’ha recordat que l’Escola Mare de Déu de la Muntanya també va proposar un altre dels projectes guanyadors d’aquesta edició, la insonorització del gimnàs del centre, i s’ha fet menció de la importància de generar consciència sobre tot allò que afecta a l’espai públic entre la població més jove del municipi. A l’acte d’agraïment hi han participat l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, el regidor d’Educació, Juan Jurado, el tècnic de Bon Govern, Josep Maria Oró, l’Arquitecte Tècnic municipal, Sergi Marin, i el tècnic de Parcs i Jardins, Xavier Pedrosa.

L’alcalde Eduard Rivas ha agraït la participació i ha destacat que la proposta d’Esparreguera Florida ha brindat “l’oportunitat de fer pedagogia sobre la cura i manteniment de l’espai públic, d’allò que és de tots i totes”. L’alcalde també ha explicat que un dels reptes lligat a aquesta proposta és fer d’Esparreguera una de les poblacions reconegudes com a Vila Florida. Per la seva part, el director de l'escola Mare de Déu de la Muntanya, Sergi Garcia, ha reforçat la voluntat de l'escola en continuar promovent els processos participatius i ha anunciat que ben aviat faran una sortida per tot l'itinerari de l'Esparreguera Florida per ensenyar com s'ha materialitzat la proposta de l'alumnat. L'acte ha finalitzat amb el repartiment de diplomes a tot l'alumnat i l'obsequi d'una mascareta corporativa de l'Ajuntament.

El projecte d'Esparreguera Florida es va materialitzat a finals del passat mes d’agost amb la col·locació de 39 jardineres pel centre urbà. D'aquestes, 9 unitats són de superfície, col·locades al llarg de l'avinguda de Francesc Macià, i 30 són jardineres penjants, instal·lades a fanals dels carrers dels Arbres i de Baix, i de les places de l'Ajuntament, de la Pagesia i de Santa Eulàlia. A banda de la col·locació d'aquestes jardineres, també s'han fet actuacions d'ornamentació floral a la rotonda nord –de les girafes– i a la rotonda sud –de la Creu– i el seu entorn. El manteniment dels nous elements enjardinats el farà inicialment Àuria Fil, l'empresa subministradora, i a partir del mes de novembre s'assumirà des de la Brigada Municipal fins que, de cara al 2022, aquest manteniment pugui incloure's en el contracte de manteniment urbà.

D’altra banda, el projecte d’insonorització del gimnàs de l’escola, dotat amb un pressupost de 25.000 euros, es va dur a terme durant la primera setmana d’aquest mes de setembre i va consistir en la instal·lació de panells fono-absorbents d’escuma ignífuga, segons un sistema que l’empresa adjudicatària, Gravis Acoustic & Audiovisuals, ja ha utilitzat en aules i menjadors d’altres escoles de Catalunya.