Tanca
Esports Salut Pública Educació 8 de febrer de 2021

L’Escola Municipal de Música i Dansa i el gimnàs municipal reobren avui les seves portes

Les noves mesures aprovades pel Procicat, que han entrat en vigor avui, amplien la mobilitat a l’àmbit comarcal i les franges horàries d’obertura de la restauració. També permeten la reobertura dels equipaments esportius en espais tancats amb un 30% de l’aforament i la represa de l’activitat presencial a les escoles de música i de dansa autoritzades pel Departament d’Educació

Avui han entrat en vigor les noves mesures de contenció de la Covid-19 que suposen algunes modificacions sobre les restriccions vigents a Catalunya des del 7 de gener. A nivell municipal, les noves mesures permeten la represa de la docència presencial a l’Escola Municipal de Música i Dansa així com la reobertura de les instal·lacions del gimnàs municipal de Can Pasqual amb un 30% de l’aforament. L’Ajuntament, a més, ha modificat la facturació de les quotes de les persones abonades al gimnàs, que s’han passat a cobrar mensualment atesa la incertesa de la situació actual de pandèmia i les continues restriccions que impossibiliten fer una previsió del servei efectivament prestat. La mensualitat de gener té, a més, una bonificació del 33% pels dies que la sala de musculació ha estat tancada com a conseqüència de les restriccions. A nivell general, les principals novetats afecten a la mobilitat, que passa a ser comarcal, i a la restauració, ja que s’amplien els horaris d’obertura de bars i restaurants que podran obrir, tant les terrasses com a l’interior, de 7.30 a 10.30 del matí i d’1 del migdia a 4.30 de la tarda. En l’àmbit comercial es manté el 30% de l’aforament pel petit comerç, que ha de romandre tancat el cap de setmana, excepte els establiments d’alimentació, de productes de primera necessitat i les llibreries.

Després d’estar un mes amb les instal·lacions tancades, l’Escola Municipal de Música i Dansa reprèn avui les classes presencials de tot el seu alumnat, sense la limitació de 6 persones per grup i seguint els mateixos protocols que el centre ja aplicava a l’inici del curs escolar. La directora de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, Olga Aurín, ha explicat, en declaracions a l'emissora municipal, que “per fi podem tornar a fer classes presencials tornant als protocols que havíem aplicat al setembre, amb les ratios dels grups adaptades a l’aforament de cada aula, entrades esglaonades per evitar la confluència de grups i, evidentment, ventilant els espais cada hora i fent neteja i desinfecció cada vegada que canviem de grup”. Tot i que durant aquest temps el centre s’ha adaptat per mantenir la docència per via telemàtica, la directora reconeix que “fer dansa i música amb una pantalla entremig és molt complicat”, per això ha assegurat que “l’equip de professors estem molt contents que per fi se’ns reconegui com a escola que som, que es valori que els infants puguin avançar en el seu aprenentatge artístic i se’ns permeti fer la nostra feina amb els alumnes a les aules, per transmetre la il·lusió i l’emoció de la dansa i la música en directe”.

En l’àmbit esportiu, el gimnàs municipal de Can Pasqual reobre avui la sala de màquines amb un 30% de l’aforament i inicia l’activitat d’Aquagym, també limitada al 30% de la seva capacitat. Les activitats dirigides es mantenen a l’espai exterior de la plaça del Centre amb la possibilitat de realitzar-les per streaming a través de l’aplicació Connecta. El servei de piscina segueix obert i es manté la suspensió dels cursets de natació i les classes de ioga per a la gent gran. Així mateix, els vestidors continuen tancats, excepte per a les persones usuàries que vagin a fer natació. A causa de les continues restriccions que impossibiliten fer una previsió del servei efectivament prestat, des d’aquest mes de gener s’ha modificat la facturació de les quotes de les persones abonades. Així doncs, les modalitats de pagament anual i trimestral han passat a cobrar-se mensualment. A més, l’import de la mensualitat corresponent al mes de gener de 2021 té una bonificació del 33% a aplicar en el període comprès entre els dies 7 i 31 de gener per impossibilitat de prestació del servei de sala de musculació.

Mesures amb afectació a tot Catalunya

Les noves restriccions que entren en vigor a partir d’avui tenen una vigència de 14 dies i dependran de l’evolució de la pandèmia. El canvi més destacat està en el confinament, que passa de municipal al comarcal, de dilluns a diumenge. Només es podrà sortir de la comarca segons les excepcions habituals, com anar a la feina, al metge o per visitar familiars vulnerables. El toc de queda es manté a partir des de les 10 de la nit fins a les 6 del matí. Un altre de les modificacions destacades són els horaris de les franges d’obertura de bars i restaurants, que s’amplien una hora més, i podran obrir de 7.30 a 10.30 de l matí, per esmorzar, i d’1 del migdia a 4.30 de la tarda, per dinar. En aquestes franges es poden obrir les terrasses i l’aforament a l’interior dels locals segueix limitat al 30%. La resta del dia només es pot lliurar menjar a domicili, fins a les 11 de la nit, o per emportar, fins a les 10.

En l’àmbit comercial, el petit comerç i els centres comercials de menys de 400 m2 i mercats no sedentaris poden obrir amb el 30% de l’aforament, però han de romandre tancats durant els caps de setmana, quan només podran obrir els establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials i les llibreries, que passen de tenir les restriccions dels establiments comercials a ser considerats un espai cultural. A la resta de la cultura es mantenen les condicions actuals d’aforament del 50%, sempre que no se sobrepassin les 1.000 persones, si és a l’exterior o en un espai ben ventilat. Ara el confinament que s'ha de respectar és el comarcal per assistir-hi. Consulteu totes les restriccions al web de la Generalitat de Catalunya.