L’Espai Jove d’Esparreguera va reobrir divendres les seves portes després de les vacances d’estiu amb moltes novetats. El servei, ubicat a la planta baixa de l’edifici de Cal Trempat, ha canviat la seva denominació, passant de Punt a Espai Jove, amb la voluntat d’encabir-hi totes les activitats i prestacions que s’hi ofereixen, i no únicament l’assessorament. Així mateix, també s’ha ampliat el personal, ja que el servei s’ofereix ara a través de dues dinamitzadores juvenils de l’empresa Iqembu, adjudicatària de la prestació, que inclou també el punt d’informació mòbil als centres d’educació secundària (PIDCES). Una altra de les novetats és la voluntat d’acostar-se als diferents barris del municipi i també incrementar el treball en xarxa i la coordinació amb altres agents municipals. Per a poder fer tot això possible, el consistori ha triplicat el pressupost destinat a Joventut, que ha passat de 23.400 a 75.000 euros. L’Espai Jove, que ofereix informació, orientació i assessorament per a joves d’entre 12 i 29 anys i esdevé també un espai de trobada per fomentar la participació i la relació entre el jovent del municipi, obre de dimecres a dissabte de 4.30 de la tarda a 8 del vespre.
El regidor de Joventut, Albert Boixet, ha explicat que el canvi de nom respon a la idea d’obrir el servei: “L’Espai Jove no és només el Punt d’Informació i Atenció, sinó també la dinamització del servei i diferents projectes vinculats adreçats al col·lectiu jove, a més la intenció és obrir més l’Espai i crear noves activitats”. Així mateix, el regidor ha destacat que s’ha triplicat el pressupost destinat a Joventut, amb la qual cosa s’ha pogut ampliar el personal “passant d’una persona amb un quart de jornada a dues persones amb una jornada i mitjà, fet que ens permetrà dur a terme, a la vegada, accions de l’eix d’orientació i assessorament i de l’eix relacional i d’oci saludable, és a dir, fer activitats dinamitzades i espai lliure de lleure, que abans no es podien fer alhora”.
Així mateix, amb la nova adjudicació també s’ha introduït un altre eix d’acció, el de la participació. “Durant molts anys des del consistori s’ha intentat impulsar la taula jove però ha estat molt difícil, ara l’hem blindat per contracte per tal que la mateixa empresa que presta el servei de l’Espai Jove, també dinamitzi la participació de la gent jove de la vila per tal de poder crear un ens de participació que representi aquest col·lectiu”, ha assegurat Boixet. La Regidoria té previst poder convocar aquesta Taula Jove a finals d’octubre, per tal que aquest col·lectiu del municipi també pugui presentar les seves propostes d’inversió per a millorar la vila a la present edició dels pressupostos participatius.
Una altra de les novetats és l’obertura de l’Espai Jove als barris del municipi per apropar la seva activitat i serveis als joves que hi resideixen i també per a fer-hi activitats a medi obert. “Una vegada al mes, com a mínim, l’Espai Jove es traslladarà als barris per tal de fer activitats de medi obert, com poden ser una caminada o una classe de zumba en una plaça, per exemple, i també poder anar als locals de les associacions de veïnes i veïnes per apropar als barris els serveis municipals, fer que els joves trobin serveis al seu abast i això generi també més arrelament dels joves a Esparreguera”, ha apuntat el regidor.
Paral·lelament, l’Espai Jove també vol reforçar el treball en xarxa amb diferents agents del municipi. El servei ja forma part de la Xarxa ECXIA (Esparreguera i Collbató en Xarxa per la Infància i l’Adolescència) i també té projectes compartits amb els educadors de medi obert i el Programa Escolta Jove. Altres agents amb els quals la Regidoria de Joventut vol incrementar la coordinació existent és amb la Biblioteca Municipal L’Ateneu, els Serveis Socials Bàsics, el Centre Obert La Fulla i la regidoria de Feminismes. Així mateix, també es volen buscar suports puntuals amb la Regidoria d’Esports, la Policia Local o l’Escola Municipal de Les Arts, entre d’altres, per ampliar el ventall d’activitats i projectes que s’ofereixen als i les joves del municipi.
Comparteix aquest contingut