El pròxim mes de setembre es torna a posar en marxa l’Innobus, un programa promogut per Innobaix, l’Agència d’Innovació i Coneixement del Baix Llobregat i L’Hospitalet, amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que posa en contacte les empreses del territori amb persones que ja han acabat la carrera universitària. L’objectiu d’aquesta iniciativa és crear connexions entre el talent universitari i les empreses amb una doble vessant de promoció, d’una banda, incentivar les companyies a innovar i acollir noves idees i de l’altra, permet a joves que ja han acabat la carrera, donar-hi un impuls i tenir un primer contacte amb el sector empresarial. Enguany l’Ajuntament d’Esparreguera ha proposat que l’Innobus pugui fer aturada també al nostre municipi, per a conèixer el Museu de la Colònia Sedó i l’empresa especialista en automatitzar la intralogística amb robòtica mòbil, MTS Tech. Per a participar en el programa cal haver acabat un Grau universitari, en qualsevol especialitat i poder tenir dedicació exclusiva del 26 de setembre al 4 de novembre. Les inscripcions s’han de fer a través de la web d’Innobaix i es tancaran el 16 de setembre.
El programa Innobus arriba a la seva setena edició i torna a la total normalitat, després del parèntesi provocat per la pandèmia. Així, es farà un itinerari per tot el territori metropolità, visitant empreses i institucions de diversos sectors, com Aigües de Barcelona, l'Hospital de Bellvitge o el Port de Barcelona. Des de l’Ajuntament d’Esparreguera s’ha fet arribar la proposta a Innobaix per tal que el Museu de la Colònia Sedó, un dels principals testimonis de la història industrial de Catalunya, i MTS Tech, un empresa tecnològica ubicada a Can Sedó i liderada per joves enginyers que, entre d’altres productes, han desenvolupat un robot que desinfecta superfícies a través de raigs ultravioleta, puguin format part també de les parades del trajecte de l’Innobus. Actualment l’organització està estudiant la proposta i serà al setembre quan es decidirà finalment quines seran les empreses que es visitaran en aquesta edició.
L'itinerari durarà dues setmanes, durant el qual les empreses fan arribar diferents reptes als joves participants. Posteriorment, hi haurà un període de definició d'idees i acceleració de reptes, amb mentories i suport expert en qüestions d'innovació i gestió de projectes. Es crearan grups a partir de les diverses especialitats universitàries, de manera que els equips siguin complementaris, no solament en formació sinó també en maneres de treballar. D'aquestes tres setmanes, en sortiran propostes ja acabades, que es presentaran en una gala final, el 4 de novembre, davant les empreses i un jurat especialitzat. L'equip que presenti la proposta més adient o més disruptiva guanyarà un viatge a una gran capital europea, per visitar empreses i institucions que destaquen per la seva capacitat d'innovació.
Comparteix aquest contingut