Tanca
Promoció Econòmica 21 d’octubre de 2024

La 10a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia reuneix 3.000 persones a la plaça del Centre

L’esdeveniment, que es va celebrar dissabte, va vendre 6.414 tiquets i 1.064 copes i va reunir 12 cellers i bodegues i 6 estands de restauració local. A més, va acollir la presentació del llibre “Confessions d’un sommelier” de David Seijas i activitats com un esmorzar de forquilla, un dinar de maridatge, un concurs de tast a cegues per parelles i música en directe

La 10a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia va reunir dissabte més de 3.000 persones, que es van acostar a la plaça del Centre per gaudir dels vins que oferien els 12 cellers i bodegues presents i dels tastets gastronòmics a càrrec dels 6 estands de restauració local. L’esdeveniment va tancar aquesta edició amb 6.414 tiquets i 1.064 copes venudes, sumant els que es van adquirir el mateix dissabte i els que es podien comprar de manera anticipada a Cal Sant. A més, la fira també va programar activitats paral·leles per a celebrar el seu desè aniversari que van gaudir de força participació. Així, a l’esmorzar de forquilla realitzat a Cal Sant hi van assistir 25 persones; el dinar maridatge de la fira, a càrrec de Deliciosus Rostisseria, va comptar amb 20 comensals; el concurs de tast a cegues per parelles, amb 16 persones participants; i una seixantena de persones van gaudir de la presentació del llibre Confessions d’un sommelier de David Seijas.

La regidora de Promoció Econòmica, Montserrat Vilardosa, ha valorat positivament la participació en aquesta 10a edició de la fira i ha destacat que “enguany volíem fer una celebració del desè aniversari des d’un punt de vista més global, més incloure la restauració d ela vila, per això hem fet el mes del mes del vi i la gastronomia, que ha programat diverses activitats vinculades a la fira durant aquets mes d’octubre, per distingit singularment Esparreguera d ela resta dels municipis de la comarca, és una fira molt personalitzada que permet viure una experiència diferent. Així mateix, Vilardosa ha posat en valor “la riquesa per capil·laritat que genera la fira a tota la vila, ja quela gent va a fer un tomb, va a sopar, entra en un local, és a dir, que la fira fa que Esparreguera augmenti la població que ve a fer despesa al municipi i ho fa amb respecte i civisme”.

Per la seva banda, el president del Club Gastronòmic Sentits, Jaume Llorens, ha explicat que la fira ha estat “un èxit de participació, de venda de tiquets i de copes, la qual cosa demostra que les coses s’han fet molt bé en aquests darrers 10 anys” i ha destacat que “la participació s’ha allargat més en el temps, ja que hi havia gent a la plaça des de les 6 de la tarda fins a les 11 de la nit”. En aquesta edició la fira ha comptar amb un total de 18 expositors, 12 dels quals eren de cellers i bodegues de vins i de begudes escumoses representatives de diferents denominacions d’origen, com Gonzalez Byass, Ramon Canals, A.T. Roca, Vilaviniteca Distribuïdors, El Rebost del Montserratí, Xavier Mas, Ca n’Estruc, Celler Cadevall, Celler Rendé Masdeu, Celler Parés Balta, Caves l’Origan i Can Paloma. A més, hi havia 6 estands de restauració amb propostes de gastronomia local, Deliciousus, aTaula, A Panigua, Cal Sant, La Volta i Gust de Gla.

Tan el Club Gastronòmic Sentits com l’Ajuntament d’Esparreguera ja estan pensant en la 11a edició de la Fira del Vi i de la Gastronomia i han destacat que, tot i que s’han d’estudiar alguns canvis, hi ha novetats que han vingut per quedar-se, com el mes del vi i la gastronomia. De fet, el proper dilluns 28 d'octubre tindrà lloc la darrera activitat d’aquest mes del vi i la gastronomia. Es tracta de la xerrada maridatge “Vins que has de tastar abans de morir”, a càrrec d'Agustí Torelló, que tindrà lloc a les 8 del vespre al Club Gastronòmic Sentits.