Tanca
Cultura i Festes 20 de maig de 2024

La Passió rebrà una subvenció de 200.000 euros de la Diputació per a renovar la coberta del teatre

L’Ajuntament d’Esparreguera i la Fundació La Passió han aconseguit un ajut de la Diputació de Barcelona per a efectuar una inversió de millora de la coberta de tot l’equipament del teatre. Paral·lelament, ja s’han renovat les 140 butaques de la Sala Petita, finançades en part amb la subvenció municipal per a inversions i rehabilitació d’equipaments teatrals

L’Ajuntament d’Esparreguera i la Fundació La Passió han aconseguit un ajut de 200.000 euros de la Diputació de Barcelona per a renovar la coberta del teatre. Amb aquest ajut de l’ens provincial, al qual La Passió ha pogut optar pel reconeixement com a entitat cultural i per la seva contribució a forma part del patrimoni tradicional de Catalunya, es podrà dur a terme l’actuació de renovació de la teulada de tot l’edifici, tant de la Sala Petita com de la Sala Gran, que és de fibrociment i actualment presenta diversos problemes vinculats a humitats i goteres. Aquest any també és previst que en l’equipament, construït el 1969, s’hi dugui a terme la renovació dels lavabos de la planta baixa. Paral·lelament, La Passió ja han substituït les 140 butaques de plàstic de la Sala Petita per unes de noves entapissades, una inversió que s’ha finançat, en part, amb la subvenció de l’Ajuntament destinada a la realització d’inversions en la rehabilitació i la dotació d’equipaments a teatres ubicats al municipi d’Esparreguera.

Aquesta subvenció de la Diputació de Barcelona ja ha estat consignada en els seus pressupostos i en aquests moments La Passió està preparant i presentant tota la documentació necessària per a la seva concessió. El president de La Passió d’Esparreguera, Enric Galceran, ha agraït “a l’alcalde Eduard Rivas i al regidor de Cultura, Juan Jurado, l’acompanyament a la Diputació de Barcelona i el treball conjunt amb La Passió per buscar fons i ajuts supramunicipals” i ha afegit que “aquest suport comença a donar els seus fruits, com aquesta subvenció que rebrem que, per nosaltres, és molt important, ja que ens hagués estat impossible fer l’actuació de renovació de la coberta sense aquest finançament”. En aquest sentit, Galceran ha apuntat que “els treballs inclouran totes les cobertes, tant la de la Sala Petita, com la del teatre i l’escenari, que són de fibrociment i ens donen molt problemes de goteres i humitats, a més del temor que una pedregada pugui afectar la coberta”. L’actuació és previst que es dugui a terme aquest estiu i que finalitzi al setembre per poder començar la programació del teatre.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat que “les converses per mirar d’aconseguir aquesta subvenció per al teatre de La Passió venen de lluny però que no va ser fins després de les darreres eleccions municipals, aprofitant la nova configuració del govern de la Diputació, quan es van reprendre la petició per part de l’Ajuntament i, finalment, va ser acceptada”. Per Eduard Rivas “es tracta d’una inversió que demana l’Ajuntament i recau com a ajuda al municipi d’Esparreguera però que, en aquest cas, es podrà atorgar nominativament a La Passió per a que pugui fer aquesta obra, per la qual, fins i tot, podrà obtenir una bestreta que li permeti fer aquesta inversió més fàcilment”. L’alcalde d’Esparreguera ha posat de manifest que “portem uns anys parlant i col·laborant amb l’actual junta de La Passió, la qual, amb l’Enric Galceran al capdavant, ha aconseguit millorar molt l’equipament teatral i que sigui actualment referent a Catalunya”. Rivas també ha avançat que “l’Ajuntament ha demanat recursos extraordinaris a la Generalitat per a fer més obres i que s’està pendent de la formació del nou govern per a avançar amb les converses”. L’alcalde d’Esparreguera ha assenyalat que “Cal mimar el teatre de La Passió i aportar-hi recursos, perquè sigui un equipament referent i un pol d’atracció de la política cultural a la vila”.

Les properes setmanes també es durà a terme una actuació de rehabilitació dels lavabos de la planta baixa del teatre, que es finançarà en part amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya. “Els treballs als lavabos començaran després de Festa Major i, un cop finalitzats, farem les teulades, que està previst que finalitzin les primeres setmanes de setembre”, ha apuntat el president de La Passió, qui ha assegurat que “el teatre té 55 anys i necessita manteniment i inversió”. A banda de la renovació dels lavabos de la planta baixa i de la renovació de la teulada que tindrà lloc en els propers tres mesos, fa unes setmanes La Passió va renovar les 140 butaques de la Sala Petita, substituint les antigues butaques de plàstic per butaques entapissades més confortables. Part d’aquesta inversió serà coberta mitjançant la subvenció 2024 de l’Ajuntament d’Esparreguera destinada a la realització d’inversions en la rehabilitació i la dotació d’equipaments a teatres ubicats al municipi d’Esparreguera.