Tanca
Mobilitat 2 de setembre de 2022

L’aparcament de La Passió tornarà a ser obert al públic i gratuït a partir del 5 de setembre

L’obertura d’aquest equipament serà inicialment per un any, gràcies al conveni de cessió signat entre l’Ajuntament d’Esparreguera i La Passió. Durant aquest termini, la ciutadania en podrà fer ús lliurement de dilluns a divendres, mentre que l’aparcament romandrà tancat els caps de setmana i el teatre es reserva el dret de fer-ne un ús restringit els dies d’espectacle

L’aparcament de La Passió, situat a l’avinguda Francesc Marimon 83-89, reobrirà aquest dilluns com a espai d’estacionament gratuït i obert a la ciutadania després que l’Ajuntament i aquesta entitat hagin signat un conveni de cessió per a l’ús i aprofitament d’aquest espai durant un any. Segons l’acord signat, les 80 places d’aparcament situades a la part davantera del teatre quedaran obertes a l’ús públic des de les 5 de la matinada del dilluns fins a les 5 de la matina de dissabte. Els caps de setmana l’aparcament romandrà tancat i La Passió es reserva el dret de fer-ne un ús restringit els dies d’espectacle, quan l’aparcament quedarà limitat al públic assistent. La cessió per a l’ús públic d’aquest equipament tindrà vigència durant un any i, a canvi, La Passió no rebrà cap tipus de contraprestació, si bé el conveni signat preveu que l’Ajuntament estudiï fórmules per a prorrogar l’ús públic de l’aparcament incloent un sistema de compensació a l’entitat com a propietària de l’espai.

La reobertura de l’aparcament de La Passió tindrà limitacions per afavorir la rotació de vehicles i evitar que hi hagi places ocupades de manera permanent. Els objectius del conveni signat entre el teatre i l’Ajuntament és habilitar places públiques d’estacionament al municipi i generar un impacte positiu en el comerç al Barri Font, on l’aparcament es troba emplaçat. D’aquesta manera, l’entrada i sortida de vehicles estarà permesa entre les 5 de la matinada del dilluns i les 5 de la matinada del dissabte. Els caps de setmana l’aparcament no estarà obert al públic i els dies d’espectacle el teatre es reserva el dret de fer-ne un ús restringit. De cara a recordar els usuaris les limitacions d’obertura de l’aparcament es col·locarà una senyalització a la zona dels accessos que informarà de la necessitat de retirar el vehicle abans de la data establerta.

En relació a la reobertura de l’aparcament de La Passió, l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha explicat “que té un gran valor el fet que, mitjançant el conveni signat, es cedeixi un espai privat per a l’ús públic i que, d’aquesta manera, no només s’augmentin les places d’aparcament gratuït a la vila sinó que a més s’afavoreixi la mobilitat i el dinamitzi el comerç del Barri Font”. L’alcalde s’ha mostrat molt satisfet i ha agraït a La Passió “la sensibilitat envers aquests temes, la seva responsabilitat i el seu compromís per a cedir el seu aparcament durant un any de manera desinteressada”. Per la seva part, el president de la Fundació de La Passió d’Esparreguera, Enric Galceran, ha subratllat que la seva “és una entitat oberta al poble i amb la voluntat d’integrar-se al barri on està ubicat el teatre, per afavorir la circulació de persones i l’accés al comerç del seu entorn”. En aquest sentit, Galceran ha indicat que “si fins ara no s’ha obert l’aparcament és perquè La Passió per sí sola no disposa de les eines i els instruments per a garantir-ne un bon ús com a espai obert al públic”.

Segons el conveni signat, La Passió es compromet a cedir durant un any els terrenys situats a l’avinguda Francesc Marimon 83-89, on hi ha capacitat per a 80 places d’estacionament; a comunicar les necessitats d’ús privatiu de l’aparcament amb una antelació mínima d’un mes; i a senyalitzar amb una antelació mínima de 48h quan sigui necessari retirar els vehicles de l’estacionament per a habilitar-lo puntualment com a aparcament privat. Per la seva banda, l’Ajuntament d’Esparreguera es compromet a fer l’adequació de l’espai i la instal·lació dels elements necessaris per al seu funcionament com a aparcament; a fer el manteniment i neteja de la zona; a procedir a l’obertura i el tancament de l’equipament segons els horaris establerts; a vetllar pel correcte aparcament dels vehicles dins dels horaris autoritzats; i a iniciar els tràmits per establir un nou marc jurídic que permeti mantenir l’obertura i l’ús públic de l’aparcament definint, en aquest cas sí, les contraprestacions a satisfer a la Fundació de La Passió d’Esparreguera.