Tanca
Mobilitat 1 d’agost de 2022

La zona blava d’Esparreguera és gratuïta durant tot el mes d’agost

Avui l’Ajuntament ha desconnectat els parquímetres de les 253 places d’aparcament regulat amb control horari que hi ha actualment al municipi per la reducció de la necessitat d’estacionament de rotació durant aquest mes estival. El servei tornarà a funcionar amb les tarifes i horaris habituals a partir de l’1 de setembre

Des d’avui i fins a finals de mes es pot aparcar de manera gratuïta a totes les zones blaves d’Esparreguera. El servei tornarà a funcionar amb normalitat l’1 de setembre, coincidint amb el retorn a l’activitat habitual de la majoria de la població i la conseqüent recuperació de la pressió d’aparcament. Aquest serà el setè any consecutiu que l’Ajuntament d’Esparreguera desconnecta els parquímetres durant tot el mes, de l’1 al 31 d'agost ambdós inclosos, ja que l’experiència demostra que la necessitat d’aparcament de rotació es redueix considerablement durant aquestes dates.

El regidor de Mobilitat, Toni Molar, ha apuntat que “tenir la zona blava activa durant el mes d’agost no té sentit, perquè el seu propòsit és fomentar la mobilitat de vehicles i disposar d’aparcaments en zones de rotació elevada properes als comerços de la vila, i a l’agost la majoria estan tancats i, a més, també hi ha menys gent al poble”. El municipi disposa actualment de 253 places de zona blava que es concentren a les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon, la plaça de Santa Anna, els carrers de Sant Joan i Sant Miquel, la plaça de Santa Eulàlia, els carrers del Mestre Tomàs Cabeza i la via Mil·lenari i els carrers Montserrat, Bruc, Ferran Puig i Gorgonçana.

Els dies de funcionament del servei són de dilluns a dissabte, amb horari de 9 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre. Resten exclosos de pagament, la tarda de dissabte i el matí i la tarda de diumenge i festius. Aquesta tarifa s’aplica durant tot l’any, exceptuant el mes d’agost, quan aparcar a la zona blava és gratuït.