Tanca
Esports 11 de juny de 2020

La piscina d’estiu d’Esparreguera obrirà l’1 de juliol i ho farà en dos torns diaris

El torn de matí serà d’11 a 2/4 de 3 del migdia i el de tarda de 2/4 de 4 a 7 del vespre. Aquest any, i a causa de les circumstàncies excepcionals, no hi haurà abonaments i s’hauran d’adquirir entrades diàries a preu reduït. La capacitat i les mesures de seguretat i higiene dins la instal·lació s’aniran adaptant als criteris fixats en cada fase del desconfinament

La piscina municipal d’estiu d’Esparreguera obrirà l’1 de juliol i ho farà en dos torns diaris, un de matí, d’11 a 2/4 de 3 del migdia, i un de tarda de 2/4 de 4 a 7 del vespre. El recinte tindrà un límit d’aforament, que ara mateix està marcat en el 30%, però que s’adaptarà al percentatge que es fixi en les diferents fases de desconfinament. També s’adaptaran a l’evolució de la desescalada les mesures de seguretat i higiene, però, de moment, el recinte estarà dividit en zones perquè es respecti la distància de seguretat interpersonal de 2 metres i no es podran utilitzar les dutxes dels vestidors. Aquest any, i a causa de les circumstàncies excepcionals, no hi haurà abonaments i s’hauran d’adquirir entrades diàries a la piscina municipal d’estiu que tindran un preu reduït i, com sempre, seran gratuïtes per als menors de 4 anys i els jubilats i pensionistes del municipi.

Enguany la Covid-19 i les mesures de seguretat per prevenir-la faran que la temporada de la piscina municipal d’estiu sigui excepcional i més curta. La data d’obertura de l’equipament serà el dimecres 1 de juliol i el tancament el diumenge 6 de setembre. No hi haurà venda d’abonaments i només es podrà accedir al servei de piscina mitjançant la modalitat de compra d’entrades puntuals. Per complir amb les restriccions en matèria d’aforament i les mesures extraordinàries d’higiene i seguretat, s’han establert dos torns d’accés amb una neteja i desinfecció entre aquests. Així el torn de matí serà d’11 a 14.30h i el de tarda entre les 15.30 i les 19h. El preu de les entrades es reduirà proporcionalment a les hores incloses en cada torn i serà d'1,5 euros per als adults i d'1 euro per als menors (de 4 a 17 anys). Es fomentarà el pagament per mitjans electrònics (TPV) tot i que es preveu també el cobrament en efectiu de tots aquells majors de 14 anys que poden accedir sols a la instal·lació i no disposen de targeta bancària. Els menors de 4 anys i els jubilats i pensionistes d’Esparreguera podran accedir gratuïtament.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera, Glòria González, ha apuntat que “creiem que és important poder obrir la piscina d’estiu, encara que el funcionament no sigui el mateix de cada any i sigui més restrictiu, però és la manera que el servei pugui arribar a més gent”. La regidora també ha recordat que “a les piscines el risc principal no és l’aigua, perquè la presència de desinfectant residual hauria de ser suficient per inactivar el virus, sinó la confluència de persones que comparteixen un mateix espai i serveis, per això cal que tothom sigui responsable en el compliment de les mesures d’higiene i de seguretat que anem marcant, segons les diferents fases de desconfinament”.

L’accés dels usuaris a les instal·lacions es realitzarà de forma que es tingui en compte l’aforament i respectant la possibilitat que dins les instal·lacions s’asseguri una distància mínima de 2 m entre persones. Els ciutadans hauran d’adquirir les entrades al mateix dia al recinte de la piscina municipal d’estiu. Un cop estigui complert l’aforament establert, no es podrà accedir a la instal·lació fins que no surtin altres usuaris. A l’interior de l’equipament, es marcaran diferents zones per assegurar el distanciament de seguretat i les persones usuàries hauran de tenir totes les seves pertinences (tovallola, motxilla...) dins de la zona delimitada i només podran moure’s d’aquesta per accedir a la piscina. Caldrà respectar en tot moment el límit d’aforament marcat, que en aquests moments és del 30% de la capacitat de la instal·lació, però que pot variar quan entri en funcionament la piscina en funció de la fase en la que es trobi Esparreguera, i també al llarg de les setmanes que l’equipament estigui obert.

Els vestidors i els lavabos es podran utilitzar mantenint la distància interpersonal mínima de 2 metres, però no es podrà fer ús de les dutxes dels vestidors. Pel que fa a l’accés a les instal·lacions es recorda que no podran fer-ne ús les persones que presentin símptomes o estiguin en aïllament domiciliari degut a un diagnòstic per Covid-19, o que es trobin en període de quarantena domiciliària per haver tingut contacte estret amb alguna persona amb símptomes o diagnosticada.