Tanca
Esports 8 de juliol de 2020

La piscina municipal d’estiu obre aquesta setmana les portes als infants dels casals

L’equipament va obrir l’1 de juliol i abans de permetre l’accés dels casals s’ha comprovat que no se supera el límit d’aforament establert, que és del 30%, i que les mesures de seguretat i higiene funcionen correctament. Per garantir una distribució equitativa del nombre d’infants i no superar la capacitat del recinte, a cada casal se li han assignat dos dies d’accés a la piscina

Els infants dels casals d’estiu del municipi poden accedir, des d’ahir, a les instal·lacions de la piscina municipal. Després que s’hagi comprovat el correcte funcionament de les mesures d’higiene i seguretat i que l’equipament, que porta just una setmana obert, no supera el límit d’aforament establert, el consistori ha decidit obrir ja les portes de la piscina d’estiu a l’entrada dels nens i nenes dels casals. Cadascun té assignats dos dies a la setmana, en horari d’11 del matí a 1 del migdia, i s’han repartit en funció del nombre de participants per a garantir una correcta distribució de l’aforament. L’Ajuntament ha fet arribar a cada una de les entitats organitzadores el protocol de la piscina d’estiu i l’autorització d’accés, en la qual es fa constar que aquesta depèn de l’evolució dels aforaments i del comportament de cada un dels casals al recinte de la piscina.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera, Glòria González, ha explicat que “abans d’obrir les instal·lacions als infants dels casals d’estiu, volíem comprovar com funcionava la piscina durant la primera setmana, tant a nivell d’aforament com de mesures de seguretat, i hem vist que al primer torn hi ha una mitjana de 50 persones, molt per sota del límit màxim de capacitat, cosa que permet l’entrada dels casals amb seguretat”. Els casals d’estiu del Club Tennis Esparreguera, el Centre d’Esports Esparreguera, l’Esplai La Lluna, l’escola Pau Vila i l’acadèmia de ball La Rock són els que faran ús de les instal·lacions de la piscina durant el mes de juliol. El Club Bàsquet Esparreguera, que també fa campus d’estiu, ha declinat la possibilitat d’anar-hi. “Per qüestió de seguretat, hem decidit que cada casal pugui portar els seus infants a la piscina dos dies a la setmana, perquè hem de seguit amatents, la Covid-19 encara està present i no podem abaixar la guàrdia”, ha apuntat la regidora d’Esports.

La piscina municipal d’estiu d’Esparreguera va començar la temporada l’1 de juliol i obre en dos torns diaris, un de matí, d’11 a 2/4 de 3 del migdia, i un de tarda de 2/4 de 4 a 7 del vespre. L’aforament total de la instal·lació és de 1.215 persones, però a data de la seva obertura l’aforament màxim permès és d’un 30%, que serà de 364 persones a cada franja horària. L’espai està a més dividit en zones perquè es respecti la distància de seguretat interpersonal d’1,5 metres. L’entrada dels infants dels casals suposarà, com a màxim, 125 persones més cada dia, una xifra de nous accessos que no fa superar l’aforament establert. “El sistema de torns està funcionant molt bé, la majoria de les persones usuàries estan contentes. Ara hi ha una entrada d’unes 150-170 persones al llarg de tot el dia, estem per sota de l’aforament màxim, però hem de veure com evoluciona a finals de juliol i agost, quan la majoria de gent agafa vacances”, ha afirmat Glòria Gonzalez.

La Regidoria d’Esports ha fet arribar a les entitats organitzadores dels diferents casals el protocol d’actuació de la piscina municipal d’estiu que segueix les indicacions i recomanacions sanitàries per a l'obertura de la instal·lació, amb la finalitat de minimitzar el potencial risc de transmissió de Covid-19 i proporcionar un ambient segur i saludable a la instal·lació. Aquest protocol recull mesures com l’obligatorietat de desinfectar el calçat abans d’entrar a la instal·lació; la desinfecció de les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada; l’obligatorietat de, a partir de 6 anys, portar mascareta per a l’accés i sortida de la instal·lació i durant la mobilitat per espais comuns, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat d’1,5m; o el respecte per la distància de seguretat mínima d’1,5m entre persones amb l’equivalent a una superfície de seguretat de 2,5 m2 per persona tant a la zona de bany com als espais comuns. La regidora d’Esports ha explicat que “els casals s’han de comprometre a complir amb tota la normativa i a seguir el protocol d’actuació que els hi hem fet arribar, en cas que detectem que no es respecten les normes i es posa en perill la seguretat caldrà valorar l’accés d’aquell casal en concret a la piscina”.