Tanca
Esports 27 d’agost de 2021

La piscina i el gimnàs de Can Pasqual reobren l'1 de setembre amb importants novetats

La nova temporada a les instal·lacions esportives municipals començarà amb importants estrenes, entre elles tot el maquinari de càrdio i de musculació, que es renova completament; i la posada en marxa d’un nou espai per a entrenament funcional. A la zona d’aigües, a partir de dimecres torna a estar operativa, de nou, la banyera d’hidromassatge

La piscina coberta i el gimnàs de Can Pasqual tornaran a obrir les portes el proper dimecres 1 de setembre després de les vacances d’estiu i ho faran amb diferents novetats que afectaran al maquinari i els espais d’entrenament com a la zona d’aigües. Al gimnàs, s’estrenarà tot els aparells de les zones de musculació i càrdio i, a més, s’habilitaran espais d’entrenament funcional, que podrà fer-se de manera independent o com a activitat dirigida. A la piscina, s’ha renovat l’aigua tant al tac de la petita com al de la gran; a partir de la propera setmana, tornarà a estar disponible la banyera d’hidromassatge; i s’està estudiant la possibilitat d’obrir la sauna o el bany turc. Entretant, es treballa per solucionar les deficiències en la climatització del gimnàs i a hores d’ara no es descarta una solució provisional de cara a la reobertura de la propera setmana. Com en els darrers mesos, per accedir a la piscina serà necessari reservar dia, hora i activitat a través de l’aplicació per a telèfons mòbils i es mantindran actives les mesures d’higiene i limitació de l’aforament vigents a cada moment per fer front a la covid-19.

Al recinte del gimnàs es renovarà la totalitat de màquines i aparells, que s’estrenaran el mateix dia 1 de setembre. Entre ells, a la zona d’entrenament càdio-vascular, 3 cintes de córrer automàtiques i 1 una de mecànica, 4 el·líptiques, 3 bicicletes amb recolzament, 3 bicicletes verticals, 3 bicicletes d’spinning, 1 bicicleta hiit i 1 màquina de rem. També seran noves t·tes les màquines de musculació i els aparells de pes mort, tot i que la gran novetat serà la instal·lació d’espais d’entrenament funcional, un a la sala d’activitats dirigides i l’altre contigu a l’espai de càrdio. Aquesta activitat esportiva, que es realitza aprofitat el pes del propi cos i alguns elements com ara cordes, calaixos o pilotes, es podrà reservar, doncs, com a activitat dirigida i també es podrà gaudir a nivell individual, inicialment amb el guiatge i la instrucció dels monitors de sala. La renovació del maquinari els aparells de Can Pasqual s’ha dut a terme a través d’un contracte d’arrendament a 4 anys per valor de 85.479,94€ adjudicat a l’empresa Exercycle SL.

A la zona d’aigües l’aturada per vacances s’ha aprofitat per fer la vorada al tancs de la piscina gran i la piscina petita, fet que ha motivat haver-les de buidar i renovar l’aigua completament. Aprofitant la reobertura tornarà a funcionar la banyera d’hidromassatge, per a la qual hi haurà limitació d’aforament, serà obligatori l’ús de la mascareta i caldrà fer reserva a aplicació de reserva d’espais i activitats. A hores d’ara s’està estudiant obrir de nou, també, la sauna o el bany turc d’acord amb les limitacions i les garanties sanitàries d’obligat compliment per aquest tipus d’instal·lacions. D’altra banda, de cara a garantir una correcta climatització a tota la instal·lació i solucionar les deficiències de l’aire condicionat del gimnàs, entretant aquestes no es resolen definitivament, s’estudia dur a terme lloguer d’equips especials de climatització que garanteixin l’obertura del recinte i les activitats, el proper dimecres, en les millors condicions.

La piscina obrirà en l’horari habitual de dilluns a divendres, de 7 del matí a 10 de la nit; dissabtes de 10 del matí a 1.30 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre; i diumenges i festius de 10 del matí a 2 del migdia. Per accedir a la instal·lació serà necessari reservar dia, hora i activitat a través de l’aplicació per a telèfons mòbils Connecta, disponible per a sistemes IOS i Android. Els nous usuaris podran sol·licitar els abonaments de temporada des del mateix dia 1 de setembre a través dels canals habituals.