Tanca
Esports 7 de juliol de 2021

La piscina municipal d’estiu aplica mesures per prevenir la transmissió de la covid-19

La instal·lació, que estarà oberta fins al 5 de setembre, disposa d’un protocol d’actuació per a minimitzar el risc de contagi i proporcionar un espai segur a la ciutadania. L’aforament és actualment del 70%, l’accés a la instal·lació es fa per la zona de pícnic i cal portar mascareta tant a l’entrada com a la sortida de l’equipament i en els espais comuns

La piscina municipal d’estiu d’Esparreguera, que està oberta des del passat 18 de juny, disposa d’un protocol d’actuació que segueix les recomanacions i indicacions sanitàries amb l’objectiu de minimitzar el risc de transmissió de la covid-19 i proporcionar un ambient segur a les persones usuàries. Les mesures recollides en aquest protocol afecten a l’accés a la instal·lació, que es fa per estricte ordre d’arribada fins a completar l’aforament màxim permès, que actualment és d’un 70% del total. També cal respectar la distància interpersonal de seguretat i, a partir de 6 anys, és obligatori dur mascareta per a l’accés i sortida de la instal·lació i durant la mobilitat per espais comuns si no es pot respectar la distància de seguretat. Per a informar a la ciutadania d’aquesta normativa, s’han instal·lat cartells informatius en el recinte de la piscina municipal i s’ha compartit amb el personal de la instal·lació per a que vetllin per al seu compliment. El protocol d’actuació estarà subjecte a les modificacions i canvis que puguin sorgir per part de les autoritats sanitàries competents mentre estigui obert l’equipament.

El pla de contingència per a prevenir la transmissió del coronavirus a la piscina municipal d’estiu aprovat per l’Ajuntament d’Esparreguera segueix les resolucions de la Generalitat de Catalunya en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la covid-19. Entre les mesures que contempla hi ha l’obligació de desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic a l’entrada de la instal·lació i als llocs on la normativa ho especifiqui. També indicia que l’accés sempre estarà condicionat al fet que en aquell moment no se superi l’aforament màxim permès en l’equipament, que actualment se situa en 780 persones. El fet d’accedir al recinte implica també la responsabilitat de la persona usuària, que ha de complir el següents supòsits: no tenir cap dels símptomes associats a la covid-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar o diarrea), no patir cap tipus d’infecció ni haver donat positiu en una PCR durant els 14 dies anteriors, així com tampoc pot haver estat en contacte estret amb un cas positiu confirmat o que hagi tingut símptomes de la malaltia en els 14 dies anteriors. En cas que el personal de la instal·lació detecti alguna persona amb simptomatologia compatible amb la covid-19, aplicarà el protocol corresponent de detecció de cas positiu.

Pel que fa a l’ús de la mascareta, aquest és obligatori, a partir dels 6 anys, per a l’accés i sortida de la instal·lació i durant la mobilitat per espais comuns, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat. En aquest sentit, dins del recinte caldrà respectar sempre la distància de seguretat d’1,5 metres entre persones no convivents. Així mateix, serà obligatori seguir en tot moment les indicacions dels socorristes i personal de la instal·lació. En cas contrari, està reservat el dret d’admissió. En referència als serveis, alguns s’han limitat o canviat per prevenció i seguretat. Així s’ha modificat l’entrada a la instal·lació, que s’ha de fer per la zona de pícnic per a millorar la mobilitat i tenir un millor control de l’aforament del recinte. Aquesta temporada, no hi ha servei de bar i els vestidors estan oberts amb aforament limitat. En canvi, sí que estan oberts els lavabos i es poden llogar gandules.

La piscina municipal d’estiu estarà oberta fins al 5 de setembre, de dilluns a diumenge d’11 del matí a 7.30 de la tarda. Tant els abonaments com les entrades són gratuïtes per als menors de 4 anys i per a les persones jubilades i pensionistes del municipi. Per als infants i joves de 4 a 17 anys l’entrada té un cost de 2 euros per a tot el dia i d’1 euro en horari de tarda, de 3 a 7.30 del vespre. Per a les persones adultes majors de 18 anys, el cost és de 3,5 euros tot el dia i de 2 euros en horari de tarda. Els abonaments es poden sol·licitar a l’OAC o a la UAT, demanant cita prèvia a través de la web citaprevia.esparreguera.cat o del telèfon 93 777 18 01 (OAC) i 93 777 60 36 (UAT).