Tanca
Esports 28 de maig de 2024

La piscina municipal d’estiu d’Esparreguera obrirà del 13 de juny a l’1 de setembre

Els abonaments individuals i familiars d’accés a la instal·lació s’han posat aquesta setmana a la venda a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Per adquirir-los es recomana sol·licitar cita prèvia o realitzar el tràmit en línia des de la seu electrònica municipal. Malgrat la situació de sequera, la piscina municipal d’estiu obrirà aquesta temporada com a refugi climàtic

La piscina municipal d’estiu d’Esparreguera començarà la temporada el dijous 13 de juny i obrirà de dilluns a diumenge d’11 del matí a 7.30 de la tarda fins al diumenge 1 de setembre. Malgrat la situació excepcional de sequera, l’equipament obrirà aquesta temporada com a refugi climàtic, acollint-se així a l’últim decret llei de mesures urgents que la Generalitat va aprovar a l’abril. Els abonaments d’accés a la instal·lació estan a la venda des d’ahir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). Per a sol·licitar-los es recomana demanar cita prèvia i portar omplert el formulari de sol·licitud, així com la documentació que correspongui segons els diferents supòsits. El tràmit també es podrà realitzar de manera telemàtica a través de la seu electrònica municipal. El preu de l’abonament de temporada en quota general és de 30 euros per als infants entre 4 i 11 anys; 42 euros per als joves entre 12 i 29 anys; 60 euros per a les persones entre 30 i 64 anys; 30 euros per a les persones de 65 anys o més; i 100 euros per l’abonament familiar. Paral·lelament, les persones abonades a la Piscina Coberta de Can Pasqual tenen l’accés gratuït a la piscina d’estiu durant tota la temporada d’obertura.

La regidora d’Esports, Desirée Gómez, ha donat a conèixer les novetats de l'equipament municipal per aquesta temporada. En aquest sentit, ha explicat que “hem ampliat la seguretat a la piscina, a partir d’ara no només comptarem amb seguretat nocturna, sinó que també tindrem seguretat durant el dia; i també hem reforçat el servei de socorrisme durant els caps de setmana, que és quan hi ha una major afluència de banyistes, fins ara comptàvem amb dos socorristes durant tot l’estiu, ara en tindrem tres en les franges de més intensitat”. Així mateix, la regidora també ha destacat que es manté el preu dels abonaments de temporada “amb l’objectiu de fidelitzar el públic de la piscina municipal d’estiu” i ha convidat “a tots els esparreguerins i esparreguerines a gaudir de l’estiu, amb diversió però també amb civisme, a les instal·lacions de la piscina municipal”.

Aquest any l’abonament de temporada manté els mateixos preus i quotes que l’any passat, atenent a criteris diferenciats en funció de l’etapa del cicle de vida de la persona usuària (infància, adolescència i joventut, adultesa, gent gran i pensionistes) i distingeix entre quota general i quota reduïda, amb un descompte del 30% , atenent a casuístiques que incideixen directament sobre la capacitat econòmica general dels usuaris (possessió del certificat de discapacitat del 33%, possessió del carnet de família nombrosa o monoparental, o pensionista). A més, com la temporada passada, l’abonament a la piscina coberta de Can Pasqual donarà accés a la piscina d’estiu durant tota la temporada i en tota la franja horària d’obertura.

Pel que fa a les entrades puntuals, aquestes s’han incrementat per afavorir la venda d’abonaments de temporada, tal i com es va aprovar en el Ple municipal del passat octubre, en el qual es van aprovar les ordenances fiscals del 2024. Així doncs, enguany la jornada sencera és gratuïta per als infants menors de 4 anys i té un preu de 3,75 euros per a infants entre 4 i 11 anys; 5,25 euros per a joves de 12 a 29 anys; 7,5 euros per a adults de 30 a 64 anys; i 3,75 euros per a persones majors de 65 anys i pensionistes. Aquest any, a més, s’han suprimit les entrades reduïdes a partir de les 3 de la tarda, establint-se una entrada única que dona accés a la piscina municipal d’estiu durant tota la franja d’obertura, d’11 del matí a 7.30 de la tarda.

L’abonament es pot sol·licitar, des d’aquesta setmana, a l’OAC, que atén de dilluns a dijous de 8.30 del matí a 2.30 del migdia, divendres de 8.30 del matí a 2 del migdia, i dimarts i dimecres de 4.30 de la tarda a 7 del vespre. Per a accedir-hi es recomana demanar cita prèvia a través de la web citaprevia.esparreguera.cat. També es pot realitzar el tràmit en línia des de la seu electrònica municipal.Pel que fa a les entrades puntuals, aquestes es podran adquirir a la piscina municipal d'estiu de dilluns a diumenge d'11 del matí a 6.30 de la tarda. Les condicions de l’obertura de la piscina municipal d’estiu durant aquesta temporada, estan subjectes a l’evolució de la situació excepcional de sequera i les mesures que es puguin dictaminar des de la Generalitat per a fer-hi front.