Tanca
Educació 30 de juny de 2020

La preinscripció per l’Escola Municipal de Música i Dansa serà del 6 al 15 de juliol

S’haurà de fer prioritàriament de manera telemàtica, descarregant i omplint el document que es podrà trobar a l’apartat catàleg de tràmits de la web municipal i enviant-lo via correu electrònic. Tot i això, també s’oferirà la possibilitat de fer-la presencialment, durant el mateix període, demanant cita prèvia al centre

La preinscripció per cursar estudis a l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera (EMMD) el curs 2020-2021 començarà dilluns que ve, 6 de juliol, i s’allargarà fins al dia 15 del mateix mes. Per raons de prevenció, les sol·licituds s’hauran de presentar prioritàriament de manera telemàtica, tot i que aquelles famílies que no disposin de mitjans electrònics o tinguin dificultats per fer el tràmit, podran demanar cita prèvia per a realitzar la sol·licitud de manera presencial, amb les corresponents mesures de seguretat. El període de matriculació serà a principis de setembre i, a partir del curs que ve, entraran en vigor les modificacions de l’ordenança fiscal número 24 que regula la taxa del centre i que afecten a les bonificacions, algunes de les quals desapareixen, i a les quotes, que fins ara es pagaven en 12 mesos i passaran a pagar-se en 10.

Per a fer la preinscripció telemàticament, cal accedir a l’apartat catàleg de tràmits de la web municipal i descarregar el document de sol·licitud, que caldrà omplir i enviar per correu electrònic a l’adreça del centre, [email protected]. Tot i que aquesta és la via preferent, s’atendrà també presencialment a aquelles persones que no disposin de mitjans electrònics o tinguin dificultats per a fer la sol·licitud de manera digital. L’atenció serà sempre amb cita prèvia, que caldrà demanar trucant al telèfon 93 777 46 01. En cas que s’hagi d’anar presencialment al centre serà obligatori l’ús de la mascareta i la distància de seguretat d’1,5 metres. En el cas dels alumnes que ja cursaven estudis aquest curs a l’Escola Municipal de Música i Dansa se’ls ha enviat per correu electrònic un full de confirmació, que han de retornar degudament omplert per tal de confirmar o renunciar a la seva plaça de cara al curs vinent.

La directora de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, Olga Aurín, ha subratllat que “és molt important fer la preinscripció de tots aquells alumnes que es vulguin incorporar de nou a l’escola i també que els alumnes que ja en formen part confirmin la reserva de la plaça, perquè això ens permet conèixer la demanda i poder planificar les classes i els grups de cara al curs que ve, especialment aquest any que ens haurem d’adaptar a les mesures de seguretat i prevenció que marqui el departament”. Actualment la ratio del centre és d’aproximadament 15 alumnes per classe, però l’equip directiu està amatent a les informacions que es donen des del govern català per a conèixer les directives i les mesures de seguretat que caldrà aplicar de cara al curs que ve.

Les matriculacions començaran a principis de setembre i l’inici de curs serà el 14 de setembre, seguint el calendari escolar marcat pel Departament d’Educació de la Generalitat. El centre té oferta formativa en música i dansa per a alumnes dels 4 als 16 anys així com classes per a adults, tallers per a menors de 3 anys i classes per a infants i joves amb necessitats educatives especials. En referència als estudis musicals, l’EMMD ensenya, a partir del nivell bàsic, diferents instruments: flauta travessera, clarinet, oboè, trompeta, saxo, tuba, trombó, bombardí, percussió/bateria, piano, guitarra clàssica, guitarra elèctrica, baix elèctric, contrabaix, violí, viola, violoncel. Pel que fa a la dansa, a l’escola s’ofereixen les disciplines de clàssica, creativa, contemporània, espanyola i tallers coreogràfics.

Aquest proper curs entrarà en vigor la modificació de l’ordenança fiscal número 24 reguladora de la taxa de l’Escola Municipal de Música i Dansa que es va aprovar en el ple municipal del mes de març i que ara es troba en període d’exposició pública. Amb els canvis aprovats inicialment, la bonificació del 10% de la taxa de la que gaudien les persones matriculades a l’escola i residents a Esparreguera, passarà a aplicar-se també a l’alumnat de fora del municipi. Les modificacions també afecten a les quotes, que seran 10 i no 12 mensuals, com ara, i als llindars màxims per obtenir bonificació. No totes les famílies nombroses tindran dret a una reducció, sinó només aquelles que no superin el llindar de 3 cops l’Índex de Renda Social de Catalunya del 2017, el darrer aprovat. A tall d’exemple, una família nombrosa de 5 membres podrà gaudir d’una bonificació del 50% si els seus ingressos anuals no superen els 57. 367,66 euros. També desapareixen dues bonificacions que fins ara es contemplaven: el fet d’estar inscrit alhora a ensenyaments de música i dansa, que tenia una reducció del 5%, i la bonificació per germans al centre, perquè ambdues tècnicament no s’ajustaven a llei.