Tanca
Govern Obert Política 17 d’agost de 2023

La Regidoria de Bon Govern fixa com a primer objectiu l’aprovació del Pla d’Actuació Municipal

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, que també lidera les regidories de Bon Govern, Atenció Ciutadana i Comunicació estableix com a primer repte del mandat l’aprovació del PAM i el Pla d’Inversió Municipal (PIM), els documents que han de guiar les actuacions i inversions que es realitzaran en els propers 4 anys. La regidoria també aposta pel desplegament de l’Agenda Urbana i una nova edició dels pressupostos participatius

L’aprovació d’un Pla d’Actuació Municipal (PAM) que guiï les actuacions que es realitzen durant el mandat i un Pla d’Inversió Municipal (PIM) que prioritzi i detalli les inversions que s’hauran de realitzar en els propers quatre anys són els objectius a curt termini de l’alcalde i regidor de Bon Govern, Atenció Ciutadana, Comunicació i Recursos, Eduard Rivas. Tal com ha fet en els últims vuit anys al capdavant del consistori, Rivas, que també és coordinador de l’àrea de Presidència i Bon Govern, manté la gestió de les àrees d’Atenció Ciutadana, Comunicació i Serveis Informàtics i, en aquest tercer mandat, ha assumit també la Regidoria de Bon Govern, en la qual s’hi engloben les àrees de Govern obert, Planificació, Qualitat i Democràcia activa i participativa, que en el darrer mandat gestionava l’exregidora Maria Mas. Entre els reptes d’aquests propers quatre anys, l’alcalde apunta la finalització del POUM, la integració de l’Agenda Urbana en la governança local i posar a disposició de la ciutadania el patrimoni local, com la Colònia Sedó, l’antiga escola de les Monges, l’antic mercat municipal i la Caserna de la Guàrdia Civil. Paral·lelament, entre les prioritats de la seves regidories hi figuren restablir una revista municipal, continuar fent pressupostos participatius bianualment i millorar l’atenció ciutadana fent-la més àgil i accessible.

Eduard Rivas és alcalde d’Esparreguera des del 2015. Anteriorment havia format part de l’Ajuntament com a portaveu del PSC (2012-2015) i com a regidor d’Educació, Joventut i Societat de la Informació (2007-2011). Llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració ha treballat com a assessor parlamentari al Parlament Europeu i, anteriorment, com a tècnic a la Secretaria de Política Europea i Internacional del PSC. Després d’arribar a un acord de govern municipal amb ERC per al mandat 2023-2027, Rivas enceta el seu tercer mandat consecutiu al capdavant de l’alcaldia, en el qual també liderarà les regidories de Bon Govern, Atenció Ciutadana, Comunicació i Recursos. Així mateix, també és el responsable polític dels comissionats de Comunicació, Colònia Sedó i Agenda Urbana i té reservades les facultats de supervisió de la coordinació de les polítiques i serveis públics que impulsin els regidors i regidores delegats vinculades als diferents barris del municipi.

En referència als reptes del mandat, l’alcalde ha apuntat que, “cronològicament, el primer és establir, d’aquí a finals d’any, tota la planificació del mandat, concretament, el Pla d’Actuació Municipal i el Pla d’Inversió Municipal, dos instruments que ens permetran assolir els objectius a 4 anys vista, fent baixar els programes electorals del PSC i ERC, però sense perdre de vista que hem d’aspirar a cercar consensos que superin majories aritmètiques, perquè volem compartir els reptes amb una majoria àmplia”.  Segons Rivas, entre les prioritats a curt termini també hi ha la signatura del conveni amb l’ACA per les obres del clavegueram de Mas d’en Gall i Can Rial, les obres del camp de futbol i “acompanyar inversions privades amb interès públic com la construcció d’un nou pavelló per al bàsquet a l’entrada sud del municipi”. Paral·lelament, “en aquests quatre anys, haurem d’assentar les bases de la propera dècada, hem de finalitzar instruments com el POUM o integrar l’Agenda Urbana en la governança local per tal de preparar l’Ajuntament pels reptes del futur”, ha assegurat el batlle, qui ha apuntat que “només així podrem posar a disposició de la ciutadania el patrimoni local, com la Colònia Sedó, i els nous eixos de la vila com les antigues Monges, l’antic Mercat municipal i la Caserna de la Guàrdia Civil”.

Aquest tercer mandat que enceta al capdavant de l’alcaldia d’Esparreguera és per Rivas “un mandat de consolidació i millora dels serveis que l’Ajuntament presta, ja que en els darrers anys hem fet un salt qualitatiu en la salut democràtica i la professionalització del consistori que hem d’acabar d’assentar”. En aquest sentit, i en referència a la Regidoria de Bon Govern, Rivas ha apuntat que “continuarem fent pressupostos participatius bianualment, sabem que hi ha marge de millora en la participació, però creiem que són una bona eina per canalitzar les propostes dels veïns, veïnes i entitats de la vila”. En l’àmbit de la participació, aquest mandat el consistori manté l’aposta de governança compartida amb els Comissionats d’Esports, Cultura i Comunicació, reformula el de Dinamització entorn a la Colònia Sedó i Pla d’actuació als barris, que es divideix en Colònia Sedó i Agenda Urbana i en crearà un de nou vinculat al Comerç.

En l’àrea d’Atenció Ciutadana, Rivas vol seguir “impulsant iniciatives que permetin guanyar en eficiència a l’administració i en transparència, qualitat de servei i accés a la informació envers la ciutadania”. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que en els darrers anys, l’Ajuntament ha accelerat la seva aposta per l’administració electrònica amb el desplegament de nous sistemes de gestió i informació pública, com el nou portal de videoactes de les sessions plenàries, la nova seu electrònica o el nou portal de tràmits i també amb l’activació de nous serveis i funcionalitats com la reserva de cita prèvia, l’atenció de consultes ràpides a través de Whatsapp o l’aplicació mòbil de gestió d’incidències a la via pública. Finalment, en l’àmbit de la Comunicació, Rivas ha afirmat que “s’està desplegant el Pla de Comunicació aprovat el 2021, un document que tenia la finalitat de dotar l’Ajuntament de comunicació institucional i obrir l’emissora municipal als nous mitjans digitals”. Entre els objectius d’aquest mandat, l’alcalde ha senyalat “l’edició d’un butlletí o revista municipal en paper, que pugui fer arribar de forma analògica al veïnat informació dels serveis públics i l’agenda d’activitats, tot garantint la pluralitat política”.