La Regidoria de Joventut ha posat en marxa un punt d'informació mòbil sobre sexualitats, afectivitats i feminismes, que durant tota aquesta setmana estarà ubicat a Cal Trempat. L’objectiu del punt és apropar a la ciutadania, i especialment a les persones joves, informació per afavorir la vivència d’una sexualitat positiva i responsable, prevenir les malalties de transmissió sexual i conèixer diferents productes d’higiene per la menstruació. Aquest espai està obert a tota la ciutadania i es podrà visitar a partir de demà, dimecres, i fins divendres 11 de novembre de 5 de la tarda a 8 del vespre. Paral·lelament, durant tots els matins d’aquesta setmana s’han programat visites amb els estudiants d’educació secundària i post obligatòria dels centres educatius del municipi, així com amb altres col·lectius de joves, per apropar-los informació i resoldre dubtes i preguntes que puguin tenir entorn a aquests temes. Aquesta activitat forma part d’un ventall de propostes gratuïtes organitzades des de l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania pera fomentar el benestar emocional d’infants, adolescents i les seves famílies i finançades amb una subvenció de la Diputació de Barcelona.
El punt mòbil està dinamitzat per educadores de Drecera SCCL, una cooperativa d’iniciativa social que se centra en la prestació de serveis d’atenció a les persones, i consta de dues taules que contenen diferents tipus d’informació. Així, hi ha el racó del toca-toca, un espai per a conèixer el propi cos i per parlar de la responsabilitat afectiva i el significat de consentiment. També hi ha un espai d’anticoncepció i prevenció de malalties de transmissió sexual, amb informació i exemples dels diferents mètodes de protecció per gaudir de la sexualitat compartida evitant el risc d’un embaràs no previst o una infecció de transmissió sexual. I, finalment, hi ha un espai de productes d’higiene per la menstruació així com d’higiene en les trobades sexuals.
La tècnica d’Acollida i referent del Punt Jove d’Esparreguera, Ona Viñas, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta activitat és acostar els temes de sexualitats i afectivitats a la ciutadania, especialment a les persones joves, i fer-ho de manera pròxima i natural, defugint tabús”. La tècnica municipal ha subratllat que “la sexualitat és un tema del qual tradicionalment se n’ha parlat poc, però és molt important parlar-ne i poder-ho fer amb persones especialitzades per tal que els i les joves tinguin informació de primera mà i puguin resoldre dubtes, consultes o expressar les seves percepcions sobre aquests temes de manera lliure i segura”. Amb aquest objectiu, al llarg d’aquesta setmana s’han programat visites al punt per a l’alumnat d’ESO dels instituts El Cairat i El Castell, l’escola cooperativa El Puig, el Pla de Transició al Treball d’Auxiliar d’activitats d’oficina i en serveis administratius generals, el Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics, així com el Taller Ocupacional Can Comelles, els joves del CREI Can Rubió i del Centre Obert La Fulla.
Comparteix aquest contingut