Tanca
Educació 24 d’abril de 2023

Les escoles bressol municipals faran jornada de portes obertes el 25 d’abril i el 2 de maig

En els dos casos les reunions informatives es faran a les 3.30 de la tarda i, per assistir-hi, no es requereix reserva prèvia. La preinscripció serà del 8 al 19 de maig i el període de matrícula s’obrirà del 16 al 22 de juny. Aquest any ambdós tràmits s’hauran de fer telemàticament

Les escoles bressol municipals faran jornada de portes obertes aquesta setmana i la primera de maig. Demà serà el torn de l’escola bressol municipal Cucuruga i el dimarts 2 de maig oferirà la visita guiada l’escola bressol municipal Coloraines. Les portes obertes començaran, en els dos centres a les 3.30 de la tarda i, enguany, per a assistir-hi no caldrà sol·licitar cita prèvia com en les darreres edicions. Durant aquestes sessions es podran conèixer tant les instal·lacions del centre com el seu projecte pedagògic, així com resoldre dubtes sobre l’escolarització i el procés de preinscripció. El període de preinscripció per al nou alumnat s’obrirà del 8 al 19 de maig i el període de matrícula serà del 16 al 22 de juny, ambdós inclosos. Tant la preinscripció com la matrícula s’hauran de tramitar telemàticament. Per al pròxim curs 2023-2024, es manté la gratuïtat de l’escolarització dels nens i nenes de 2 anys.

A Esparreguera hi ha dues escoles bressol municipals. La Cucuruga és una escola per a infants de 0 a 3 anys, consta d’una aula de 0 anys, dues d’1 any i dues de 2 anys i està ubicada a la plaça Germans Subirana. I la Coloraines és per a nens i nenes d’1 a 3 anys, consta de dos grups d’1 any i tres grups de 2 anys i està ubicada al passeig del Castell, número 2. En els dos casos ofereixen servei d’acollida i de menjador escolar. Pel que fa a l’oferta de places per al proper curs 2023-2024, la Cucuruga ofereix 8 places a l’aula de nadons, 21 places d’Infantil 1 i 16 places d’Infantil 2. I la Coloraines ofereix 26 places d’Infantil 1 i 34 places d’Infantil 2. Les ràtios són de 13 infants per aula a I1 i 20 infants per aula a I2.

Durant les jornades de portes obertes a les dues escoles bressol, les famílies podran visitar les instal·lacions dels centres educatius, conèixer el seu projecte pedagògic i resoldre tots aquells dubtes i inquietuds relacionats amb el procés d’escolarització dels 0 als 3 anys, una etapa fonamental pel desenvolupament futur dels infants. Així mateix també es donarà informació sobre el procés de preinscripció i matrícula, que aquest any només es podrà fer telemàticament. Per aquest motiu, es recomana que a les portes obertes no s’assisteixi amb els nens i nenes, ja que la xerrada explicativa inicial té una durada d’una hora i es pot fer feixuga per als més petits.

En referència al procés de preinscripció, el Departament d’Educació de la Generalitat ha publicat ja les dates, que comprendran el període del 8 al 19 de maig, ambdós inclosos. Entre els criteris prioritaris per la baremació hi ha l’existència de germans o germanes al centre quan aquests ho estan en el moment de presentar la sol·licitud de preinscripció, que el domicili habitual es trobi a Esparreguera o que el lloc de treball estigui al municipi i que el pare, mare o tutor siguin beneficiaris de l’ajut de la renda garantida de ciutadania. També existeixen altres criteris complementaris que es poden consultar a la web del Departament d'Educació.

L’1 de juny es publicaran les llistes amb la puntuació provisional a la web de l’Ajuntament i a les cartelleres de les escoles bressol municipals. En el cas que hi hagi més sol·licituds de preinscripció que places vacants, caldrà fer un sorteig de desempat que tindria lloc el 13 de juny. Seguint amb el calendari, el 15 de juny es publicarà la llista de sol·licituds de preinscripció amb la puntuació dels infants admesos i, si escau, la llista d’espera. El període de matrícula serà del 16 al 22 de juny i aquesta s’haurà de realitzar també telemàticament.