Tanca
Consum 12 d’abril de 2021

Més de 250 alumnes participen en els tallers escolars de consum responsable

El servei de Consum de l’Ajuntament d’Esparreguera ha programat 17 accions formatives amb quatre centres escolars del municipi per a conscienciar infants i joves sobre la privacitat a internet, les conseqüències econòmiques i socials de les compres i el consum responsable en l’àmbit dels jocs en línia

Més de 250 alumnes de quatre centres educatius del municipi participaran aquest curs en els tallers de sensibilització sobre consum responsable que ofereix l’Ajuntament d’Esparreguera a través del servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona. Es tracta d’accions adreçades a alumnes de primària, secundària i batxillerat que tenen per objectiu fomentar actituds de consum responsable en infants i adolescents i afavorir la presència de l’educació del consum dins de l’àmbit educatiu. Al llarg d’aquest tercer trimestre es faran 17 accions formatives a les escoles Mare de Déu de la Muntanya, Les Roques Blaves, Escola Cooperativa El Puig i l’INS El Cairat per a tractar diferents aspectes relacionats amb el consum, com l’ús intensiu i irreflexiu de les xarxes socials, la importància de reflexionar sobre les nostres necessitats i el tipus de consum que realitzem i la prevenció dels problemes més freqüents associats a l’àmbit dels jocs d’atzar online.

Des del 2017 el servei de Consum de l’Ajuntament ofereix anualment als centres educatius del municipi la possibilitat d’acollir xerrades que ofereixen persones tècniques especialistes en l’àmbit del consum. El regidor de Promoció Econòmica, Miguel Bajo, ha subratllat “la importància d’oferir a infants i joves de la vila aquestes xerrades sobre consum lligat també a les noves tecnologies, ja que és un àmbit que per a ells és molt proper, amb l’ús del mòbil, els jocs i les compres on-line, però del qual sovint els falta informació per a poder actuar amb seguretat i responsabilitat”. El curs passat aquestes accions formatives van quedar suspeses a causa de la declaració de l’Estat d’Alarma per l’emergència sanitària del coronavirus, però aquest any s’han reprès i hi participen quatre centres de la vila que acolliran tres xerrades diferents.

L’escola Les Roques Blaves farà tres sessions de “La cigala i la formiga van a comprar”, una formació que està adreçada a alumnes de 3r i 4t de primària per conscienciar-los de les conseqüències econòmiques i socials de les compres i fer-los reflexionar, abans d’adquirir qualsevol producte o servei, sobre quines són les seves necessitats reals. La xerrada adreçada a l’alumnat de 5è i 6è de primària porta per títol “Qui veu el meu perfil? Privacitat a internet” i se’n faran tres sessions a l’escola Mare de Déu de la Muntanya i sis sessions a El Puig. Aquesta activitat té l’objectiu de conscienciar sobre la gran quantitat de dades personals que s’emmagatzemen sobre cada un de nosaltres i els perills de fer-les visibles a terceres persones, així mateix, es donen consells i recomanacions per a comprar amb seguretat a internet. Per últim, hi ha la formació adreçada als alumnes de secundària i batxillerat “Què t’hi jugues”, que reflexiona sobre les conductes negatives associades als jocs d’atzar en línia i fomenta el consum responsable en aquest àmbit. D’aquest taller se’n faran cinc sessions a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de l’escola El Puig i a les classes de 1r de Batxillerat de l’INS El Cairat.