Tanca
Memòria Històrica 14 de maig de 2024

Oberta la convocatòria per a participar al Premi de Recerca Vila d’Esparreguera 2024

El certamen consta de les categories adults, 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat i s’hi poden presentar treballs de qualsevol àmbit d’estudi centrats en la vila d’Esparreguera. Les persones que hi vulguin participar poden presentar les seves candidatures a l’OAC fins al 31 de maig. El jurat valorarà l’originalitat del tema escollit, el procés de recerca i el rigor científic de les obres presentades

L’Ajuntament d’Esparreguera ha convocat la novena edició del Premi de Recerca Vila d’Esparreguera, un certamen que té per objectiu promoure l’estudi i la recerca en qualsevol àmbit del coneixement centrat en el municipi. El certamen consta de dues categories, adults i joves, aquesta darrera integrada per dues subcategories, 3r i 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat. Per a participar-hi, cal presentar una obra inèdita i escrita en llengua catalana amb temàtica lliure, però sempre centrada en la vila d’Esparreguera. Les sol·licituds per a optar al Premi Recerca Vila d’Esparreguera, que està impulsat per la Regidoria de Patrimoni Històric Cultural,  es poden presentar fins al 31 de maig a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), preferiblement demanant cita prèvia. Els premis consistiran en un lot de productes multimèdia per a cada premiat i, en el cas de la categoria d’adults, en la publicació del treball guanyador amb un tiratge de 100 unitats per a distribuir gratuïtament. El lliurament dels premis es farà el divendres 28 de juny a la sala d'acte de la Biblioteca Municipal L'Ateneu.

El regidor de Patrimoni Històric Cultural, Juan Jurado, ha afirmat que el consistori “manté el compromís amb el Premi de Recerca Vila d’Esparreguera”, però ha apuntat que “passades ja algunes edicions de l’etapa pandèmica, hem constatat que s’ha desencentivat la participació i, per això, estem fent una tasca de promoció de la creació, ja sigui literària en el cas dels Jocs Florals, o d’investigació, com en el Premi Recerca, a Esparreguera”. En aquest sentit, el regidor ha explicat que “d’una banda, estem veient de cara a futur quines estratègies portem a terme per a millorar i potenciar la participació  en aquests dos certàmens, i d’altra banda, estem mirant també quina projecció li volem donar a les publicacions que ja tenim, perquè creiem que és una manera de potenciar la participació, que la ciutadania vegi que l’Ajuntament projecta les obres guanyadores del Premi Recerca farà que aquestes arribin a més gent i també que sigui més atractiu participar-hi”.

Les obres que es presentin en aquesta novena edició del Premi de Recerca Vila d’Esparreguera poden ser d’autoria individual o col·lectiva, amb un màxim de fins a tres persones, i cada participant pot presentar un únic treball. Els treballs han d’estar escrits en llengua catalana, amb temàtica lliure, però sempre centrat en la vila d’Esparreguera, i han de ser inèdits, no poden haver estat publicats enlloc. En referència a la presentació, en la categoria adults, s’haurà de presentar una memòria que haurà de contenir, entre d’altres aspectes, el títol, un petit resum amb una extensió màxima de 15 pàgines, la relació de bibliografia que es farà servir, el calendari d’execució del treball, ajustat a una duració màxima de cinc mesos des de l’adjudicació del premi, el mètode que es proposa emprar per elaborar-lo i el currículum. En la categoria jove, l’extensió dels treballs no pot sobrepassar les 120 pàgines i es podran complementar amb el material gràfic que es consideri adient. Els treballs han d’anar signats amb pseudònim i se’n presentarà una còpia en paper o bé en format digital en CD o llapis de memòria, dins d’un sobre gran. A la seu electrònica municipal es poden consultar les bases així com els formularis de sol·licitud de candidatures, que es poden presentar fins el 31 de maig a les 2 del migdia a l’OAC.

El jurat, que estarà presidit pel regidor de Patrimoni Històric Cultural i integrat per quatre persones de la vila vinculades al món de l’educació i de la recerca, valorarà l’originalitat del tema, el procés de recerca i el rigor científic, la qualitat lingüística i la presentació i estructura dels treballs presentats. Els premis consistiran en un lot de productes multimèdia valorat en un màxim de 400 euros per a cadascuna de les dues categories jove i la publicació del treball guanyador de la categoria adults, amb un tiratge de 100 exemplars. El lliurament de premis és previst que es faci el divendres 28 de juny, a les 6.30 de la tarda, a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu.