Tanca
Gent Gran 24 de setembre de 2021

Reobre el servei de Centre de Dia de la residència municipal Can Comelles

La reobertura del servei ha començat aquesta setmana i s’està fent de forma progressiva per a garantir el compliment de les mesures sanitàries previstes. Paral·lelament, ahir es va administrar la tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 tant als avis i àvies residents a Can Comelles com a les persones usuàries del Centre de Dia

El Centre de Dia de la residència municipal Can Comelles ha reobert aquesta setmana després d’estar un any i mig tancat a causa de la pandèmia de la covid-19. La reobertura va començar aquest dilluns i s’està fent de forma progressiva, de manera que actualment són cinc les persones usuàries que n’estan fent ús. Per a poder tornar a oferir aquest servei ha estat necessari realitzar un pla d’adequació per a garantir que es complien totes les mesures sanitàries establertes en el pla sectorial de residències així com obtenir el vistiplau dels departaments de Salut i d’Afers Socials de la Generalitat. D’altra banda, ahir es va començar a administrar la tercera dosis de la vacuna contra el coronavirus, tant a les persones usuàries de la residència Can Comelles com a les del Centre de Dia.

El Centre de Dia, que portava tancat des de l’esclat de la pandèmia el 13 de març de 2020, va tornar a prestar servei dilluns 20 de setembre i ho va fer inicialment amb quatre persones usuàries, però a dia d’avui ja han passat a ser-ne cinc. El servei té capacitat per a acollir fins a un màxim de 25 persones i en el pla de reobertura s’ha previst anar ampliant paulatinament el nombre d’usuaris que en puguin fer ús per a garantir en tot moment les mesures de seguretat vigents. Entre les mesures que s’han adoptat per a tornar a prestar el servei destaca el seu canvi d’ubicació dins les instal·lacions de l’edifici nou del centre geriàtric. Abans els usuaris del Centre de Dia compartien espais amb els residents de Can Comelles i ara s’han hagut d’instal·lar en una zona diferenciada per a disposar d’un espai dedicat exclusivament a ells que compleix els requisits de seguretat, higiene, aforament i ventilació i disposa d’accés independent. L’horari d’atenció és de 9 del matí a 7 del vespre i les entrades i sortides es fan de forma esglaonada.

A més, ahir es va inocular la tercera dosis de vacunació a les persones residents a Can Comelles i també a les usuàries del Centre de Dia. “Pràcticament estan tots els avis i àvies vacunats, excepte aquells que per motius de salut o perquè encara no compleixen els temps d’espera programats entre dosis han d’esperar a rebre més endavant aquesta dosi addicional de la vacuna contra la covid-19”. El Departament de Salut va començar la setmana passada l’administració de la tercera dosis entre el col·lectiu de persones que viuen en residències de gent gran, després que les autoritats sanitàries aprovessin. Actualment el 100% d’avis i àvies de la residència Can Comelles i també del Centre de Dia tenen la pauta de vacunació completa.