Tanca
Cultura i Festes 26 de juny de 2023

Tot a punt per la Festa Major d’estiu d’Esparreguera, que se celebra del 6 al 10 de juliol

La música i la cultura popular tornaran a ser les protagonistes de la Festa Major amb el concert de The Tyets i noves propostes com el concert d’autor i la combinació d’actuacions urbanes amb els discjòqueis a la nit jove de l’escenari de les Hortes amb #BigFriday. També hi destaquen els espectacles per a públic familiar amb Lali BeeGood, "Zum" o "Wooow!", a més dels tradicionals balls i concerts amb les orquestres Costa Brava, Maravella i Mitjanit

Esparreguera celebrarà del 6 al 10 de juliol la seva Festa Major d’estiu amb més d’una vuitantena d’activitats culturals, musicals, artístiques i esportives. La programació es concentrarà del 6 al 10 de juliol, tot i que a partir d’aquest cap de setmana ja començaran alguns dels actes previs a la celebració. Aquest any la cultura popular i la música tornaran a ser els dos grans eixos centrals de la festa. Com a novetats destaquen la proposta de concert d’autor de Galgo Lento o la combinació de D’j’s amb actuacions urbanes durant la nit juvenil del divendres 7 de juliol. Com cada any, la Festa Major inclou activitats esportives, lúdiques i culturals organitzades per diverses entitats i així com la programació de La Barraka Alternativa, que enguany es trasllada a la plaça de Santa Eulàlia. En l’àmbit de la cultura popular, es compta amb el repertori d'espectacles tradicionals com la Llagastada, la cercavila de Festa Major, la cercavila infantil, la Diada Castellera, la Trobada Gegantera i la Trobada Bastonera del Montserratí i es consoliden les dues activitats estrenades l’any passat, la Trobada de Ball de Gitanes i l’Ensierru infantil. Dins l’oferta musical, destaquen les actuacions dels grups The Tyets, el Pony Pisador, The Papa’s & the Popo’s, #BigFriday i de les orquestres Costa Brava, Maravella i Mitjanit a la plaça del Centre. El pressupost d’enguany per als espectacles, actuacions de cultura popular i activitats contractades per a la Festa Major és de 121.840 euros, sense tenir en compte els requeriments tècnics, de seguretat i de prevenció.

El Musicamón ens aproximarà a l’Argentina amb el grup Paisatges Argentins, que enguany es trasllada a la plaça de la Pagesia i com a novetat també ens proposa aprendre a ballar les danses populars argentines. Per al públic familiar la programació inclou diverses activitats com l’espai lúdic amb jocs de fusta i de taula, l’espectacle de carrer Wooow!! de la companyia La Churry, la continuïtat de l’aposta pel gran format del concert familiar amb Lali Be Good o l’espectacle Zum a les pistes de Mas d’en Gall. El regidor Juan Jurado, ha destacat que “el programa de festes d’enguany és continuista amb l’aposta ja desplegada l’any passat, amb una potent oferta d’arts escèniques, concerts, cultura popular i esports”. Una programació que, segons Jurado, “manté l’aposta per dur la Festa Major als barris, amb un espectacle per a públic familiar al barri de Mas d’en Gall; inclou el concert del grup de moda The Tyets; i reserva el pregó per al periodista local, actualment a RAC1, Albert Pedrol”.

La programació festiva començarà aquest cap de setmana amb el Torneig 3x3 del Club de Bàsquet, el XXIII Torneig d’Escacs de Festa Major, les finals del Torneig Social de Tennis, el 51è Concurs de Pintura Ràpida d’Esparreguera i el Mulla’t per l’esclerosi múltiple, a la Piscina Municipal d'Estiu. El dilluns 4 de juliol se celebrarà el I Torneig de Vòlei 4x4 Open i la programació continuarà el dimecres 5 de juliol amb el taller infantil de bombolles i el taller juvenil de tècniques pictòriques amb materials orgànics. A les 7 del vespre, el Teatre La Passió acollirà els Premis de l’Esport, un homenatge al teixit esportiu de la vila on es lliuraran els premis de reconeixement als millors esportistes de l’any 2023. 

El dijous 6 de juliol la programació obre amb la 34a edició del Torneig Vila d’Esparreguera de futbol 7 i inclou un ampli ventall de propostes com l’obertura de l’exposició de les obres del 51è Concurs de Pintura Ràpida o les Batucades amb Batuco i Sona Samba. A les 8 del vespre es donarà el tret de sortida oficial a les celebracions amb el pregó de Festa Major, que enguany anirà a càrrec del periodista Albert Pedrol, i el tradicional concert de la Banda de Música d’Esparreguera. Seguidament, a la plaça del Centre, hi haurà el IX Sopar Solidari de Festa Major i el concert de Paisatges argentins, un grup que fusiona tota la passió del tango amb la delicadesa de la zamba i la chacarera i que enguany ens emplaça a aprendre a ballar aquestes danses populars. La nit finalitzarà amb les propostes musicals de la Barraka Alternativa amb Glòria Ribera i PD Amor

El divendres 7 de juliol comença la seva programació a la tarda amb la gimcana familiar organitzada per l’Esplai la Lluna i la visita guiada al campanar de la mà dels Amics del Campanar d’Esparreguera, la qual es tornarà a fer el dilluns 10 de juliol. El concert familiar de Lali BeGood amb l’espectacle El Jardí Secret consolida l’aposta pel concert de gran format per a públic familiar a l’escenari de Les Hortes. A les 9.30 del vespre començarà La Llagastada, amb el  Cercagallines organitzat per la Colla de Diables d’Esparreguera. A les 10.30 hi haurà l’actuació dels Coros Rocieros Santa Eulàlia i Nuevos Comienzos a la plaça del Centre i també el concert d’autor amb Galgo Lento a la plaça de la Pagesia. La nit jove a l’escenari de Les Hortes estarà protagonitzada per l’espectacle de #BigFriday, que enguany es combinaran actuacions urbanes amb les sessions musicals dels discjòqueis. A la plaça Santa Eulàlia la Barraka Alternativa oferirà un concert amb la banda de versions en femení Les Que Faltaband

El matí de dissabte 8 de juliol començarà amb el  toc de matinades dels Castellers d’Esparreguera, el Concurs de Pesca Infantil i la Cronoescalada al campanar organitzada per la Barraka Alternativa. Al llarg del matí hi haurà diverses activitats adreçades al públic familiar, com els jocs de fusta gegants que s’instal·laran al carrer dels Arbres i que enguany incorporen també jocs de taula amb la col·laboració de Sparrajocs. També es podrà gaudir de l’espectacle "Woow!" de la companyia la Churry i l’espectacle de petit format Trasbals al Corral a càrrec de El Galliner Produccions. A les 12 del migdia tindrà lloc la II Trobada de Balls de Gitanes d’Esparreguera, en la que hi participaran les Gitanes Montserratines amb les colles convidades de Sant Quintí de Mediona i els Balls de Gitanes de l’Arboç. A la tarda Ràdio Esparreguera emetrà una programació especial en directe des del carrer dels Arbres i la programació seguirà amb la Diada Castellera, que tindrà com a colles convidades els Bordegassos de Vilanova i els Capgrossos de Mataró, la XXIX Trobada Gegantera i el correfoc, que enguany canviarà el seu recorregut. A les 11 de la nit hi haurà ball de Festa Major a la plaça del Centre amb l’Orquestra Costa Brava i a les 12 nit de versions amb La Loca Histeria, Do you believe? I The drag show , a l’escenari de les Hortes. Les propostes musicals de la nit també inclouen el concert amb el grup guanyador de Montstar Pep Llopart, organitzat per la Barraka Alternativa, i el concert de The Papa’s & the Popo’s a la plaça de Santa Eulàlia. 

El diumenge 9 de juliol la programació inicia amb el Concurs de Pesca Sènior organitzat per la Societat de Pescadors, el torneig del Club Petanca AV La Plana i, a les 12 del migdia, la tradicional cercavila de Festa Major, en la que hi participaran el Ball de les Gallines del Llagasta, el Ball de Bastons del Montserratí, els Geganters d'Esparreguera, el Ball de les Gitanes Montserratines, els Castellers d'Esparreguera, la Banda de Música d'Esparreguera i les colles convidades. A les 6 de la tarda hi haurà ballada de sardanes amb la Cobla Maravella, l’espectacle familiar "Zum" de La Tresca i la Verdesca a les pistes de Mas d’en Gall, l’espectacle infantil amb Tracy Hund per a descobrir l’aportació de les dones en el món de la ciència, a la plaça de Santa Eulàlia, i el Torneig de Bitlles i Petanca del Club Petanca i Bitlles Barri Font. A les 6.15 començarà la XIV Trobada Bastonera del Montserratí, en la que hi participaran les colles bastoneres convidades vingudes de Caldes de Montbui, del Clot, de Castelldefels, de Vilafranca del Penedès i el Vendrell. A les 8 del vespre hi haurà el concert de Festa Major amb l’Orquestra Maravella, que a la nit també protagonitzarà el ball a la plaça del Centre. El vespre seguirà amb el popular Ensierru, que guiarà les gallines fins a la plaça de Santa Eulàlia. I els concerts de la nit els protagonitzaran diversos grup com la banda revelació The Tyets i El Pony Pisador  a les Hortes i a la plaça de Santa Eulàlia Àcid 1312 i FMP Crew amb el tancament de DJ Mila. 

El darrer dia de Festa Major,  el dilluns 10 de juliol, arrencarà la tarda amb la 8a Coixinada de l’Esplai la Lluna i la Cercavila infantil amb la participació de les seccions infantils dels Geganters d'Esparreguera, dels Castellers d'Esparreguera, de la Colla de Diables d'Esparreguera, de les Gitanes Montserratines i de la Colla Bastonera del Montserratí. La programació seguirà amb ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Cornellà i l’Ensierru infantil. La Festa Major finalitzarà amb el castell de focs, el joc de cadires i tancament de la Barraka Alternativa amb PD Tothom a l’aeroport i el concert de cloenda amb l’Orquestra Mitjanit a la plaça del Centre.