Tanca
Educació 18 de setembre de 2023

Una norantena d’alumnes comencen el curs als Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals

L’oferta formativa inclou un total d’onze propostes per a totes les edats i, tot i que moltes activitats ja han arribat al seu aforament màxim, encara queden places en algunes d’elles. Paral·lelament, avui s’ha obert la inscripció al curs monogràfic de joieria, que començarà el 4 d’octubre i tindrà 6 sessions que finalitzaran el 15 de novembre

Els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals d’Esparreguera ja han arrencat el nou curs escolar amb una norantena d’alumnes matriculats a les onze propostes formatives que s’imparteixen, adreçades a infants, joves i adults. Tot i que les classes ja han començat, la matriculació es pot formalitzar durant tot el curs en aquelles formacions on quedin places disponibles. El tràmit es pot fer per via telemàtica, accedint a l’apartat catàleg de tràmits de la web municipal i adjuntant tota la documentació requerida, o presencialment a l'OAC demanant cita prèvia a través de la pàgina web citaprevia.esparreguera.cat. Les quotes mensuals dels tallers van dels 32 als 47 euros mensuals en funció de les hores lectives. A banda, els Tallers ofereixen també tres propostes monogràfiques al llarg del curs. La primera serà de joieria, començarà el 4 d’octubre i tindrà 6 sessions que finalitzaran el 15 de novembre. Les persones interessades ja poden formalitzar la inscripció, preferentment de manera telemàtica, però també demanant cita prèvia a l’OAC. La proposta del segon trimestre serà un curs de tapisseria, que es durà a terme del 9 de gener al 27 de febrer, i al tercer trimestre, el curs monogràfic serà d’introducció a l’aquarel·la i es realitzarà del 4 d’abril al 9 de maig.

La directora dels Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals, Nicole Morel, ha explicat que “actualment tenim gairebé plenes totes les classes, tenim al voltant de 90 persones matriculades i aquests dies encara estem rebent demandes d’informació, així que és possible que arribem a l’aforament màxim de molts grups”. En aquest sentit, Morel ha apuntat que “tots els cursos de ceràmica, tant d’infants com de joves i adults, estan plens i la resta d’oferta per a nens i nenes també, només queden algunes places puntuals en la resta de propostes que oferim”. Tot i que en alguns casos puntuals s’ha ampliat l’aforament per a poder acollir a tot l’alumnat que s’havia inscrit, la directora subratlla que “el fet que les classes es facin amb pocs alumnes és un tret distintiu dels Tallers, perquè permet treballar amb un alt nivell de qualitat i d’acompanyament, ja que cada alumne escull el seu projecte i aprèn de l’acompanyament del professorat i també dels projectes dels companys”. Morel ha subratllat que “el perfil de l’alumnat és molt variat, percentualment hi ha més dones que homes i en referència a les edats, tenim des d’infants de 7 anys a persones de 85”.

L’oferta formativa d’aquest curs inclou un total d’onze propostes per a totes les edats. La majoria de cursos es concentren en horari de tarda, però també hi ha tallers que es realitzen al matí. Per a l’alumnat adult, el centre ofereix Restauració de mobles, que s’imparteix els dilluns, dimarts i dimecres de 10.30 del matí a 1 del migdia; els dimarts de 3.30 a 6 de la tarda; i el dimecres de 5 a 7.30 del vespre; Dibuix i pintura, que té oferta de matí, els dilluns, dimarts i dimecres de 9.30 a 12 del migdia, i de tarda, els dilluns i dimecres de 6.45 a 9.15 del vespre; Ceràmica i terrissa, que es fa els dimecres de 5 a 7.30 del vespre i els dijous de 5.15 a 7.45 del vespre; Joieria, que s’imparteix els dimarts i dimecres de 6 a 8.30 del vespre; Vitralls i fusing, que es fa dilluns, dimarts i dimecres de 10.30 a 1 del migdia, dimarts de 3.30 a 6 de la tarda i dimecres de 5 a 7.30 del vespre; i el Taller multidisciplinari, que es fa dilluns, dimarts i dimecres de 10.30 a 1 del migdia, dimarts de 3.30 a 6 de la tarda i dimecres de 5 a 7.30 del vespre.

Paral·lelament, l’oferta per a joves, a partir de 12 anys, inclou Expressió Artística, que s’imparteix els dijous, de 4 a 6 de la tarda; Còmic i manga, que es cursa els divendres, de 5.30 a 7.30 del vespre; i Ceràmica, que es fa els dilluns de 5 a 7 de la tarda. En referència als tallers adreçats als infants, aquest curs s’imparteix Expressió plàstica, els dimecres de 5.15 a 6.45 de la tarda i Ceràmica i plàstica, els dilluns de 5.15 a 6.45 de la tarda. Les persones interessades en fer alguna de les formacions que encara tenen places disponible poden formalitzar la matrícula per via telemàtica, accedint a l’apartat catàleg de tràmits de la web municipal, adjuntant tota la documentació requerida, tot i que també es pot fer presencialment a l’OAC, demanant cita prèvia a través de la web citaprevia.esparreguera.cat. El preu de la matrícula, que s’ha d’abonar en un únic pagament en donar-se d’alta, és de 35 euros i el preu del material de 21 euros. Les quotes mensuals dels tallers varien en funció de les hores lectives, des dels 47 euros els cursos de 2,5 hores setmanals, a 36 euros els de 2 hores i 32 els d’1,5 hores.

A més, els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals també ofereixen tres cursos monogràfics, de 12 hores de durada. La primera proposta monogràfica serà de joieria, començarà el 4 d’octubre i tindrà 6 sessions que finalitzaran el 15 de novembre. El curs es farà els dimecres de 4 a 6 de la tarda i té capacitat per a un màxim de 5 alumnes. Les persones interessades ja poden formalitzar la inscripció mitjançant instància general, preferentment de manera telemàtica, però també demanant cita prèvia a l’OAC. La proposta del segon trimestre serà un curs de tapisseria, que es durà a terme del 9 de gener al 27 de febrer, els dimarts de 9 a 10.30h amb capacitat per a un màxim de 6 persones. Finalment, al tercer trimestre, la proposta monogràfica serà introducció a l’aquarel·la i es realitzarà del 4 d’abril al 9 de maig, els dijous de 6 a 8 del vespre, per a un màxim de 5 alumnes. Les inscripcions es podran formalitzar 10 dies abans de l’inici de cadascun dels tallers, el preu és de 60 euros per taller i inclou materials i matrícula.