Tanca
Cultura i Festes Educació 8 de juny de 2023

La Mostra dels Tallers d’Activitats Artístiques estrena la renovada Sala Municipal d’Exposicions

L’exposició, que es podrà veure del 9 a l’11 de juny, exhibeix conjuntament treballs realitzats per tot l’alumnat de diferents disciplines com pintura, dibuix, ceràmica, restauració o joieria. A més, inaugura les actuacions realitzades a la Sala d’Exposicions Municipal, que ha renovat la imatge i la il·luminació per a millorar la qualitat de les exposicions que s’hi realitzen

La Mostra 2023 dels Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals d’Esparreguera s’inaugurà demà a les 7 de la tarda en una renovada Sala Municipal d’Exposicions. L’exposició mostrarà més d’un centenar d’obres realitzades durant aquest curs per diferents estudiants del centre, tant adults com joves i infants, de diferents disciplines artístiques que s’imparteixen als tallers, com pintura, dibuix, còmic, ceràmica, restauració de mobles o joieria. La mostra es podrà veure fins al diumenge 11 de juny, en horari d’11 del matí a 1 del migdia i de 5 de la tarda a 8.30 del vespre. Aquest any, repeteix també La Mostra virtual, una presentació digital que recull també més d’un centenar d’obres dels estudiants, entre elles, peces grans del taller de restauració de mobles que per les seves dimensions no estaran presents físicament a la sala d'exposicions. La Mostra estrenarà, a més, les obres d’adequació realitzades a la Sala Municipal d’Exposicions, on s’ha canviat el sistema d’il·luminació amb focus d’exposició orientables i regulables, s’ha renovat la pintura i s’ha instal·lat un sistema de projecció i àudio, entre d’altres actuacions de millora.

El professor de pintura dels Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals, Ivan Regalado, ha explicat que “l’exposició és un petit recull d’obres de l’alumnat dels tallers de dibuix i pintura, de ceràmica, de joieria, de vitralls, de restauració de mobles, de còmics... és una mostra de tot el que s’arriba a fer a l’escola al llarg del curs” i ha afegit que “al centre tenim al voltant d’un centenar d’alumnes i cadascú exposa voluntàriament peces, fins a un màxim de tres, de manera que a la mostra es podran veure al voltant de 200 peces de diferents disciplines artístiques”. Malgrat que la majoria d’obres d’adults seran de pintura, també hi haurà objectes ceràmics, peces de joieria i alguns objectes restaurats, així com dibuixos, pintures i plats de ceràmica realitzats pels infants i una mostra del taller de còmic de l’alumnat jove. “La Mostra és un aparador per mostrar a familiars i amistats la feina dels alumnes, però també per a donar a conèixer els Tallers d’Activitats Artístiques i Culturals a la població, de fet cada any hi ha gent que s’acaba interessant i apuntant al proper curs després de veure l’exposició”, ha afirmat Regalado.

Aquesta serà la primera mostra que acull la Sala Municipal d’Exposicions després d’estar un mes i mig tancada per a realitzar-hi diferents actuacions de millora. Els treballs, realitzats per l’empresa Intervento 2 SL per un import d’adjudicació de 25.219 euros, iva inclòs, han consistit en el canvi del sistema d'il·luminació amb focus d'exposició orientables i regulables, la instal·lació d’un sistema de projecció i àudio per complementar les exposicions amb material audiovisual, el canvi del sistema de guies per penjar quadres, l’adquisició de 50 marcs per exposar dibuixos o fotografies i la renovació de la pintura de la sala, que s’ha fet amb personal municipal. Aquestes actuacions permetran realitzar exposicions amb més qualitat, ja que es podran il·luminar de forma professional. A més, la nova disposició de la il·luminació ja no reforça la morfologia de la sala i transmet la sensació de més amplitud.