Tanca
Educació 7 de juny de 2023

L’Escola de Les Arts celebra divendres la mostra final de curs de dansa “Visita al Museu”

L’exhibició de final de curs, que es farà a la sala gran del Teatre de La Passió, està oberta a tota la ciutadania i reunirà una setantena de ballarins i ballarines de diferents edats. En la disciplina de música, l’escola també celebra aquest mes les audicions de final de curs i els concerts dels conjunts instrumentals i vocals del centre

L’Escola Municipal de Les Arts ha programat aquest mes de juny diferents actuacions i mostres per a celebrar el final del curs 2022-2023. L’alumnat de la disciplina de dansa oferirà aquest divendres 9 de juny, a les 6.30 de la tarda a la sala gran del Teatre de La Passió d’Esparreguera, la mostra “Vista al Museu”. En aquest exhibició es mostraran diferents balls i creacions de dansa clàssica, contemporània i espanyola que tindran com a fil conductor diferents artistes i creacions pictòriques. Així mateix, durant tot el mes es faran diferents audicions i concerts des del Rèquiem de Rutter amb la formació  Cante Diem i l’orquestra de l’escola a audicions multinstrumentals, concerts dels diferents conjunts, combos i agrupacions i la cantata de Marcel Contaire, en els quals hi participaran, en total, al voltant de 200 alumnes del centre.

La professora de dansa de l’Escola Municipal Les Arts, Gemma Calvet, ha explicat que “aquest any ens hem inspirat en els quadres i hem relacionat determinades obres pictòriques amb les nostres danses, obres de diferents estils i pintors com Matisse, Kandinski, Magritte, Degas...” i ha afegit que “també hem creat una petita història vinculada a un robatori al museu que servirà de fil argumental de l’espectacle”. En la mostra hi participaran una setantena de ballarins i ballarines de diferents nivells de l’escola, amb edats compreses entre els 6 i els 16 anys, que han preparat diverses coreografies de totes les disciplines que treballen al llarg del curs. L’espectacle, que començarà a les 6.30 de la tarda, és gratuït i està obert a tota la ciutadania.

En referència a la disciplina de música, aquest divendres a les 9 del vespre, la formació vocal Cante Diem i l’orquestra de l’Escola Municipal Les Arts faran un concert de l’obra RqR Rèquiem de Rutter, a l’església de Santa Eulàlia d’Esparreguera a benefici de l’Associació Beques Lola Lizaran. Aquest concert es repetirà també el diumenge 11 de juny a les 7 del vespre a l’església de Sant Corneli de Collbató. D’altra banda, els dies 14, 15, 16, 19 i 20 de juny tindran lloc les audicions multinstrumentals a l’auditori Josep Borràs de Les Arts. Es faran tres sessions cada dia, la primera a les 5.30 de la tarda, la segona a les 6.45 i la darrera a les 8 del vespre.

Així mateix el divendres 16 de juny, la Sala Petita de La Passió acollirà, a les 5.30 de la tarda, la cantata Marcel Contaire i, a les 7 del vespre, el concert dels conjunts de guitarres i Música de Cambra. La programació de final de curs seguirà el dimecres 21 de juny, també a la Sala Petita, amb un nou passi de la cantata Marcel Contaire, a les 5.30 de la tarda; el concert del conjunt de corda i la Coral Jove, a les 7 del vespre; i l’actuació de l’Orquestra i la Big Band, a les 8. Finalment, el dijous 22 de juny a les 6 de la tarda, la plaça de la Pagesia serà l’escenari del concert de Combos, l’agrupació de vent amb secció rítmica Pitus i Flautes i les agrupacions Corda per Estona i Conjunt de Corda.