Tanca
Educació 20 de juny de 2023

Obert el període de preinscripció al Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera

El termini acaba el dia 28 de juny i el tràmit s’ha de fer de manera presencial al mateix centre. Les formacions que s’ofereixen per al curs 2023-2024 són Competic 1, 2 i 3; Anglès 1, 2 i 3; Castellà 1 i 2; Instrumental 1; GES 1 i 2; i la preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior i a la universitat per a majors de 25 anys. La majoria d’ensenyaments s’imparteixen en horari de tarda

Avui s’ha obert el període per a fer la preinscripció al Centre de Formació d’Adults (CFA) d’Esparreguera per al proper curs 2023-2024. L’oferta formativa inclou set ensenyaments diferents que abracen des de l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), amb el Competic, que és equivalent a l’ACTIC; els idiomes, amb diferents nivells d’anglès i castellà; l’obtenció del Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GES) i les preparacions per a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior i a la universitat per a majors de 25 anys. Enguany, com a novetat, s’estrena el curs d’Instrumental, que equival a l’educació bàsica o primària per adults, i està adreçat persones no alfabetitzades o que no coneixen l’idioma. Tots els cursos s’imparteixen en horari de tarda, a excepció d’Anglès 3, Castellà 1 i GES 1 que es faran en horari de matí. Els ensenyaments que s’ofereixen estan adreçats a persones adultes que vulguin obtenir una titulació, reciclar els seus coneixements o bé ampliar-los en nous àmbits. El tràmit s’ha de fer de manera presencial fins al dia 28 de juny i l’horari d’atenció del CFA, ubicat a l’edifici de l’institut El Castell, per atendre les sol·licituds de preinscripció és dimarts i dijous de 16 a 20h i dilluns, dimecres i divendres de 10 a 14h.

Les formacions del CFA d’Esparreguera estan adreçades a persones que han complert 18 anys o bé els compleixen durant l’any natural en què inicien la formació, així com persones que compleixen com a mínim 16 anys durant l’any natural en què inicien la formació si tenen un contracte laboral que les impedeix assistir als centres educatius en règim ordinari o si són esportistes d’alt rendiment. L’oferta educativa del centre pel proper curs inclou Competic 1, 2 i 3, uns ensenyaments que tenen com a objectiu facilitar l’adquisició de competències digitals i equivalen a l’ACTIC bàsic, mitjà i avançat. El Competic 1 s’imparteix dimecres i dijous de 19.30 a 21h; el Competic 2, els dijous de 15 a 17h de forma presencial i dimecres de 14.30 a 16.30h de forma telemàtica; i en el Competic 3, els horaris són dijous de 17 a 18.30h de forma presencial i dimarts de 16.30 a 18h de forma telemàtica.

En l’àmbit dels idiomes, s’ofereix Anglès 1, 2 i 3, que s’emmarquen dins el nivell A1 i A2 del Marc Comú Europeu de Referència de llengües estrangeres. El primer nivell s’imparteix dimarts i dijous de 19 a 20.30h; el nivell 2 es fa els dimarts i dijous de 19.30 a 21h de forma presencial i una hora setmanal de treball telemàtic; i el tercer nivell, els dilluns de 12 a 15h a la Biblioteca Municipal L’Ateneu i una hora setmanal de treball telemàtic. També hi ha Castellà 1 i 2, que equivalen als nivells A1 i A2. El primer curs es fa dilluns de 9 a 12h a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu i el segon, dimarts i dijous de 15 a 17h.

Paral·lelament, enguany com a novetat, s’impartirà el curs Instrumental 1, que té per objectiu que les persones adultes aprenguin a llegir, escriure i fer càlculs elementals i és l’equivalent a l’educació bàsica o primària per a adults. Aquesta formació s’impartirà els dimarts i dimecres de 9.30 a 11.30h al mateix centre. També es pot obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GES) 1 i 2, equivalent a 3r i 4t d’ESO, uns estudis que permeten completar els ensenyaments bàsics i obtenir el títol de graduat en ESO. Així mateix es pot fer la preparació per les proves d’accés a cicles formatius de Grau Superior, en la qual l’alumnat pot preparar la part comuna de la prova i una part de les matèries específiques (Geografia o Biologia). I també es pot cursar la preparació per les proves d’accés a la Universitat per a majors de 25 anys, amb la preparació de 4 matèries a la fase general (comentari de text, llengua catalana, llengua castellana i llengua estrangera) i 4 matèries de la fase específica (biologia, estadística, geografia i història contemporània).

A la web del CFA es pot consultar l’oferta de places disponibles per al curs 2023-2024. La preinscripció ha començat avui i s’allargarà fins 28 de juny i s’ha de realitzar presencialment al mateix centre. Per a qualsevol consulta referent a la preinscripció us podeu adreçar al correu electrònic [email protected] o trucar al 93 777 60 43 o al 634 79 04 70. Per completar la preinscripció dels ensenyaments de Competic 1, 2 i 3, Anglès 2 i 3, Castellà 2 i GES caldrà fer prova de nivell, que es duran a terme els dies 22, 23, 27 i 28 de juny. Les llistes d’admesos i exclosos es publicaran a la pàgina web del centre el 14 de juliol i la matrícula es farà del 4 al 8 de setembre. A partir del 12 de setembre hi haurà la matriculació d’alumnes en llista d’espera.