Tanca
Medi Ambient Alcaldia 10 d’agost de 2022

Ban de l'alcalde en relació a les mesures de sostenibilitat econòmica i estalvi energètic

Mesures de sostenibilitat econòmica en l’àmbit del transport, en matèria de beques i ajudes a l’estudi, així com de mesures d’estalvi, eficiència energètica i de reducció de la dependència energètica del gas natural

Ban en relació amb l’aplicació de les mesures acordades pel Real Decret-llei 14/2022 d’1 d’agost de "Mesures de sostenibilitat econòmica en l’àmbit del transport, en matèria de beques i ajudes a l’estudi, així com de mesures d’estalvi, eficiència energètica i de reducció de la dependència energètica del gas natural".

En aplicació de la normativa reguladora anterior, us detallem un extracte d’algunes de les mesures d’obligatòria execució:

a. La temperatura de l’aire en els espais calefactats (calefacció) no serà superior a 19º

b. La temperatura de l’aire en els espais refrigerats (aire condicionat) no serà inferior a 27ª

c. Les condicions de temperatura anteriors estaran referides al manteniment d’una humitat relativa compresa entre el 30% i el 70%.

d. Així mateix, i en compliment de la normativa, tant els edificis i locals municipals com els edificis privats amb ús administratiu o comercial i espais de concurrència pública, com poden ser centres culturals, establiments de restauració, estacions i aeroports amb accés des del carrer tindran les portes tancades en tot moment per impedir les pèrdues d’energia a l’exterior i l’enllumenat dels edificis s’apagarà a les 10 de la nit, si aquests no es troben ocupats.

e. També els edificis i locals amb accés des del carrer hauran de tenir les portes tancades en tot moment per impedir les pèrdues d’energia a l’exterior.

Podeu accedir a la totalitat del text i de les mesures a aplicar pel Real Decret-llei 14/2022 d’1 d’agost.

Us emplacem a tots a prendre aquestes mesures d’obligat compliment.