Tanca
Educació 15 de setembre de 2020

Arrenca el primer cicle formatiu de grau superior de Tècniques d’actuació teatral

La posada en marxa d’aquest cicle suposa una fita històrica per Esparreguera, que fa anys que reclama l’arribada d'estudis de formació professional per ampliar l’oferta formativa post-obligatòria de la vila. El cicle, que compta actualment amb nou alumnes, està adscrit a l’institut El Castell i s'imparteix a les instal·lacions de l’Escola Municipal de Música i Dansa

El curs escolar va començar també ahir pels alumnes del cicle formatiu de grau superior de Tècniques d’actuació teatral, que comença a impartir-se aquest any a Esparreguera. Aquest és el primer cicle formatiu que s’ofereix al municipi, que assoleix així una reivindicació històrica, tant de la ciutadania com del consistori, que han defensat durant molts anys la necessitat de poder ampliar l’oferta de formació post-obligatòria de la vila amb estudis de formació professional. El curs ha començat amb 9 matriculats que cursen classes de tècniques d’interpretació, de moviment i vocals a les aules de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera en horari de matí. El grau superior està adscrit a El Castell i dona continuïtat a la formació de batxillerat artístic que s’imparteix al centre i a d’altres instituts de la comarca. A més, és l’única oferta pública d’aquesta formació a la província de Barcelona.

Durant l’acte institucional de benvinguda a la primera promoció d’alumnes del cicle formatiu de grau superior de Tècniques d’actuació teatral, que s’ha celebrat aquest matí, el regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Esparreguera, Juan Jurado, ha assegurat que “poder començar aquest grau superior és una notícia històrica, una fita per la qual l’Ajuntament, i els diferents equips de govern que hi han passat, han lluitat des de fa molts anys; per això ens fa molta il·lusió, com a municipi, tenir aquest cicle formatiu que lliga amb la llarga tradició teatral de la vila”. El regidor d’Educació ha subratllat també que “el fet que els ensenyaments artístics reglats arribin als pobles, fa que més gent es plantegi cursar-los i veure’ls com una sortida professional” i ha apuntat que espera “aquest no sigui l’únic cicle formatiu que s’ofereix al municipi i que, en els propers anys, puguem oferir més alternatives a la joventut d’Esparreguera”.

Malgrat que l’oferta inicial era de 30 places, el curs ha començat amb 9 inscrits, però la matrícula segueix oberta per a aquells alumnes que ja hagin superat la prova d’accés als cicles formatius de grau superior d’arts plàstiques i disseny. Les classes s’imparteixen a les aules de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera, de 8 del matí a 2/4 de 3 de la tarda, amb totes les mesures de seguretat fixades pel Departament d’Educació de la Generalitat per assegurar el compliment de la normativa de prevenció de la Covid-19. El director de l’institut El Castell, Jordi Fort, ha subratllat que “aquest cicle és fruit de l’esforç del Departament d’Educació i de l’Ajuntament d’Esparreguera, que a més ens cedeix les instal·lacions de l’Escola Municipal de Música per a poder-lo realitzar”. El cicle compta amb una plantilla de tres professors que capaciten a l’alumnat per aplicar les tècniques d’interpretació, de moviment i vocals per actuar en viu o en mitjans audiovisuals, per fer tasques de dinamització basades en l’actuació i per preparar en tècniques d’expressió i comunicació, amb criteris artístics, de qualitat i de seguretat.

El director de l’institut el Castell ha explicat també que el cicle encaixa molt bé en el projecte del centre, que planteja entre els seus objectius enfortir els lligams de l’institut i de l’alumnat amb el municipi: “Creiem que amb l’oferta d’aquest cicle superior de teatre aconseguim apropar-nos al poble perquè recollim la tradició teatral d’Esparreguera i també de la comarca i tenim la confiança que això anirà a més”. Amb l’oferta d’aquest cicle formatiu Esparreguera amplia i complementa la formació post-obligatòria que s’ofereix al municipi: el Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics, iniciat el curs passat; l’oferta del Centre de Formació d’Adults, i les tres modalitats de batxillerat: Arts, Humanitats i Ciències Socials i Ciències i Tecnologies que imparteixen els instituts de la vila.