Tanca
Educació 22 de juny de 2021

Comença el període de preinscripció als cursos del Centre de Formació d’Adults

El termini per a presentar les sol·licituds finalitza el 29 de juny per a totes les formacions que s'imparteixen a l’escola. Aquest any, com a novetats, es faran cursos semipresencials i en horari de matí i també s’impartirà Castellà 1 adreçat a persones nouvingudes sense coneixements de la llengua

Aquesta setmana han començat les preinscripcions per als programes que ofereix el Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera per al proper curs 2021-2022. L’oferta inclou la preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior i per a les proves d’accés a la universitat per a majors 25 anys, el títol de Graduat en Educació Secundària i formacions d’anglès i informàtica. Aquest any, a més, es recupera el curs de castellà, adreçat principalment a persones nouvingudes per permetre’ls assolir un grau de competència mínima per a comunicar-se en aquesta llengua. Una altra de les novetats és que, a banda de les formacions presencials en horari de tarda, també s’impartiran classes en horari de matí i hi haurà cursos semipresencials. Les sol·licituds es poden presentar fins al dia 29 de juny preferentment de manera telemàtica, a través de la web del centre, però el tràmit també es pot fer presencialment.

El Centre de Formació d’Adults obrirà, a partir del curs vinent, també en torn de matí, fet que no succeïa des que l’escola està allotjada a l’institut El Castell. Aquesta ampliació d’horari és possible gràcies a la sessió d’aules de la Biblioteca Municipal l’Ateneu, que permetrà fer classes de les formacions d’ESO per a adults nivell 1, Angles 1 i Castellà 1 els matins de dilluns, dimecres i divendres. A més, el proper curs també s’oferiran cursos semipresencials dels ensenyaments que s’imparteixen a les tardes, concretament, d’ESO per a adults 2, les proves d’accés per la universitat per majors de 25 i de 45 i també Anglès 2 i Competic 3. El director del Centre de Formació d’Adults, Eduard Cuesta, ha explicat, en declaracions a l’emissora municipal, que “això no vol dir que perdem la part més important de l’educació, que és el contacte amb l’alumnat, farem 2/3 parts presencials i 1/3 part de manera telemàtica per ajudar així a la conciliació laboral i familiar dels nostres alumnes”.

Tots aquests canvis tenen l’objectiu de flexibilitzar els ensenyaments i posar-los a l’abast de més alumnat que ara no pot assistir amb uns horaris presencials i concentrats en la franja de la tarda. El regidor d’Educació, Juan Jurado, ha subratllat que “per primera vegada des de fa temps hi hagut coordinació entre inspecció, la direcció de l’Escola d’Adults i l’Ajuntament amb la idea compartida que l’educació per a adults és també part del sistema educatiu del municipi i que, com diu la filosofia del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC), l’educació no és només una etapa sinó un procés que s’allarga durant tota la vida”. El regidor també ha apuntat que el fet d’apropar els cursos al centre de la vila, amb la cessió d’espais a la Biblioteca, i el fet d’oferir cursos en horari de matí i semipresencials “n’incrementarà l’interès i ajudarà a fer l’educació per a adults més accessible i més compatible amb la vida laboral i amb la conciliació familiar”.

Una altra de les novetats del curs vinent és la represa dels cursos de castellà, després d’una dècada sense impartir-los. Eduard Cuesta ha apuntat que s’ha valorat que “hi haurà suficients persones interessades, sobretot per les facilitats que els aporta conèixer la llengua castellana a l’hora d’assolir la nacionalitat espanyola, de trobar feina...”. Aquesta formació s’afegeix a les que ja s’impartien al centre, que compta amb una oferta força àmplia: el curs de Graduat d’Educació Secundària 1 i 2, Anglès 1 i 2, COMPETIC 1 (equivalent al certificat ACTIC bàsic) i COMPETIC 3 (equivalent al certificat ACTIC avançat), preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior i per a les proves d’accés a la universitat per a majors 25 anys.

El termini de preinscripcions va començar ahir i s’allargarà fins al 29 de juny. El tràmit s’ha de fer preferentment de manera telemàtica, seguint les indicacions de la web del centre, excepte en el cas de ser menor d’edat, que cal demanar cita prèvia per fer-la presencialment. Per a fer-ho poden adreçar-se al correu [email protected] o trucar al 93 777 60 43 o al 634 79 04 70.