Tanca
Educació 6 d’agost de 2021

El Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera amplia l’oferta formativa

L’escola ha incrementat la plantilla de professorat i suma dos nous ensenyaments per al proper curs: Anglès 3, que equival al nivell A2 d’aquest idioma; i Competic 2, un ensenyament d’informàtica equivalent al nivell mitjà de l’Actic. El període de matriculació començarà el 2 de setembre, tant per l’alumnat ja preinscrit com per als nous alumnes

El Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera incorpora dos nous ensenyaments per al proper curs 2021-2022 que amplien l’oferta formativa del centre en l'àmbit dels idiomes i de la informàtica. En referència a la llengua, s’afegeix el nivell 3 d’Anglès, que s’emmarca dins el nivell A2 del Marc Comú Europeu de Referència de llengües estrangeres i és l’últim curs d’aquest idioma encarat a l’alumnat que en té coneixements elementals i té interès per aprofundir en el seu aprenentatge. I en el camp digital, l’oferta s’amplia amb el Competic 2, un curs que té per objectiu facilitar l’adquisició de competències en l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). En referència al període de matriculació, els alumnes ja preinscrits el mes de juny es podran matricular entre el 2 i el 10 de setembre, i l’alumnat nou i el que està en llista d’espera podrà fer el tràmit entre el 2 i el 17 de setembre.

L’ampliació de l’oferta formativa ha estat possible gràcies a l’increment de la plantilla amb mitja vacant, que se suma als quatre professors i professores que ja integraven el personal educatiu fins ara. El director del Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera, Eduard Cuesta, ha explicat, en declaracions a l’emissora municipal, que “després de finalitzar les preinscripcions, el Departament d’Ensenyament ens va comunicar que teníem una ampliació de plantilla, amb mitja vacant de primària d’anglès, i això ens permetia reorganitzar l’oferta formativa de l’escola i ampliar-la amb dos nous ensenyaments: el Competic 2, un ensenyament d’informàtica que requereix prova de nivell, haver superat el Competic 1 o estar en possessió del títol de l’Actic inicial; i Anglès 3, un curs al que es pot accedir amb prova de nivell o havent superat l’Anglès 2, i que, un cop aprovat, dona accés directe al tercer nivell dels cursos de l’Escola Oficial d’Idiomes”.

Aquests nous cursos se sumen a l’oferta ja existent, que inclou la preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior i per a les proves d’accés a la universitat per a majors 25 i 45 anys, el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO), Anglès 1 i 2 i Competic 1 i 2. Aquest any, a més, ja s’havia anunciat la recuperació del curs de Castellà 1, adreçat principalment a persones nouvingudes per permetre’ls assolir un grau de competència mínima per a comunicar-se en aquesta llengua. Una altra de les novetats d’aquest curs és que, a banda de les formacions presencials en horari de tarda, també s’impartiran classes en horari de matí i hi haurà cursos semipresencials per a facilitar-ne el seguiment i ajudar així a la conciliació laboral i familiar de l’alumnat.

El període de matriculació s’obrirà el 2 de setembre, tant per l’alumnat ja preinscrit com per als nous alumnes. Les persones que vulguin fer el tràmit de manera presencial poden demanar cita prèvia trucant al telèfon del centre, al 93 777 60 43, a partir del dia 1 de setembre o bé enviant un correu electrònic a [email protected]. La matrícula presencial és obligatòria per als alumnes menors d’edat i pels ensenyaments més sol·licitats, que no admeten matrícula telemàtica, com Anglès 1 i 2, Competic 1 i el curs de preparació per les proves d’accés a la universitat per a majors 25.