Tanca
Educació Política Lingüística 13 de desembre de 2021

Aquest mes s’obren inscripcions per als cursos de català i de l'Escola d'Adults

El Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera té actiu durant tot el desembre el període de matrícula del segon trimestre de GES I i II. Pel que fa als cursos que organitza l’Oficina de Català, la matriculació serà el 16 i 17 de desembre per als antics alumnes i els dies 20 i 21 del mateix mes per al nou alumnat

Aquest mes de desembre s’obre el període de matriculació per al segon trimestre dels cursos que s’ofereixen des de l’Oficina de Català així com per a dos ensenyaments del Centre de Formació d’Adults d’Esparreguera. Des del servei local de català s’ofereixen un total de quatre cursos presencials de diferents nivells, que se sumen a tota l’oferta formativa en línia del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). Els antics alumnes tenen matrícula preferent, que podran realitzar aquest dijous i divendres, mentre que les dates d’inscripció per al nou alumnat són dilluns 20 i dimarts 21 de desembre. El tràmit s’ha de en línia a través de la web del CPNL. En el cas de l’Escola d’Adults, durant tot el mes de desembre està obert el període de matrícula dels cursos per a obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària (GES) I i II, que estan adreçats a alumnat major de 18 anys. Els dies d’atenció al públic per a la matriculació són els dimarts i dijous de 3.30 a 4.45 de la tarda i els divendres de 9.30 a 10.30 del matí.

Els cursos presencials que organitza l’Oficina de Català d’Esparreguera per al segon trimestre lectiu són dos Bàsics 2 i un Elemental 2, que donen continuïtat a les formacions que ja s’han fet durant el primer trimestre; i, com a novetat, s’afegeix un curs de Bàsic 1, adreçat a persones que no parlen ni entenen el català i que volen desenvolupar les habilitats orals per relacionar-se amb el seu entorn o per desenvolupar les seves tasques professionals. Els cursos començaran el mes de gener i es faran a les instal·lacions de la Biblioteca Municipal L’Ateneu, que des del mes d’octubre és la nova seu de l’Oficina de Català. El període de matriculació comença aquest dijous i divendres, que són les dates assignades per als antics alumnes, aquells que hagin fet cursos del CPNL en els darrers 10 mesos, i els dies 20 i 21 del mateix mes són les dates d’inscripció per al nou alumnat, que han d’acreditar el nivell de català per a saber a quin curs apuntar-se. La matrícula s’ha de fer telemàticament, tot i que, en cas de tenir dificultats es podrà demanar cita per a rebre assistència a l'Oficina de Català, a través del correu electrònic [email protected] o del telèfon 93 772 92 92.

D’altra banda, el Centre de Formació d’Adults, ubicat a les instal·lacions de l’institut El Castell, ha obert ja la matrícula per a les dues formacions que comencen aquest segon trimestre, el Graduat en Educació Secundària (GES) I i II. Es tracta d’uns estudis adreçats a persones majors d’edat o que facin els 18 anys durant el 2022, que permeten completar els ensenyaments bàsics i obtenir el títol de graduat o graduada en educació secundària obligatòria. El GES I és presencial i es cursa dilluns, dimecres i divendres al matí i, el GES II, es fa a la tarda i és semipresencial, de manera que dilluns i divendres les classes són telemàtiques i dimarts, dimecres i dijous, presencials. L’Escola d’Adults també ofereix altres cursos de caràcter anual, que obren preinscripció al mes de juny, com la preparació per a les proves d’accés a cicles formatius de grau superior i per a les proves d’accés a la universitat per a majors 25 i 45 anys, Anglès1, 2 i 3, Competic 1 i 2 i Castellà 1.