Tanca
Política Lingüística 12 de novembre de 2021

L'Oficina de Català es trasllada a la planta -2 de la Biblioteca Municipal L’Ateneu

Des d’aquesta setmana el servei ja no es troba a Can Pasqual sinó que està ubicat en aquest nou emplaçament, que li permet guanyar amplitud i modernitat. D'altra banda, fins al 10 de desembre està obert el termini per a realitzar proves de col·locació per a accedir als cursos de català que impartirà el CPNL a partir del gener

L'Oficina de Català d’Esparreguera ja s’ha traslladat completament a la planta -2 de la Biblioteca Municipal L’Ateneu, un equipament que vol esdevenir un gran centre de formació per a la ciutadania. Des de dilluns el despatx del servei, fins ara ubicat a l’edifici de Can Pasqual, ja es troba en aquest nou emplaçament, a la plaça d’Antoni Nin Escudé, on des de fa mesos ja s’imparteixen també les classes presencials dels cursos de llengua. Aquest canvi, que ja feia temps que estava planificat, s’ha materialitzat ara i permet guanyar amplitud en els espais del servei destinats a la formació i a l’atenció de les persones usuàries. D’altra banda, aquest desembre es faran les matriculacions per als nous cursos de català, que amplien l’oferta amb fins a cinc cursos presencials. En el cas dels nous alumnes es requereix una prova de col·locació per a saber a quin curs es poden apuntar, que es pot fer fins al 10 de desembre a través de la web www.cpnl.cat.

La responsable de l'Oficina de Català, Maria Romero, ha explicat que “aquest trasllat ha comportat una millora necessària: el despatx i l’aula de català són en el mateix edifici, fet que ajuda a la millor organització de les tasques de l’oficina” i, a més, “l’espai destinat a aquest servei s’ha ampliat molt respecte a l’antiga ubicació i tant l’aula com el despatx són molt més amplis i moderns”. En aquest sentit, ha destacat que “la pandèmia va provocar que el primer que es traslladés fossin les aules, ja que la que teníem a Can Pasqual era molt petita i, en canvi, l’actual permet tenir fins a 25 alumnes mantenint la distància de seguretat entre ells”. Tot i això, Romero ha apuntat que “després de tants anys a Can Pasqual, caldrà temps i bona feina per a aconseguir que la ciutadania situï mentalment l’Oficina de Català en aquest nou emplaçament”. De moment ja s’ha col·locat provisionalment una senyalització, però s’espera l’assessorament d’experts en retolació per a instal·lar-ne les definitives.

Paral·lelament, el servei està actualment preparant les inscripcions per als cursos del segon trimestre, que començaran al mes de gener. La matriculació serà el dia 17 de desembre per als antics alumnes, aquells que hagin fet cursos del CPNL en els darrers 10 mesos, i els dies 20 i 21 del mateix mes per al nou alumnat. En aquest darrer cas és imprescindible acreditar el nivell de català per a saber a quin curs cal apuntar-se i, per això, “aquelles persones que no hagin fet mai cap curs de català i la gent que n’ha fet fa molt anys, han de fer una prova de col·locació per a saber quin nivell té actualment”. Aquesta prova es pot fer fins al 10 de desembre a través de la web www.cpnl.cat. Així mateix, tots els tràmits per a inscriure’s als cursos de català també hauran de fer-se en línia, tot i que, en cas de tenir dificultats a l’hora de fer la inscripció telemàticament es podrà demanar cita per a rebre assistència a l'Oficina de Català d’Esparreguera, a través del correu electrònic [email protected] o del telèfon 93 772 92 92.

En referència a l’oferta de cursos per al segon trimestre, Maria Romero ha explicat que “aquesta s’amplia, ja que tots els cursos que van començar al setembre tenen continuïtat, es feien dos Bàsics 1, per a gent que acaba de començar, que es convertiran en dos Bàsics 2; també teníem un Elemental 1, per a gent que vol agafar més fluïdesa, que passarà a ser Elemental 2; i afegirem un curs més presencial, un Bàsic 1, perquè tenim molta demanda de persones que volen iniciar-se en el coneixement de la llengua”. A aquests cursos presencials, se’ls sumen dos cursos totalment en línia, un del nivell Intermedi i l’altra del nivell de Suficiència. La responsable de l'Oficina de Català ha apuntat que “cada cop més tornem a la presencialitat i anirem reculant en l’oferta de cursos virtuals o en línia, tot i que sempre en quedaran per aquella gent que tingui poca disponibilitat horària”.