Tanca
Política Lingüística 6 de setembre de 2022

L’Oficina de Català d'Esparreguera obre inscripcions per al curs 2022-2023

Fins al 9 de setembre, les persones que vulguin fer un curs i no puguin acreditar un certificat oficial poden sol·licitar en línia una prova de nivell. La matriculació serà els dies 12 i 13 de setembre per als antics alumnes i del 14 al 16 per al nou alumnat. Enguany a Esparreguera s’ofereixen un total de vuit cursos, des del nivell inicial fins al de suficiència

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre el període d’inscripcions per als cursos de català d’aquesta tardor. Enguany, l’Oficina de Català d’Esparreguera oferirà un total de vuit cursos, majoritàriament presencials però també alguns en línia, que abraçaran des del nivell inicial fins al de suficiència. Per a poder-s’hi inscriure, les persones que no puguin acreditar un títol de català han de fer una prova de nivell per a saber quin curs els correspondria fer. Aquesta prova s’ha de sol·licitar a través de la pàgina web del Consorci fins al dia 9 de setembre. Fet aquest pas previ, les inscripcions seran els dies 12 i 13 de setembre per als alumnes de matrícula preferent i els dies 14, 15 i 16 del mateix mes per a la resta de persones interessades a fer una formació. La matrícula es pot fer telemàticament o de manera presencial a l’Oficina de Català, ubicada a la Biblioteca Municipal L'Ateneu d’Esparreguera, demanant cita prèvia a través del telèfon 93 772 92 92 o del correu electrònic [email protected].

La responsable de l’Oficina de Català d’Esparreguera, Maria Romero, ha explicat que “aquest any tenim més cursos que mai, en farem un total de vuit, sis dels quals seran presencials i dos en línia i abraçaran tots els nivells”. D’aquesta manera, s’ofereix un grup dels nivells Inicial, Elemental i Intermedi, dos de Suficiència, un presencial i un en línia, i tres grups de nivell Bàsic 1, el que té més demanda, dos presencials i un en línia. A més, el CNL Ca n’Ametller, centre al qual pertany Esparreguera, ofereix enguany tres cursos en línia de nivell C2, ja que “la demanda és molt alta, com a conseqüència de l’anunci del Departament d’Educació de la Generalitat que els docents han d’acreditar coneixements superiors de català per a poder exercir”, ha explicat Romero. Aquest any, els cursos recuperen la normalitat prepandèmica i “s’ha prioritzat la presencialitat, però mantenint algunes formacions en línia per afavorir l’aprenentatge per a persones que no tenen tanta disponibilitat horària, per motius laborals o de conciliació”, ha apuntat la responsable de l’Oficina de Català d’Esparreguera.

Les persones interessades a fer un curs, sigui quin sigui el nivell, han acreditar el seu nivell de català a través de la plataforma d’inscripció i tràmits. Per a fer-ho, cal presentar un certificat oficial de català o bé sol·licitar una prova de col·locació gratuïta, que es pot demanar a través de la web del CPNL. Només les persones que hagin fet un curs de català al CPNL queden exemptes d’aquest tràmit previ a formalitzar la matrícula. Un cop acreditat el nivell, els alumnes de torn preferent, que són els que han fet un curs al CPNL en els darrers 12 mesos, poden formalitzar la inscripció els dies 12 i 13 de setembre, mentre que la resta ho pot fer del 14 al 16 del mateix mes, en el torn general d’inscripció. La matrícula es pot fer en línia o presencialment a l’Oficina de Català d’Esparreguera, que atendrà amb cita prèvia de dilluns a divendres de 10 del matí a 1 del migdia i dimarts i dijous de 5 de la tarda a 8 del vespre.