Tanca
Política Lingüística 13 de desembre de 2022

Aquest mes s’obren noves inscripcions per als cursos de l’Oficina de Català d'Esparreguera

Fins demà les persones que vulguin fer un curs i no puguin acreditar un certificat oficial poden sol·licitar en línia una prova de nivell. La matriculació serà els dies 15 i 16 de desembre per als antics alumnes i els dies 19 i 20 es farà la matriculació general. Aquest segon trimestre a Esparreguera s’ofereix un nou grup de Bàsic 1 i la continuïtat d’altres cursos des de nivell inicial fins a suficiència

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) obre un nou període d’inscripcions per als cursos de català. Aquest segon trimestre l’Oficina de Català d’Esparreguera oferirà un total de sis cursos que abraçaran des del nivell inicial fins al de suficiència. Per a poder-s’hi inscriure, les persones que no puguin acreditar un títol de català han de fer una prova de nivell per a saber quin curs els correspondria fer. Aquesta prova s’ha de sol·licitar a través de la pàgina web del Consorci i l’últim dia per a fer-ho és demà, 14 de desembre. Fet aquest pas previ, les inscripcions seran els dies 15 i 16 de desembre per als alumnes de matrícula preferent i els dies 19 i 20 del mateix mes per a la resta de persones interessades a fer una formació. La matrícula es pot fer telemàticament o de manera presencial a l’Oficina de Català, ubicada a la Biblioteca Municipal L'Ateneu d’Esparreguera, en horari de 9 del matí a 2 del migdia. Paral·lelament, al febrer el CPNL obrirà noves inscripcions per a cursar el nivell C2.

En aquest segon trimestre s’estrena un nou curs de Bàsic 1 i es fa la continuïtat dels cursos que ja van començar al setembre, de manera que s’ofereixen dos grups de Bàsic 2, un en horari de matí i un altre de tarda; un grup d’Elemental 2 en horari de matí; un d’Intermedi 2 en horari de vespre i un curs en línia de Suficiència. La responsable de l’Oficina de Català d’Esparreguera, Maria Romero, ha explicat que “amb aquest grup de Bàsic 1 oferim continuïtat al grup de persones que en aquets primer trimestre han cursat el nivell Inicial a través de la Regidoria de Convivència, de manera que recollim tota aquesta gent perquè pugui continuar amb el seu aprenentatge i, alhora, donem també resposta a la demanda d’altres persones nouvingudes, que si no haurien d’esperar fins al pròxim setembre per a matricular-se”. “L’any passat ja ho vam fer així i, com que hem vist que funciona, és la dinàmica que seguirem en els propers cursos”, ha apuntat Romero.

Les persones interessades a fer un curs, sigui quin sigui el nivell, han acreditar el seu nivell de català a través de la plataforma d’inscripció i tràmits. Per a fer-ho, cal presentar un certificat oficial de català o bé sol·licitar una prova de col·locació gratuïta, que es pot demanar a través de la web del CPNL. Només les persones que hagin fet un curs de català al CPNL queden exemptes d’aquest tràmit previ a formalitzar la matrícula. Un cop acreditat el nivell, els alumnes de torn preferent, que són els que han fet un curs al CPNL en els darrers 12 mesos, poden formalitzar la inscripció aquest dijous i divendres, 15 i 16 de desembre, mentre que la resta ho pot fer dilluns 19 i dimarts 20, en el torn general d’inscripció. La matrícula es pot fer en línia o presencialment a l’Oficina de Català d’Esparreguera, que atendrà de 9 del matí a 2 del migdia. Per a dubtes i consultes us hi podeu posar en contacte a través del telèfon 93 772 92 92 o del correu electrònic [email protected].

D’altra banda, la responsable de l’Oficina de Català d’Esparreguera també ha explicat que al febrer el CPNL obrirà una nova convocatòria per matricular-se al C2. “Hi ha tanta demanda per fer aquest nivell, arran del fet que el Departament d’Ensenyament l’hagi fet obligatori per als docents, que es farà una altra convocatòria per poder fer un curs intensiu de C2 de febrer a juny, que requereix d’unes 10 hores setmanals de dedicació”. Per donar resposta a l’alta demanda, el Consorci ofereix el nivell C2 en dues modalitats: un curs de setembre a juny o bé un altre en modalitat intensiva, del qual se’n ofereixen dues convocatòries cada curs.