Tanca
Política Lingüística 25 de febrer de 2022

Al mes de març s’obren noves inscripcions per als cursos de l’Oficina de Català

Fins al 15 de març, les persones que vulguin fer un curs han d’acreditar els coneixements de català amb un certificat o bé fent una prova. La matriculació serà els dies 24 i 25 de març per als antics alumnes i els dies 28 i 29 per al nou alumnat. Aquest trimestre, com a novetat, s’organitza una convocatòria especial del nivell C2 davant la forta demanada de docents

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) activa un nou període d’inscripcions per als cursos de català del tercer trimestre, amb la incorporació d’una oferta extraordinària de cursos intensius del nivell superior (C2) que s’imparteix en línia. Des de l’Oficina de Català d'Esparreguera s’ofereixen cursos bàsics, elementals i escrits, la majoria de continuïtat amb els que s’han fet en els dos primers trimestres, que se sumen a tota l’oferta formativa en línia del CPNL. Les persones que no puguin acreditar un títol de català han de fer una prova de nivell per a saber quin curs els correspondria fer. Aquesta prova s’ha de sol·licitar a través de la pàgina web del Consorci fins al dia 15 de març. Fet aquest pas previ, les inscripcions seran els dies 24 i 25 de març per als alumnes de matrícula preferent i els dies 28 i 29 de març per a la resta de persones interessades a fer una formació. La matrícula també s’ha de fer telemàticament, tot i que, en cas de tenir dificultats es podrà demanar cita per a rebre assistència a l'Oficina de Català, a través del telèfon 93 772 92 92 o del correu electrònic [email protected].

La responsable de l’Oficina de Català d’Esparreguera, Maria Romero, ha explicat que “en aquesta convocatòria hi ha una novetat destacable: es farà una convocatòria especial del nivell C2 per a un curs que durarà d’abril a juliol” i ha afegit que “al CNL Ca n’Ametller, centre al qual pertany Esparreguera, es farà un d’aquests cursos del C2”. Aquesta acció es deriva de la forta demanda que s’ha produït arran de l’anunci del Departament d’Educació de la Generalitat que els docents han d’acreditar coneixements superiors de català per a poder exercir. El curs tindrà una durada de 4 mesos, d’inicis d’abril fins a finals de juliol, i s’estima que requerirà una dedicació intensiva d’entre 10 i 12 hores a la setmana per completar el programa de 90 hores. L’examen final per obtenir el certificat serà presencial.

Totes les persones interessades a fer un curs, sigui quin sigui el nivell, han acreditar el seu nivell de català a través de la plataforma d’inscripció i tràmits. Per a fer-ho, cal presentar un certificat oficial de català o bé sol·licitar una prova de col·locació gratuïta, que es pot demanar a través de la web del CPNL. Només les persones que hagin fet un curs de català al CPNL queden exemptes d’aquest tràmit previ a formalitzar la matrícula. Un cop acreditat el nivell, els alumnes de torn preferent, que són els que han fet un curs al CPNL en els darrers 12 mesos, poden formalitzar la inscripció els dies 24 i 25 de març, mentre que la resta ho pot fer els dies 28 i 29 de març, en el torn general d’inscripció. Els cursos del tercer trimestre s’inicien el 4 o 5 d’abril i finalitzen el 21 o 22 de juny, llevat dels cursos intensius de nivell C2, que acaben a finals de juliol.