Tanca
Convivència Política Lingüística 28 de setembre de 2021

Comença la nova formació de nivell A1 de català i el curs d’alfabetització

Enguany la Regidoria de Convivència i el Consorci per a la Normalització Lingüística impulsen una formació de nivell inicial de català que s’imparteix de forma presencial i que compta amb dos grups, de matí i de tarda. La setmana que ve comencen les classes del curs d’alfabetització que s’allargarà fins al juny

La Regidoria de Convivència, juntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha posat en marxa aquest setembre un curs de nivell inicial A1 de català adreçat a persones de qualsevol nacionalitat que vulguin iniciar-se en el coneixement de la llengua i satisfer les primeres necessitats comunicatives. Aquesta nova formació s’imparteix de manera presencial a la sala d’actes de Can Pasqual i s’ofereix en dos grups, un en horari de matí i un altre de tarda. El curs finalitzarà al desembre i les persones que el superin podran obtenir un certificat de coneixement que és d’utilitat en processos d’estrangeria i també permet accedir a cursos de nivell superior. Així mateix, la setmana que ve comencen les classes del curs d’alfabetització, que està dirigit a persones nouvingudes no alfabetitzades amb l’objectiu de millorar les seves competències lingüístiques i contribuir al seu procés de creixement personal. Per afavorir la conciliació familiar i facilitar l'assistència a les classes, des de la regidoria s’ofereix un servei d’acollida per a infants menors de 3 anys.

El curs d’A1 està subvencionat per la Secretaria d’Immigració de la Generalitat de Catalunya i gestionat per la Regidoria de Convivència, però es fa en col·laboració amb el CPNL que n’aporta el professorat i la part pedagògica. Aquesta formació s’ha posat en marxa per donar continuïtat als cursos d’alfabetització i també per donar resposta a un gruix important de persones ja alfabetitzades interessades en aprendre català. Aquesta formació consta de dos grups, un de matí, que fa classes els dimarts i dijous de 9.15 a 11.15h i compta amb 13 persones inscrites, totes de nacionalitat marroquina. I un grup de tarda, que es fa dimarts i dijous de 15.15 a 17.17h i compta amb 11 alumnes de nacionalitat marroquina, pakistanesa i colombiana. Les classes han començat a finals de setembre i s’allargaran fins al mes de desembre.

Paral·lelament, la setmana que ve també començaran les classes del curs d’alfabetització, una formació que ja fa 10 anys que s’imparteix des de la Regidoria de Convivència i que està adreçada a persones que vulguin millorar les seves competències lingüístiques alhora que permet generar espais de participació per persones nouvingudes. El curs compta amb 9 alumnes de nacionalitats marroquina i pakistanesa, el nombre màxim que actualment pot acollir l’aula de la Casa dels Mestres on s’imparteixen les classes, en compliment de les mesures sanitàries vigents. Aquesta formació s’imparteix dimarts i dijous de 9.15 a 11.15h i des d’octubre fins al juny de 2022. Tant el curs d’alfabetització com el d’A1 estan oberts a totes les persones, de qualsevol nacionalitat, que tinguin la voluntat d’aprendre català. Aquelles que hi estiguin interessades poden contactar amb la Regidoria de Convivència a través del correu electrònic [email protected] o del telèfon mòbil 671 45 07 85.

Així mateix, per afavorir la conciliació familiar i permetre que les persones amb fills a càrrec puguin assistir a les classes, s’ofereix l’Espai Petits, que acull infants de 3 mesos a 3 anys, és a dir, que encara no estan escolaritzats, dels grups d’Alfabetització, A1 matí i del grup de B1 del CPNL. Actualment aquest servei, que també s’ubica a la Casa dels Mestres, està al màxim de la seva capacitat i acull nou nens i nenes de nacionalitat marroquina, senegalesa i hondurenya.