Tanca
Treball i Formació 15 d’octubre de 2021

El Servei Local d’Ocupació organitza tres formacions gratuïtes per a persones aturades

Es tracta de cursos de capacitació en matèria d’higiene alimentària i manipulació d’aliments, en conducció de carretons elevadors i en l’àmbit de la neteja professional. Les persones interessades en participar en els cursos, que es realitzaran durant el darrer trimestre de l’any, ja poden formalitzar la preinscripció a Cal Trempat

El Servei Local d’Ocupació d’Esparreguera organitza un nou programa de cursos de formació adreçats a persones que estiguin en situació d’atur amb l’objectiu de proporcionar-los coneixements bàsics per fer feines i oficis amb demanda de personal en diversos sectors. En aquesta edició s’ofereix el curs d’higiene alimentària i manipulació d’aliments, que consta de 5 hores i del qual se’n faran 8 edicions. També una formació en l’àmbit logístic i de conducció de carretons elevadors, que engloba el curs de nivell inicial, que consta de 12 hores, i el de renovació del carnet de carretoner, que és de 8 hores, en ambdós casos se’n faran dues edicions. El tercer curs que s’organitza és de neteja professional i és el més extens, té una durada de 125 hores i se’n farà una sola edició. Les preinscripcions s’han obert aquesta setmana i s’han de formalitzar a Cal Trempat, seu del Servei Local d’Ocupació, enviant un correu electrònic a [email protected] o al telèfon 93 770 85 98.

Les formacions que organitza el consistori es van suspendre l’any passat per la situació de pandèmia i es recuperen a finals d’aquest any, de manera presencial però amb les capacitats i mesures recomanades per les autoritats sanitàries. La tècnica de Treball de l’Ajuntament d'Esparreguera, Yolanda Manresa, ha explicat que “es tracta de formacions que ja s’han fet en anteriors edicions i que repetim per la gran demanda que tenen, tant de persones interessades en formar-se com de l’entorn professional, ja que ens arriben moltes ofertes que demandem perfils de carretoner o relacionats amb l’alimentació i, en el cas de la formació de neteja, aquesta s’ha incrementat per la situació sanitària”.

El curs d’higiene alimentària i manipulació d’aliments permet conèixer els tipus d’aliments i la contaminació a què són susceptibles, aprendre pautes d’higiene, manipulació i manteniment de locals per tal de treballar amb aliments de manera segura; conèixer el sistema APPCC (Anàlisi de Perills i Punts Crítics de Control) i conèixer la normativa en matèria d’alimentació i altres problemes relacionats amb l’alimentació no derivats de contaminacions com al·lèrgies i intoleràncies. La formació de carnet de conducció de carretó elevador consta d’un mòdul teòric i un altre de pràctic, de 4 hores de durada cadascun, i capacita per a conduir diverses modalitats de carretons elevadors, conèixer els possibles riscos en base als equips utilitzats i l’espai de treball, així com de les mesures que garanteixin la pròpia seguretat i la de l’entorn.

Finalment, el curs de neteja professional consta de quatre mòduls, un de neteja, tractament i manteniment de terres, parets i sostres en edificis i locals, de 20 hores de durada; un segon de neteja del mobiliari interior, també de 20 hores, un tercer de neteja de vidres en edificis i locals, de 25 hores; i un últim de tècniques i procediments de neteja amb utilització de maquinària, de 60 hores. La superació del curs de neteja professional, permet obtenir una acreditació formativa, i els cursos de manipulació d’aliments i de carretoner, un carnet oficial homologat.

Comparteix aquest contingut