Tanca
Treball i Formació 21 de març de 2022

Un total de 136 persones d’Esparreguera finalitzen les formacions ocupacionals

Aquest mes de març s’ha fet l’entrega de diplomes i carnets professionals de les formacions de capacitació en matèria d’higiene alimentària i manipulació d’aliments, conducció de carretons elevadors i neteja professional. Es tracta de cursos gratuïts impulsats pel Servei Local d’Ocupació i adreçats a persones aturades amb l’objectiu de millorar-ne l’ocupabilitat

Un total de 136 esparreguerins i esparreguerines han finalitzat les formacions ocupacionals impulsades pel Servei Local d’Ocupació i adreçades a persones en situació d’atur amb l’objectiu de proporcionar coneixements bàsics per fer feines i oficis amb demanda de personal en diversos sectors. En aquesta edició del programa s’han fet tres cursos: higiene alimentària i manipulació d’aliments, que constava de 5 hores i ha format a un total de 74 persones que han obtingut el carnet de manipulació d’aliments; formació en l’àmbit logístic i de conducció de carretons elevadors, que engloba el curs de nivell inicial, que constava de 12 hores, i el de renovació del carnet de carretoner, que era de 8 hores, i que han finalitzat un total de 53 persones; i, finalment, un curs de neteja professional, de 125 hores, que han cursat 9 persones. Totes aquestes formacions han estat finançades amb fons propis de l’Ajuntament d’Esparreguera i s’han realitzat durant l’últim trimestre de 2021 en equipaments municipals.

El consistori va recuperar l’any passat les formacions ocupacionals, que es van haver de suspendre durant la pandèmia, que s’adrecen a vilatans i vilatanes inscrits al Servei Local d’Ocupació d’Esparreguera que es troben en procés de recerca activa de feina, als quals se’ls ofereix la possibilitat de formar-se i adquirir capacitació professional en àmbits professionals en els quals no ha davallat la demanda d’ocupació. En aquest sentit, la <b>tècnica d’Ocupació de l’Ajuntament d'Esparreguera, Yolanda Manresa</b>, explica que “són formacions que ja hem ofert en anteriors edicions i que repetim perquè tenen una gran demanda, tant de persones interessades en formar-se com de l’entorn professional, perquè ens arriben moltes ofertes de perfils relacionats amb l’alimentació, carretoners i del sector de la neteja”.

En aquesta edició han finalitzat els cursos un total de 136 persones i Yolanda Manresa apunta que “el perfil d’alumnat es correspon amb el perfil de persones ateses al servei, una 60% són homes i un 40% dones i, per franges d’edat, la majoritària era la de majors de 45 anys, amb 57 persones, seguida dels joves d’entre 16 a 29 anys, que eren 53, i finalment 26 persones que estaven en la franja d’entre 30 i 45 anys”. En aquesta edició del programa s’ha fet un grup específic de joves que estan cursant el Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de Muntatge i Manteniment d’Equips Informàtics, als quals se’ls ha ofert la possibilitat de fer el curs de manipulació d’aliments. “Tot i que no està vinculat directament amb allò que estan estudiant al PFI, aquesta era la única formació que podien fer perquè són menors d’edat, els hi dona una sortida laboral més i des del centre van trobar adient que la realitzessin”, ha subratllat la tècnica d’Ocupació municipal.

Totes les formacions han constat d’una part teòrica i una altra de pràctica i s’han fet entre els mesos de novembre i desembre de l’any passat a Esparreguera. El curs d’higiene alimentària i manipulació d’aliments permet conèixer els tipus d’aliments i la contaminació a què són susceptibles, aprendre pautes d’higiene, manipulació i manteniment de locals per tal de treballar amb aliments de manera segura i conèixer la normativa en matèria d’alimentació. La formació de carnet de conducció de carretó elevador capacita per a conduir diverses modalitats de carretons elevadors, conèixer els possibles riscos i les mesures que garanteixen la pròpia seguretat i la de l’entorn. Finalment, el curs de neteja professional consta de quatre mòduls, un de neteja, tractament i manteniment de terres, parets i sostres en edificis i locals; un segon de neteja del mobiliari interior, un tercer de neteja de vidres en edificis i locals, i un últim de tècniques i procediments de neteja amb utilització de maquinària. La superació del curs de neteja professional, permet obtenir una acreditació formativa, i els cursos de manipulació d’aliments i de carretoner, un carnet oficial homologat.