Tanca
Treball i Formació Joventut 1 de febrer de 2022

En marxa les inscripcions al projecte Singulars per la inserció laboral de joves a l’atur

El programa està adreçat a nois i noies d’entre 16 i 29 anys que estiguin buscant feina o vulguin reprendre els estudis i consta d’una formació en l’àmbit administratiu i un acompanyament individualitzat. Les inscripcions per a participar-hi es poden fer fins al 28 de febrer al Servei Local d’Ocupació de Cal Trempat

L’Ajuntament d’Esparreguera, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), ha obert les inscripcions per a una nova edició del projecte Singulars. Es tracta d’un programa per a promoure la millora de l'ocupabilitat de les persones joves i incentivar-ne la seva contractació laboral o bé afavorir el seu retorn al món educatiu per a que segueixin formant-se. Per a poder-hi participar cal tenir entre 16 i 29 anys, estar a l’atur, ja sigui inscrit com a demandant d’ocupació o com a millora d’ocupació, i ser beneficiari de Garantia Juvenil en el moment d’incorporació al projecte. Així mateix, els participants no poden estar cursant actualment estudis de formació reglada. Les inscripcions es poden fer, fins al 28 de febrer, al Servei Local d’Ocupació, situat a l’edifici de Cal Trempat, amb cita prèvia, que es pot concertar trucant al telèfon 93 770 85 98 o enviant un correu electrònic a [email protected] indicant el nom i telèfon de contacte.

La tècnica responsable del projecte Singulars 2022, Anna Guillén, ha explicat que “el projecte té capacitat per a acollir fins a 20 joves d’Esparreguera i té una durada de 10 mesos, al llarg dels quals se’ls ofereix formació i acompanyament amb l’objectiu que trobin feina o bé que reprenguin els estudis”. Cada any s’ofereix una curs formatiu sobre un àmbit que estigui relacionat amb l’oferta laboral de la zona i enguany s’ha optat per fer-lo d’Auxiliar Administratiu. “Aquesta és la primera vegada que s’ofereix aquesta formació en l’àmbit del projecte i creiem que pot ser molt útil perquè és molt transversal” ha apuntat Guillén, qui ha explicat que la formació serà presencial, tindrà una durada de dos mesos i es cursarà a Martorell. D’altra banda, també s’ofereix un acompanyament individualitzat, formació en competències bàsiques i transversals, visites a empreses, activitats a l’entorn social i un acompanyament personalitzat en la inserció laboral.

Per a inscriure’s al projecte cal aportar el document d’acreditació de la situació administrativa (DONO o Millora d’Ocupació) i el certificat de Garantia Juvenil. En cas de ser menor d’edat, també es necessita el document de la persona tutora legal autoritzant la seva participació. El programa finalitzarà a l’octubre del 2022 i l’objectiu és que “abans d’acabar el termini els i les joves participants hagin pogut inserir-se en el mercat laboral o bé hagin optat per continuar la seva formació”, explicar la tècnica. El projecte Singulars de Garantia Juvenil està liderat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya, el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons Social Europeu i l’oferta el departament de Treball i Formació de l’Ajuntament d’Esparreguera.