Tanca
Educació 22 d’abril de 2022

El 15è Certamen literari infantil i juvenil de Sant Jordi premia 12 obres literàries

Al concurs s’hi han presentat un total de 42 obres, 13 de poesia i 29 de narrativa, i hi han participat alumnes de tots els centres educatius d’Esparreguera, des d’educació infantil fins a l’ESO. El certamen compta amb sis categories i hi ha dos guardonats per cadascuna d’elles, que han rebut com a premi un lot de llibres escrits en català i l’exposició de la seva obra a la Biblioteca Municipal L’Ateneu

L’Ajuntament d’Esparreguera ha celebrat aquest matí l’acte de lliurament de premis de la 15a edició del Certamen literari infantil i juvenil de Sant Jordi, que enguany ha tornat a l’escenari del Teatre La Passió. Al concurs hi han participat alumnes de tots els centres educatius d’Esparreguera i s’han lliurat dos premis per cada categoria: Joana Raspall, per a les creacions de cicle infantil i cicle inicial de primària; Miquel Martí i Pol, per cicle mitjà de primària; Maria Barbal, per als treballs de cicle superior de primària; Maria Aurèlia Capmany, per a 1r i 2n d’ESO; Josep Carner per a les obres de 3r i 4t d’ESO; i, per últim, la categoria Àngel Guimerà per als treballs de classe o creacions col·lectives. En aquesta edició s’han presentat un total de 42 obres, 13 de poesia i 29 de narrativa, i s’han guardonat 12 autors i autores de vuit escoles diferents, que han rebut com a premi un lot de llibres escrits en català. Les obres guanyadores es podran veure exposades a partir de la setmana que ve a la Biblioteca Municipal L’Ateneu.

En la categoria Joana Raspall, per als treballs individuals de cicle infantil i cicle inicial de primària, els guardonats han estat Mikel Puértolas Herrero de l’escola Roques Blaves per “L'espai, quin lloc més estrany!” i Albert Cervera Ibarra, de l’Estel per l’obra “El tresor”. En la categoria Miquel Martí i Pol, de creacions individuals de cicle mitjà de primària, les obres guanyadores han estat, “El Gat” de Faisal Laghiroui de l’escola Taquígraf Garriga i “El bosc encantat” de Paula Bermúdez Páez de l’Estel. Pel que fa a les creacions individuals de cicle superior de primària, que s’engloben en la categoria Maria Barbal, les guardonades han estat Daniella Cambero López, del Montserrat, per “Ombres” i Martina Estruch Fort, de l’escola Mare de Déu de la Muntanya per “El guix màgic”.

En la categoria Maria Aurèlia Capmany, d’obres individuals de 1r i 2n d’ESO, les obres guanyadores han estat, Jordina Ibars i Bartrolí de l’escola cooperativa El Puig per “Tu, dia clar” i Angy González González d’El Cairat per “El mirall”. En la categoria Josep Carner, de creacions individuals de 3r i 4t d’ESO, s’han guardonat dues obres  “El vol nupcial” de Mireia Monfort Subiranas d’El Cairat i “Aigües tèrboles” de Jan Balboa Prat d’El Castell. I, per últim, en la categoria Àngel Guimerà, de creacions col·lectives, s’ha premiat a la classe de l’Anxaneta de l’escola Montserrat per “El Bambam salva el planeta” i la classe Et recordo del Puig per “A la manera de Vinyoli”.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, ha fet un agraïment també “als centres educatius per promoure i gestionar la participació, als membres dels jurats per la seva implicació i neutralitat, a la residència Can Comelles i a l’Agrupació Fotogràfica per les seves solidàries col·laboracions, als Tallers d'Activitats Artístiques i Culturals, l'EMMD, al cicle de Tècniques d’Actuació Teatral, al Teatre de La Passió, als treballadors i treballadores dels serveis municipals i, especialment, a les autores i autors per les seves creacions”. El Certamen literari infantil i juvenil de Sant Jordi es va haver de suspendre el 2020 per la declaració de l’Estat d’Alarma, l’any passat es va reprendre en format telemàtic i enguany ha tornat a recuperar la presencialitat. En aquest sentit, el regidor d’Educació, Juan Jurado, ha posat en valor “la participació de tots els centres educatius d’Esparreguera en aquest certamen que vol fomentar l’escriptura i la lectura en llengua catalana” i ha subratllat també “la participació en l’acte de lliurament de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música i Dansa, amb l’actuació del grup de corda i de vent, i del Grau Superior d’Arts Escèniques en Tècniques d’Actuació Teatral” que han dinamitzat l’acte representant una versió de la tradicional llegenda de Sant Jordi.

El jurat de la 15a edició del Certamen literari infantil i juvenil de Sant Jordi ha estat integrat, en les obres d’educació infantil i primària, per Núria Gutierrez, com a representant de les escoles d’infantil i primària públiques; Jenni Zafra, com a representant de les escoles d’infantil i primària concertades; i, Maria José Ventura com a representant de la biblioteca municipal. Per a les obres d’educació secundària, el jurat el formaven, Vanessa Coves i Maribel Campmany, com a representants dels instituts públics de la vila; Carme Tió, com a representant del centre concertat; i Roser Fortuny, com a representant de la biblioteca municipal. A més, formaven també part dels dos jurats el regidor d’Educació, Juan Jurado, i el convidat de la vila, Oriol Malet.

.