Tanca
Cultura i Festes 13 d’abril de 2022

Esparreguera celebrarà Sant Jordi amb música i teatre de carrer

La plaça de la Pagesia serà l’escenari de la programació cultural del dissabte 23 d’abril, que comptarà amb el concert de Paula Grande i Anna Ferrer que presentaran el seu disc Vega, l’entrega de premis dels XXIV Jocs Florals i l’espectacle itinerant “La llebre i la tortuga”. A més, com tradicionalment, durant tot el dissabte 23 d’abril el carrer dels Arbres acollirà parades de llibres i roses

L'Ajuntament d'Esparreguera ha programat diverses activitats culturals per a celebrar una Diada de Sant Jordi que vol tornar a recuperar l’esperit festiu. Durant tot el dissabte 23 d’abril el carrer dels Arbres acollirà parades de llibres i roses i la plaça de la Pagesia serà l’escenari principal de les activitats culturals, que tindran com a plat fort, a les 7 de la tarda, el concert Vega, amb Paula Grande i Anna Ferrer, dues cantants que exploren el rol de les dones a través de les cançons del repertori tradicional, amb peces ballables i actuals que enllacen tradició i modernitat. Seguidament, es farà el lliurament dels XXIV Jocs Florals d’Esparreguera, en els quals enguany concorren 15 obres d’autors i autores de la vila. A més, al matí tindrà lloc l’espectacle itinerant “La llebre i la tortuga” a càrrec de la companyia Teatre Nu i Ràdio Esparreguera sortirà al carrer per fer una programació especial de Sant Jordi.

El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha explicat que “per aquest Sant Jordi hem programat dos actes culturals per a tots els públics que tenen la música com a eix central, però també una vinculació molt directa amb el món narratiu, en el cas del concert Vega perquè recupera la tradició oral, especialment vinculada a les dones, i en l’espectacle itinerant perquè porta als carrers la coneguda faula que explica la cursa entre aquests dos animals”. La programació començarà a les 12 del migdia amb l’espectacle “La llebre i la tortuga”, que recorrerà els carrers del centre de la vila amb dos titelles mecànics gegants acompanyats de la música de la xaranga HoPeta Street Band. La cursa finalitzarà a la plaça de la Pagesia, on de 12 a 2 del migdia, Ràdio Esparreguera farà en directe una programació especial amb entrevistes amb representants institucionals, escriptors i floristes.

A la tarda la programació seguirà amb el concert de Paula Grande i Anna Ferrer, que presentaran Vega, un disc que visibilitza i dona veu a les mares, filles, nenes i joves de generacions passades. Acompanyades per Vic Moliner, Paula Vegas i Juan Rodríguez Berbín, les dues artistes han creat aquest treball discogràfic amb deu cançons que fan viure els textos i les històries de les dones d’abans, però amb una visió actual i festiva. El concert serà gratuït i tindrà lloc a les 7 de la tarda a la plaça de la Pagesia. Un cop finalitzi, a les 8.30 del vespre, el mateix escenari acollirà l’acte de lliurament dels Jocs Florals 2022, que premiaran obres en cinc categories: narrativa adults, poesia adults, narrativa joves, poesia joves i excel·lència lingüística. “Aquest any, després de dos anys de pandèmia que han fet baixar la participació, estem molt satisfets de l’embranzida que ha tornat a tenir el certamen, al qual s’han presentant 12 obres en la categoria d’adults i 3 en la de joves, gairebé el doble que en la passada edició”, ha destacat Juan Jurado.

La programació cultural de Sant Jordi començarà però el divendres 22 d’abril a les 10 del matí amb el lliurament de premis de la quinzena edició del Certamen literari infantil i juvenil de Sant Jordi, organitzat per la Regidoria d’Educació, que premiarà les obres presentades per l'alumnat dels centres educatius del municipi. I a les 6 de la tarda, la Biblioteca Municipal L’Ateneu acollirà la presentació del llibre “L’amiga de l’amiga”, un recull de contes i històries trobades del director i dramaturg esparreguerí Joan Castells, il·lustrat per Rafa Haro i editat per Setsetset. L’acte comptarà amb un col·loqui en el qual hi seran presents l’autor i l’il·lustrador del llibre, així com la revisora lingüística i d’estil, Àngels Massip, l’editora Carme Paltort i Gerard Bidegain, que en farà de moderador.

Així mateix, el dissabte 23 d’abril a les 5.30 de la tarda a l’exterior del Punt Jove de Cal Trempat es farà una escenificació de la llegenda de Sant Jordi i una demostració del joc de rol en viu "El Crepuscle del Rei Drac", a càrrec del grup de rol El legado del Norte. L’activitat està adreçada a joves d'entre 12 i 29 anys i per a participar-hi cal inscripció prèvia al telèfon 678 08 04 74. Finalment, a les 8 del vespre, la sala d’actes de Can Pasqual acollirà el concert Pianíssims, organitzat per l’Associació Beques Lola Lizaran, amb Miquel Carr Sitjà i Ariel Fernández Miró, dos joves pianistes que alternaran les seves intervencions i abraçaran des de la música barroca fins al segle XX, amb autors com Bach, Mozart, Liszt, Chopin i Debussy.