Tanca
Serveis Socials 18 de novembre de 2022

El Centre Obert La Fulla celebra aquest diumenge el seu 40è aniversari

L’acte, que tindrà lloc a la Biblioteca Municipal L’Ateneu, constarà d’un reconeixement a la tasca socioeducativa realitzada pels professionals de La Fulla, la presentació de la cançó del centre obert “Sento que soc” i una mostra dels tallers de cercles de percussió i de teatre social. L’esdeveniment comptarà amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música i Dansa, Batuco i Sonasamba

El Centre Obert La Fulla celebra diumenge 40 anys amb un acte obert a tota la ciutadania per a commemorar l’aniversari de la creació d’aquest espai que atén a infants i joves d’entre 3 i 16 anys i les seves famílies, donant-los suport i acompanyament i estimulant-ne la socialització i  el desenvolupament de la seva personalitat. L’acte tindrà lloc a partir de les 11.30 del matí a les instal·lacions de la Biblioteca Municipal L’Ateneu i comptarà amb un reconeixement a la tasca socioeducativa dels professionals del centre i la presentació, amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música i Dansa, de la cançó del centre obert “Sento que soc”. Així mateix, els infants i adolescents de La Fulla oferiran a les persones assistents un tastet d’algunes de les activitats que realitzen al centre, com un taller de cercles de percussió, una pràctica grupal que afavoreix la comunicació a través del fet de tocar junts aquests instruments; una mostra de teatre social del grup d’adolescents; i la representació d’una obra a càrrec del grup de teatre.  L’acte comptarà també amb la col·laboració dels grups de percussió locals Batuco i Sonasamba.

El director del Centre Obert La Fulla, Víctor Martos, ha explicat que “és un acte humil i senzill, però a la vegada elegant, en el qual volem que els infants, adolescents i les seves famílies siguin els protagonistes i, alhora, que es manifestin els valors que treballem al centre i que són importants per nosaltres, com l’ordre, la tolerància, la paciència, el respecte, el diàleg i l’alegria”. La celebració començarà a les 11.30 del matí amb un acte de reconeixement a la tasca socioeducativa realitzada pels professionals i també als diferents grups polítics que han fet possible la creació i manteniment del servei durant els 40 anys de la seva existència. Víctor Martos ha apuntat que “també es comptarà amb el testimoni de vida d’un noi, una noia i dues famílies que han viscut una part del seu trajecte vital en el si del centre obert i ens explicaran que ha suposat això per a ells i elles”. Seguidament es farà una lectura del Manifest dels drets dels infants, a càrrec de Rim El Mouaffak i Kenay Muntaner Gascón, en motiu del Dia Universal dels Drets dels Infants que se celebra el mateix 20 de novembre. En aquest sentit, el director  ha apuntat que la “hem volgut fer coincidir la data de la celebració del 40è aniversari amb aquest dia perquè el nostre objectiu com a centre és vetllar pel benestar dels infants i això no ho podem fer sense respectar els seus drets”.

A les 11.45 del matí hi haurà una mostra de teatre social, en la qual es farà una exposició de la forma de treballar diferents aspectes de vida quotidiana dels adolescents, sota la direcció de Fem Impro, i es farà èmfasi en l’homofòbia, un tema que els mateixos joves han escollit per a reflexionar-hi. I, seguidament, tindrà lloc la representació de l’obra de teatre “El hombre distinguido” a càrrec d’Esplaia'teatre, el grup de teatre amateur del centre obert. La programació continuarà a les 12.30 del migdia amb el recital de la cançó “Sento que soc”, a càrrec dels infants Joel García Herrera i Leo López Muñoz, seguida de la interpretació musical de la cançó a càrrec de l’Escola Municipal de Música i Dansa d’Esparreguera. “Aquesta cançó es va crear fa 10 anys arran de les paraules d’una noia que va estar al centre, que ens deia que aquí sentia que era, perquè la miràvem sense judici i amb el cor”, ha explicat Víctor Martos, qui ha recordat que “en aquell moment va comptar amb la col·laboració de l’avui regidor de Cultura, Juan Jurado, que en va ser el creador musical i estem molt agraïts que diumenge la interpreti l’Escola Municipal de Música i Dansa”.

L’acte de commemoració d’aquest 40è aniversari finalitzarà a la 1 del migdia, a la plaça Antoni Nin Escudé, amb la mostra musical de cercles de percussió “Sons pels Valors”, a càrrec dels infants del centre obert sota la direcció del músic i terapeuta Àlex Carasol, i amb la participació dels grups de percussió Batuco i Sonasamba. El director del centre obert, que actualment atén al voltant de 80 persones, ha assegurat que “des de La Fulla continuarem fent acompanyament en el trànsit de vida d’aquests infants i adolescents, perquè hi ha persones que, per dificultats i circumstàncies vitals, necessiten aquest suport, i és una sort que puguin comptar amb aquest tipus de servei”. Així mateix, ha apuntat que “estem assistint a un moment molt delicat i complex, sobretot per les conseqüències derivades de la pandèmia, i creiem que hem de continuar amb la nostra feina per donar igualtat d’oportunitats a aquells infants que, per coses de la vida, ho tenen més difícil”.