Tanca
Govern Obert 25 de setembre de 2020

El Pla d’Actuació Municipal (PAM) es presenta demà telemàticament a la ciutadania

L’acte, que tindrà lloc a les 12 del migdia, es retransmetrà en directe a través del Facebook de l’Ajuntament i estarà obert a la participació ciutadana. Durant la sessió es donaran a conèixer les 107 actuacions i inversions que l’equip de govern ha planificat per als propers tres anys, així com la web pam.esparreguera.cat, des d’on es podrà fer el seguiment del seu progrés

El Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2020-2023 es presentarà públicament a la ciutadania demà, dissabte 26 de setembre, a les 12 del migdia, en una sessió que es durà a terme telemàticament i es retransmetrà en directe a través del canal de Facebook de l’Ajuntament d’Esparreguera, mitjançant FacebookLive. La presentació anirà a càrrec de l’alcalde, Eduard Rivas, i la regidora de Bon Govern, Maria Mas, que donaran a conèixer les principals característiques i novetats d’aquest instrument de transparència que defineix la planificació del mandat i permet a la ciutadania fer el seguiment de l’acompliment dels objectius fixats per l’equip de govern a través del web pam.esparreguera.cat. El document recull pels propers tres anys 7 objectius estratègics, 22 objectius específics i les 107 actuacions i inversions que es desenvoluparan per aconseguir-los. A més, també inclou un Pla d’Inversions Municipals (PIM), que engloba totes aquelles accions de millora i ampliació dels equipaments i l’espai públic.

Aquest és el segon mandat que el govern municipal utilitza el PAM com a eina de transparència i planificació. “Amb el compromís i planificació del primer PAM, afegim en l’actual una major proximitat amb la ciutadania, un millor seguiment i una més gran capacitat d’adaptació al context i a les contingències del mandat”, ha afirmat la regidora de Bon Govern, Maria Mas, que ha apuntat que “cal tenir en compte que el present document es redacta en plena crisi provocada per la Covid-19, per això s’acompanya del Pla de xoc que aglutina les mesures que l’Ajuntament durà a terme per afrontar la crisi sanitària, econòmica i social”. A més, aquest any, els objectius i projectes polítics municipals recollits en el document també es vinculen als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), marcats per les Nacions Unides en l’Agenda 2030.

El pla que es presentarà demà es basa en 7 objectius estratègics: avançar cap a un municipi més inclusiu i just socialment; avançar cap a uns equipaments i infraestructures urbanes de qualitat i adequades a les necessitats ciutadanes, fent especial èmfasi en els equipaments esportius; planificar el territori de manera que afavoreixi la sostenibilitat i el medi natural; consolidar un model d’administració propera, innovadora, oberta i participativa; facilitar una vida cultural i esportiva activa al municipi; fomentar un ciutat neta i cívica i atraure majors oportunitats de creixement econòmic i ocupació. També es defineixen 107 actuacions per a aconseguir-los, entre les quals hi trobem, per exemple, l’ampliació de l’oferta post obligatòria, PFI i cicles de formació professional a Esparreguera; la contractació de nous vigilants o agents cívics que controlin i promoguin el civisme a la vila; la concreció d’una programació anual de cicles i/o festivals d’arts escèniques, cinematogràfiques i plàstiques; l’avaluació dels usos i possible cobriment dels espais per a la pràctica esportiva; i l’execució dels plans locals d’ocupació subvencionats i propis.

Amb l’objectiu que la ciutadania pugui fer-ne seguiment i accedir a tota la informació sobre el PAM i la seva execució, el pla es podrà consultar a través de la web pam.esparreguera.cat, que s'ha confeccionat amb el suport de la Diputació de Barcelona. “Enguany hem plantejat una nova metodologia de seguiment més clara i visual i hem fet un PAM més sintètic i entenedor, amb menys accions però mes estratègiques”, ha explicat Maria Mas. Des de la plataforma digital la ciutadania pot consultar totes les actuacions i inversions previstes, fer cerques per categoria, tipologia d’actuació o unitat responsable i fer un seguiment del progrés en la realització de cadascuna d’elles.