Tanca
Esports Urbanisme Política 18 de febrer de 2021

El ple d’Esparreguera aprova definitivament el projecte d’ampliació del pavelló municipal

Durant la sessió plenària també s’ha ratificat la composició de les persones representants del Consell Consultiu de Comerç d’Esparreguera i s’ha aprovat inicialment el projecte constructiu de la via ciclista paral·lela al vial d’accés al barri de Mas d’en Gall. A més, la majoria de grups municipals han votat a favor d’una moció de suport a Pablo Hasél i a la llibertat d’expressió

El ple municipal d’Esparreguera va acordar ahir l’aprovació definitiva del projecte d’ampliació del pavelló municipal El Castell amb el vot favorable de totes les formacions polítiques municipals, excepte la CUP que hi va votar en contra. Aquest projecte té un pressupost d’execució d’1,2 milions d’euros i preveu ampliar la capacitat d’espai esportiu de l’equipament amb un total de 826 metres quadrats. Durant la sessió plenària del mes de febrer, que es va celebrar de forma telemàtica, també es va aprovar inicialment el projecte constructiu de la via ciclista paral·lela al vial d’accés al barri de Mas d’en Gall des de la B-231, la ratificació de la composició dels representants i les representants del Consell Consultiu de Comerç i el conveni per a l'ús del pavelló municipal Pau Ribas de Monistrol de Montserrat per part del Club Futbol Sala Esparreguera. Així mateix, es va aprovar la moció presentada per la CUP de suport a Pablo Hasél i la preservació del dret a la llibertat d’expressió.

La construcció de l’annex al pavelló municipal El Castell va rebre ahir l’aprovació definitiva del ple. El projecte es va aprovar inicialment al maig de l’any passat, no ha rebut al·legacions i ahir va passar per el tràmit definitiu tal com marca la legislació. El projecte preveu l’ampliació de l’actual equipament amb una nova edificació adjacent que incrementarà la capacitat d’espai esportiu en planta baixa i graderies en planta primera, també amplia el nombre de vestidors i serveis higiènics, aporta un nou espai diàfan amb previsió per ús de bar, i concreta les reformes en matèria d’accessibilitat, amb la instal·lació d’un ascensor. Les obres tenen un pressupost d’execució material d’1.266.392 euros iva inclòs i una durada prevista de 10 de mesos a partir del moment de l’adjudicació.

També en l’àmbit d’urbanisme, es va aprovar inicialment el projecte constructiu de la via ciclista paral·lela al vial d’accés al barri de Mas d’en Gall des de la B-231, amb un cost de gairebé 1,4 milions d’euros. Hi van votar a favor el PSC, Esparreguera en Comú i el regidor no adscrit; en contra Esparreguera 2031 i es van abstenir ERC, CUP, Ciutadans i Junts. Les obres per a construir aquest vial, que no serà únicament per a ciclistes sinó també per a vianants, tenen un període d’execució de 6 a 10 mesos i és previst que comencin al setembre. La sessió plenària també va acordar l’aprovació inicial del Pla General d’Ordenació Urbanística (PGOU) per incrementar de 8 a 12 metres l’alçada màxima per a edificacions al polígon industrial Magarola Sud amb els vots favorables de PSC, Esparreguera en Comú, Ciutadans, Esparreguera 2031 i el regidor no adscrit; i l’abstenció d’ERC, la CUP i Junts.

D’altra banda, tots els grups municipals, excepte el regidor no adscrit que hi va votar en contra, van ratificar la composició dels representants i les representants del Consell Consultiu de Comerç, que estarà format per l’alcalde, com a president, el regidor de Promoció Econòmica en el càrrec de vicepresident, un representant de cada grup polític, tres representants d’Esparreguera Comerç, dos representants de comerciants independents del municipi, un representant de cada associació de persones consumidores o similars i la tècnica de Comerç de l’Ajuntament com a secretària. Així mateix, en l’àmbit esportiu, es va aprovar el conveni per a l'ús del Pavelló Municipal Pau Ribas de Monistrol per part del Club Futbol Sala Esparreguera durant la temporada 2020-2021, amb un cost de 3.500 euros. Hi van votar a favor el PSC, Esparreguera en Comú i Esparreguera 2031 i es van abstenir ERC, la CUP, Ciutadans, Junts i el regidor no adscrit. El punt va entrar a l’ordre del dia com a qüestió sobrevinguda i es va aprovar tot i els informes desfavorables dels serveis jurídics i la intervenció de l'Ajuntament, que consideren que el conveni s'ha fet amb posterioritat a la prestació del servei.

Durant la sessió celebrada ahir també es va aprovar una modificació de crèdit de 37.261 euros, dels quals 2.261 aniran destinats a pagar cànons de drets d’autor a la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), l’entitat de gestió de drets de propietat intel·lectual (AGEDI) i la Societat d’Artistes Intèrprets o Executants d’Espanya (AIE). I els altres 35.000 euros es destinen al desenvolupament d’arts escèniques al municipi i l’impuls de la programació cultural. Els crèdits que es donen en baixa per a fer la modificació corresponen al futur contracte de recollida i transport de residus, que entrarà en vigor el 2022 i en aquest exercici disposa de més dotació de la que es preveu gastar. El punt va comptar amb els vots a favor del PSC, Esparreguera en Comú, la CUP, Ciutadans i Junts i l’abstenció d’ERC, Esparreguera 2031 i el regidor no adscrit.

El ple municipal va acordar també dos punts de l’àmbit d’organització i persones, en primer lloc l’increment retributiu del 0,9% per a la plantilla laboral de l’Ajuntament previst en la Llei de Pressupostos Generals per a l’exercici 2021 que va comptar amb el suport de tots els grups municipals, excepte ERC que es va abstenir. I en segon lloc, la modificació del catàleg de llocs de treball, que va prosperar amb els vots a favor de PSC, Esparreguera en Comú i el regidor no adscrit i l’abstenció d’ERC, la CUP, Ciutadans, Esparreguera 2031 i Junts. En l’àrea de Serveis Econòmics es va acordar l’aprovació extrajudicial del reconeixement de les obligacions derivades de la taxa per la prestació de serveis i realització d’activitats del mes de desembre a favor de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. El punt va tenir el vot favorable de PSC, Esparreguera en Comú i Junts; i l’abstenció de la resta de regidors i regidores municipals.

Mocions

La sessió plenària celebrada ahir va aprovar la moció presentada per la CUP de suport a Pablo Hasél i la preservació del dret a la llibertat d’expressió amb els vots a favor de la CUP, ERC, Esparreguera 2031, Junts i Esparreguera en Comú; l’abstenció del PSC i el vot en contra de Ciutadans i el regidor no adscrit. El document mostra el rebuig total i absolut a l’empresonament de l’artista, exigeix l’anul·lació de totes les causes obertes i de les sentències condemnatòries de qualsevol persona que hagi fet ús del seu dret a llibertat d’expressió, concentració i manifestació i exigeix al govern de l’Estat Espanyol la derogació immediata de la llei mordassa i la reformulació total del Codi Penal. D’altra banda, el ple va rebutjar la inclusió a la sessió celebrada ahir d’una moció d’urgència presentada per Esparreguera 2031, ERC i CUP de suport als encausats i encausades per les manifestacions a la Jonquera. El PSC, Esparreguera en Comú i Ciutadans van votar en contra en considerar que no era un tema urgent.