Tanca
Esports Urbanisme 8 d’octubre de 2021

El pavelló municipal El Castell reobre les portes a les entitats el dimecres 13 d’octubre

Els sis clubs esportius del municipi que fan ús d’aquest equipament podran tornar a entrenar-hi després que l’Ajuntament ja hagi recepcionat les obres d’arranjament que es van iniciar el juny passat. Així mateix, la instal·lació tornarà a acollir competicions a partir del cap de setmana del 16 i 17 d’octubre

Les obres d’arranjament del pavelló municipal El Castell ja estan finalitzades i han estat recepcionades per l’Ajuntament, fet que permetrà reobrir la instal·lació el proper dimecres 13 d’octubre. Durant els tres primers dies l’obertura es farà en horari reduït i, a partir del dilluns 18 d’octubre, l’equipament ja obrirà en el seu horari habitual. Pel que fa a les competicions esportives, aquestes es podran reprendre el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre. Les obres, que van iniciar-se el passat mes de juny i han tingut un preu d’adjudicació final de 348.000 euros, han servit per reparar els desperfectes que va patir l’equipament durant el temporal de pluja i calamarsa del maig del 2020, que van afectar principalment al parquet, els paraments de fusta i l lucernari de la coberta. Des de llavors la instal·lació s’ha mantingut tancada i les entitats que en feien ús han hagut d’entrenar en equipaments municipals a l’aire lliure o en pavellons cedits per d’altres ajuntaments.

El Servei d’Esports ja ha comunicat a les entitats usuàries del pavelló municipal El Castell la data d’obertura per a l’inici dels entrenaments així com la nova graella amb els horaris d’entrenaments i competicions. La data de recepció de les obres s’ha avançat una setmana i l’empresa externa que ha de gestionar la consergeria de l’equipament no comença el contracte fins al dia 16 d’octubre, per la qual cosa els tres primers dies l’horari d’obertura del pavelló serà reduït, de 5 de la tarda a 11.45 de la nit, i la gestió del mateix es cobrirà amb personal municipal. En aquest sentit, la regidora d’Esports, Glòria Gonzàlez ha explicat que “hem volgut obrir el més abans possible per donar resposta a la demanda de les entitats i si podíem aprofitat tres dies, doncs són tres dies que hem guanyat, per això hem fet l’horari reduït perquè ho assumirem amb personal propi”.

La instal·lació l’utilitzen sis entitats esportives locals, el Club Gimnàstica, el Club Futbol Sala, el Club Handbol, el Club Patinatge, els Veterans Futsal i el Club de Bàsquet. Durant tot el curs passat els clubs sense instal·lacions pròpies van dur a terme les seves activitats en equipaments municipals a l’aire lliure o cedits, mitjançant convenis, amb altres ajuntaments com Monistrol de Montserrat i El Papiol en el cas de les competicions oficials de futbol sala i handbol. A partir de la setmana que ve totes elles podran reprendre els seus entrenaments en els dies i horaris que tenen assignats.

Les obres d’arranjament del pavelló es van iniciar el mes de juny i han tingut una durada de quatre mesos. Els treballs han consistit en la substitució de la totalitat del parquet i el marcat de pistes, la substitució d’alguns revestiments de fusta de les parets, els sòcols del passadís i el lucernari de la coberta que havien resultat malmesos per la pluja i la humitat. Així mateix, s’ha impermeabilitzat la coberta i s’hi han fet diverses actuacions, com la neteja de canals, l’augment del diàmetre de les embocadures i sobreeixidors a la canal. A més, s’ha adequat a normativa la barana exterior de la coberta sobre els vestuaris i s’ha millorat la il·luminació i la ventilació de la instal·lació.