Tanca
Esports 5 de juny de 2020

La pista del pavelló municipal El Castell presenta danys causats per les intenses pluges

Els aiguats han afectat principalment al parquet, els paraments de fusta i les lluernes de l’equipament esportiu. Com a conseqüència dels desperfectes ocasionats, el pavelló no podrà reobrir les seves portes al setembre. Actualment el consistori està fent tràmits i gestions amb l’empresa asseguradora per valorar com es faran les reparacions

Les intenses pluges que han caigut aquests dies a Esparreguera han causat danys a l’interior del pavelló esportiu municipal El Castell que han afectat principalment el passadís i la pista esportiva. L’aigua ha causat desperfectes als sòcols, alguns plafons verticals de fusta, les lluernes centrals de la coberta i, sobretot, al parquet. L’Ajuntament està fent ara els tràmits i gestions necessàries amb l’empresa asseguradora de l’equipament per a valorar quin procediment cal seguir per iniciar les reparacions el més aviat possible. Tot i això, en vistes dels treballs que seran necessaris per poder tornar a posar a punt la instal·lació, el consistori ja ha anunciat que el pavelló no podrà reobrir les seves portes al setembre.

La causa principal de l’entrada d’aigua al pavelló va ser la saturació de la xarxa de clavegueram, els baixants i desguassos no van tenir prou capacitat per engolir l’aigua i això va provocar que aquesta entrés per la coberta i per sota la fusteria, provocant danys a l’interior de l’edifici. A la zona del passadís, ha afectat especialment els sòcols de fusta i alguns plafons verticals del mateix material. A la zona de la pista, també ha causat danys als sòcols i diversos plafons verticals de fusta, però el que s’ha vist més afectat ha estat el parquet. L’aigua s’ha infiltrat i desplaçat per sota el parquet ocupant el sota pista, això ha provocat que hi hagi zones on el terra ja s’hagi bufat i es preveu que amb els dies les afectacions puguin anar en augment. També està deteriorat les lluernes centrals de la coberta, que a causa de la calamarsada s’han foradat puntualment.

El consistori ja ha informat sobre els danys causats per la pluja i les seves conseqüències a les entitats esportives usuàries de l’equipament. La regidora d’Esports de l’Ajuntament d’Esparreguera, Gloria González, ha afirmat que “esperem poder engegar les actuacions necessàries el més ràpidament possible” i també ha apuntat que s’està estudiant la possibilitat de reubicar temporalment algunes de les activitats en altres espais. A hores d’ara, els tècnics municipals estan acabant els informes pertinents i valorant les reparacions que s’hauran de realitzar a l’equipament. Paral·lelament, el consistori també s’ha posat en contacte amb l’empresa asseguradora per gestionar de quina part dels danys es farà càrrec i analitzar com es procedirà a fer les reparacions de les diferents parts afectades. Malgrat que no es té encara una previsió econòmica ni temporal, ja s’ha anunciat que el pavelló no podrà reobrir les portes al setembre per acollir l’activitat esportiva dels diferents clubs i entitats que l’utilitzen, perquè es preveu que els treballs encara no estaran acabats.

En el ple del mes de maig, l’Ajuntament va aprovar inicialment el projecte d’ampliació del poliesportiu, que preveu incrementar la capacitat d’espai esportiu del pavelló amb un total de 826 metres quadrats entre planta baixa i primera planta així com adequar l’actual instal·lació pel que fa a l’accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor. El projecte es troba actualment en període d’exposició pública i no es veurà afectat pels treballs de reparació dels desperfectes ocasionats per la pluja.