Tanca
Esports 22 de novembre de 2021

L’Ajuntament inicia la redacció del Pla Director d’Esports 2022-2032

El document, que ha de definir les línies estratègiques de l’actuació esportiva a nivell municipal, es troba actualment en fase d’anàlisi i és previst que estigui enllestit a finals d’any. El pla es donarà a conèixer avui a la taula d’entitats esportives de la vila per a fer-les també partícips de la seva elaboració

L’Ajuntament d’Esparreguera ha posat en marxa l’elaboració del Pla Director d’Esports 2022-2032, un document que ha de definir el model esportiu del municipi i establir les línies estratègiques d’actuació per tal d’incentivar i promocionar de manera més efectiva l’activitat física i esportiva entre els ciutadans i ciutadanes. La redacció del pla, que té un cost de 16.698 euros iva inclòs, ha estat adjudicada a la consultoria esportiva Sport Assistance, que des de l’octubre està treballant en la diagnosi de l’estat de les polítiques esportives al municipi i els usos de les instal·lacions esportives municipals. Fins ara s’han realitzat entrevistes amb personal tècnic municipal de diferents àrees vinculades directa o indirectament amb l’activitat esportiva, com són Esports, Joventut, Salut Pública o Educació, i avui el document es presentarà també a les entitats esportives municipals en el si de la taula d’entitats, que es reunirà a les 6 de la tarda a Can Pasqual, per a poder comptar també amb la seva participació, que es materialitzarà a través d’una enquesta.

La regidora d’Esports, Glòria Gonzàlez, ha subratllat que “s’ha de començar a posar en el mapa l’esport a la vila i la importància que li donem com a poble i el Pla Director ens ajudarà, no només per a poder identificar les mancances que existeixen en les instal·lacions, que s’hauran de tenir en compte per a treballar en els pressupostos futurs, sinó per a establir quin poble volem ser d’aquí uns anys respecte a l’activitat esportiva”. Per iniciar la redacció del document, l’empresa s’ha reunit primer amb responsables municipals del servei d’Esports per a dur a terme l’avaluació i l’anàlisi de les polítiques esportives actuals de l’Ajuntament, la seva relació amb les entitats esportives, col·lectius específics i ciutadania en general, els usos de les instal·lacions esportives i els recursos humans que el consistori destina a l’esport. Així mateix, per a valorar la transversalitat d’aquest àmbit, també s’han fet reunions amb diferents àrees com Bon Govern, Atenció Ciutadana, Educació, Cicle de Vida, Serveis Socials, Igualtat i Diversitat, Espai Natural, Salut Pública i Espai Públic.

Aquesta tarda, i seguint amb la fase d’anàlisi, el pla es donarà a conèixer als clubs i associacions en la taula d’entitats esportives, un òrgan de participació i comunicació entre les entitats i l’administració local per a treballar conjuntament en aquest àmbit. En la trobada, a banda de presentar el pla i les seves fases, també es demanarà a les associacions la seva implicació en l’elaboració d’aquest document, a través d’una enquesta amb preguntes tancades i preguntes obertes per a conèixer la realitat de l’ús dels equipaments, la relació que estableixen amb l’Ajuntament i les seves necessitats. Els resultats d’aquestes enquestes s’integraran a les línies estratègiques del Pla Director d’Esports, que es definiran en la següent fase. El document és previst que estigui enllestit a finals de desembre.