Tanca
Esports 18 de febrer de 2022

Dilluns es posa en marxa una enquesta ciutadana sobre hàbits i equipaments esportius

Aquest procés participatiu s’emmarca en la redacció del Pla Director d’Esports d’Esparreguera, el document que ha de definir les línies estratègiques de l’actuació esportiva a nivell municipal en els propers deu anys. El qüestionari es pot respondre, fins al 18 de març, a través de la web decideix.esparreguera.cat o bé en format paper a la piscina coberta de Can Pasqual

L’Ajuntament d’Esparreguera posarà en marxa el proper dilluns 21 de febrer un procés participatiu per a conèixer els hàbits esportius dels esparreguerins i esparreguerines i la realitat d’ús dels equipaments esportius del municipi. Aquesta enquesta ciutadana s’emmarca en l’elaboració del Pla Director d’Esports 2022-2032 i té per objectiu poder definir les necessitats futures i el model esportiu del municipi establint les línies estratègiques d’actuació per a incentivar i promocionar l’activitat física i esportiva entre la població. El qüestionari està obert a tota la ciutadania i es pot realitzar via online a través de la plataforma participativa Esparreguera Decideix, o presencialment dirigint-se a la piscina coberta de Can Pasqual o a la carpa informativa que s’instal·larà del 24 de febrer al 17 de març al mercat no sedentari dels dijous. El procés estarà obert fins al dia 18 de març i consta de divuit preguntes sobre diferents aspectes relacionats amb la pràctica d’activitat físico-esportiva, l’ús i valoració de les instal·lacions esportives municipals i la promoció de l’esport que realitza el consistori.

El Pla Director d’Esports, que està elaborant la consultoria esportiva Sport Assistance, va iniciar a l’octubre la fase de diagnosi de l’estat de les polítiques esportives al municipi i els usos de les instal·lacions esportives municipals. Fins ara, en el marc de la seva redacció, s’han realitzat entrevistes i enquestes amb personal tècnic municipal de diferents àrees vinculades directa o indirectament amb l’activitat esportiva, amb les entitats esportives municipals i amb regidors i regidores. El responsable polític del Comissionat d’Esports i regidor coordinador adjunt a l’Àrea de Drets Socials i Ciutadania, Emmanuel Ortí, ha explicat que “aquesta és la darrera enquesta per acabar la fase de diagnosi i així haurem tocat les diferents potes del comissionat: la taula d’entitats, el cos tècnic, els grups polítics i la ciutadania. Després l’empresa confeccionarà l’esborrany del disseny del pla on es definiran les línies d’acció per als propers 10 anys”.

Les persones interessades en participar en l’enquesta de diagnosi sobre els hàbits de la població i l'estat dels equipaments esportius municipals ho poden fer digitalment a través de la plataforma web Esparreguera Decideix, on cal estar registrat o bé donar-se d’alta com a persona usuària; o bé de manera presencial, sol·licitant un exemplar a la seu de la Regidoria d’Esports, ubicada a la plaça del Centre s/n, que s’ha d’emplenar de manera anònima i dipositar dins d’una urna. A més, els propers dijous 24 de febrer i 3, 10 i 17 de març, de 9 del matí a 1 del migdia, hi haurà una carpa informativa al mercat no sedentari municipal, ubicada a la cantonada entre el carrer de Sant Joan i el carrer de Baix, on també es podrà respondre l’enquesta. El termini per a participar en aquets procés participatiu finalitzarà el 18 de març.