Tanca
Serveis Socials Salut Pública 18 d’octubre de 2021

En marxa un cicle de xerrades sobre benestar emocional després de la pandèmia

El cicle comença a finals d’octubre i programa tres propostes per acompanyar diferents col·lectius que han patit especialment les conseqüències de l’emergència sanitària. La primera tractarà sobre els dols, la segona s’adreça a les famílies amb fills adolescents i la tercera a professionals. L’aforament és limitat i per a participar-hi cal inscripció prèvia

L’Ajuntament d’Esparreguera organitza aquest darrer trimestre de l’any un cicle de xerrades sobre benestar emocional després de la pandèmia conduïdes per una psicòloga especialitzada i adreçades a diferents col·lectius de la ciutadania. La primera xerrada tractarà sobre “Els dols de la pandèmia i com acompanyar-los” i tindrà lloc el 29 d’octubre a les 11 del matí a la sala d’actes de la Biblioteca Municipal L’Ateneu. La segona s’adreça a les famílies amb fills adolescents i porta per títol “Com acompanyar l’adolescència en temps de covid” i es farà el 23 de novembre a les 6 de la tarda a Cal Trempat. I la proposta que clourà el cicle es titula “Eines per a professionals en temps de pandèmia” i se celebrarà el 21 de desembre a les 11 del matí a la biblioteca. L’aforament per participar en les xerrades està limitat i, per això, es necessita inscripció prèvia, enviant un correu electrònic a ciutadaniassb@esparreguera.cat.

La Regidoria de Serveis Socials Bàsics ja va posar en marxa al gener un servei gratuït d’acompanyament emocional i suport psicològic adreçat a totes aquelles persones que havien patit la pèrdua d’un ésser estimat com a conseqüència de la pandèmia. Durant els set mesos que ha estat actiu s’han acompanyat un total de 10 nuclis familiars, dins dels quals s’han atès 5 menors i 10 adults. “El cicle de xerrades que ara organitzem és la cloenda d’aquest servei d’atenció al dol, que vam posar en marxa de manera puntual arran de les conseqüències socials i emocionals produïdes per la pandèmia”, ha explicat el regidor de Serveis Socials Bàsics, Emmanuel Ortí, qui ha apuntat que “ara amb les xerrades volem fer un acompanyament obert a tota la ciutadania, no només aquelles persones que han patit pèrdues, sinó també per donar eines de gestió a altres col·lectius que s’han vist fortament afectats, com poden ser els joves i els professionals que han estat a primera línia”.

El cicle s’obrirà aquest mes amb la xerrada “Els dols de la pandèmia i com acompanyar-los”, el divendres 29 d’octubre d’11 del matí a 1 del migdia a la Biblioteca. La psicòloga i formadora que conduirà les xerrades, Sandra Merino, ha explicat que “en aquesta xerrada mirarem de posar una mica de llum per tal de poder acompanyar millor a aquelles persones a les que estimem”, perquè “els dols de la pandèmia són molts i molt diversos, la majoria de nosaltres coneixem algú que ha perdut molt en el darrer any i mig, i sovint no sabem què fer o què dir-los-hi, ni tan sols sabem què podem esperar d’aquest dol”. La segona proposta es titula “Com acompanyar l’adolescència en temps de covid” i es farà el dimarts 23 de novembre de 6 de la tarda a 8 del vespre a l’edifici de Cal Trempat. “Els i les adolescents han patit molt amb aquesta estranya situació que ens ha tocat viure, i han estat els grans silenciats, per això, en aquesta xerrada explicarem l’impacte que està tenint la pandèmia en la salut mental i oferirem algunes eines per poder conviure millor amb les joves que tenim a casa”, ha apuntat Sandra Merino.

Com a cloenda d’aquest cicle d’acompanyament al dol, el dimarts 21 de desembre d’11 del matí a 1 del migdia a la sala d’actes de la biblioteca s’ha programat la xerrada “Eines per a professionals en temps de pandèmia”. Es tracta d’una jornada formativa dirigida a professionals que treballen em l’àmbit de l’atenció a les persones, com serveis socials, salut, educació..., de cara a oferir-los eines per gestionar respostes emocionals intenses, més habituals arrel de la pandèmia. Totes les xerrades són gratuïtes, estan obertes a la ciutadania i es faran seguint totes les mesures sanitàries vigents. Així l’ús de la mascareta serà obligatori, l’aforament estarà limitat a 20 persones i caldrà fer inscripció prèvia per assistir-hi, enviant un correu electrònic a ciutadaniassb@esparreguera.cat.

Comparteix aquest contingut