Tanca
Cultura i Festes 15 de febrer de 2024

Esparreguera celebra aquest dissabte la Rua de Carnaval i el 14è Concurs de Comparses

Enguany hi participen 12 comparses d’escoles, entitats, acadèmies de ball i particulars. La rua desfilarà per l’avinguda de Francesc Macià, que dissabte entre les 5 i les 7 de la tarda es tallarà al trànsit entre la rotonda de Can Comelles i la de la carretera de Piera. En aquesta mateixa franja horària, el transport públic només tindrà operatives les parades de l’avinguda de Francesc Marimon

Després de la celebració de la Festa Major d’Hivern, aquest dissabte 17 de febrer Esparreguera segueix de festa amb la Rua de Carnaval i el 14è Concurs de Comparses, que lliurarà quatre premis en les categories de millor comparsa, carrossa, coreografia i comparsa infantil. En aquesta edició, de moment, hi ha 12 comparses inscrites provinents d’escoles, entitats, acadèmies de ball i particulars. El termini per a inscriure’s al concurs finalitza avui i la sol·licitud es pot formalitzar a través del model que es pot trobar a la seu electrònica municipal. La rua començarà a les 5.30 de la tarda amb la concentració de comparses a la rotonda nord de l’avinguda de Francesc Macià i farà el seu recorregut per l’avinguda i els carrers del Taquígraf Garriga, dels Arbres, la plaça de la Constitució i el carrer de Baix fins a arribar a la plaça del Centre. Aquest any no hi haurà un ball final de lluïment, sinó que les comparses faran les seves coreografies a l’inici del recorregut, a l’avinguda de Francesc Macià cantonada amb el carrer de Taquígraf Garriga i a la plaça de la Pagesia, davant del jurat. El pas de la rua comportarà el tall de l’avinguda, entre la rotonda de Can Comelles i la de la carretera de Piera, i alteracions puntuals en les parades del transport públic.

El regidor de Cultura, Juan Jurado, ha explicat que el Carnaval “tindrà un format molt similar a les anteriors edicions”, però que enguany “s’introdueix un canvi en les coreografies de lluïment de les diferents comparses participants”, ja que no es faran al final del recorregut, a la plaça del Centre, sinó que es realitzaran en tres punts diferents de l’itinerari, per tal d’evitar la massificació i garantir la visibilitat, per part del públic, dels diferents balls. El regidor ha apuntat que, de moment, ja s’ha superat el número de comparses inscrites a la rua de l’any passat i ha subratllat que espera “que hi hagi també més participació al carrer”. Les comparses desfilaran a partir de les 5.30 de la tarda per l’avinguda de Francesc Macià, des de la rotonda de les girafes fins a girar pels carrers del Taquígraf Garriga i dels Arbres per arribar a la plaça del Centre.

El jurat del concurs, que estarà integrat per cinc persones i presidit pel regidor de Cultura, valorarà cadascuna de les comparses en funció del conjunt col·lectiu, la creativitat en el vestuari, el suport d’elements com vehicles o carrosses, l’ambient musical i la coreografia i, en base a aquestes valoracions, es lliuraran quatre premis: el premi a la millor comparsa, dotat amb un trofeu i 250 euros; el premi a la millor carrossa, que rebrà un trofeu i 150 euros; el premi a la millor coreografia i el premi especial a la millor comparsa infantil, que seran guardonats amb un trofeu cadascun. Així mateix, totes les comparses participants rebran un diploma i un obsequi de participació. El lliurament de guardons es farà a la plaça del Centre, on també hi haurà ball de Carnaval amb discjòquei.

En motiu de la rua de Carnaval, l’avinguda de Francesc Macià es tallarà al trànsit entre la rotonda de Can Comelles i la rotonda de la carretera Piera, des de les 5 fins a les 7 de la tarda aproximadament. Com a conseqüència d’això, el transport públic també patirà restriccions en aquesta franja horària i les línies Esparreguera-Martorell, Esparreguera-Barcelona i Esparreguera–Olesa no podran circular per l’avinguda de Francesc Macià i, per tant, no s’aturaran a les parades Esparreguera Centre, Ateneu i Tres Caravel·les, només ho faran a les parades de l’avinguda de Francesc Marimon, a la Creu i el Barri Font.